Roodenburg Actueel 2016 - week 17

Roodenburg actueel nr 17

 

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

LV ROODENBURG

Pieter Bothstraat 27, 2317 AP LEIDEN. 071- 5232157 (bestuurskamer) 071-5216900 (kantine)

 

ROODENBURG 35 PLUSSERS, 45 PLUSSERS, VRIENDEN VAN DE PLUSSERS OPGELET!!!

WIE SCHRIJFT ER IN VOOR EEN 7 TEGEN 7 TOERNOOI?

Net als voorgaande jaren organiseert de KNVB de 7x7 35/45+ toernooien aan het einde van het seizoen. Voor verenigingen een uitgelezen kans om niet-leden enthousiast te maken voor het 7x7 35/45+ voetbal.

Waarom een 7x7 35/45+ toernooi? Voor de bestaande voetballers is het toernooi een prachtige seizoensafsluiter en tevens kans om Nederlands Kampioen te worden. Voor ex-leden is het toernooi de ideale manier om kennis te maken met 7x7 voetbal. Omdat een lidmaatschap niet verplicht is, is het voor veel ex-voetballers een perfecte manier om weer eens een potje te voetballen. Bovendien is deelname aan het toernooi gratis!
Waar en wanneer? De toernooien starten na afloop van het reguliere voetbalseizoen en wel op vrijdag 20 mei 2016. Teams inschrijven kan tot 10 mei digitaal. Op meer dan 60 verschillende locaties in Nederland worden deze toernooien georganiseerd. Laat oude tijden herleven en schrijf een team in!
Nederlands Kampioenschap? Inderdaad! Na de voorrondes die gespeeld worden op vrijdag 20 mei volgen de districtsfinales op vrijdag 3 juni. De beste teams per district nemen het dan tegen elkaar op om te bepalen wie het beste 35+ en 45+ team is per district. Vervolgens vindt op zaterdag 11 juni de landelijke finale plaats in Zeist.

Op www.voetbal.nl/7tegen7 vindt u meer informatie over deze toernooien. Mocht je nog verdere vragen hebben dan kun je contact opnemen met Remco de Jong, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefoonnummer 06-34981815.

DEZE WEEK

In één van de eerdere RB actueel berichten heb ik aangegeven, dat een club pas echt leeft, wanneer er veel activiteiten plaatsvinden. Het organiseren van activiteiten heeft als doel, dat meer mensen participeren. Afgelopen zondag werden er voorwedstrijden gespeeld. Naast het reguliere voetbal op zaterdag, waren er extra wedstrijden. E2 en Mini F kwamen in actie. Niet ieder jeugdteam speelt in een seizoen een voorwedstrijd, maar een extra wedstrijd, waarbij vriendjes komen kijken, is altijd leuk, zeker als er na afloop patat wordt geserveerd.
Maandagmorgen staan er vele niet erkende verhuizers van het jongerenwerk op de stoep voor het clubgebouw. Het jongerenwerk verhuist in zijn totaliteit naar de binnenstad of Het Gebouw. Twee ruimten komen er leeg en hiervoor moet de komende tijd een andere bestemming worden gezocht.
Dinsdagavond vindt het latje trap plaats van Leiden Amateurvoetbal. Dat was vroeger een klusje voor de trainers, want voor hun eigen groepstraining namen zij de keeper onder handen. Wie jarenlang de keepers trainde, beschikte over een perfecte traptechniek. De trainer stuurde de bal daarheen, waar hij de bal wilde hebben. Dinsdag leek het er op, dat de ballen te hard waren opgepompt. De opname van het scoreverloop van de zaterdagspelers is mislukt, ze krijgen een nieuwe kans. Hoe de zondagspelers het er af brachten, ziet u op latje trap Roodenburg zondag op www.leidenamateurvoetbal.nl.

Een mysteriegast bezoekt afgelopen zaterdag de club in het kader van het Blijf Helder programma. Het is een programma, waarbij het gaat om verantwoordelijk alcoholgebruik. Het is een programma dat Heineken en het NOC/NSF hebben ontwikkeld. Eén van de zaken, waarop men let, is of er geen alcohol wordt geschonken aan leden van 18 jaar en jonger. In vergelijking met menig dorpsclub, scoort Roodenburg hier een tien, want de allochtone jeugd drinkt op de club geen alcohol. Over een aantal weken zal er weer een controle plaatsvinden.

Dinsdagmiddag namen we de brug rondom het complex in gebruik. Tegelijkertijd maakte we een rondje om de velden en wat opviel was de gerealiseerde loopbaan bij de Volkstuinen. Daar liggen nu 3 loopstroken met een totale lengte van 400 meter. Na iedere 100 meter is er een streep getrokken en het is een uitstekende plek voor het trainen van de 100-200 of 400 meter, maar ook voor een intervaltraining.

Met de E trainers werd de online training doorgenomen. De trainers keken naar bewegende beelden van een E pupillen training. Donderdag werd de les voor een gedeelte in de praktijk gedaan. Trainer Gloire kwam net als de coördinator tot de conclusie dat het nog beter kan. Trainers moeten niet alleen een les draaien, ze moeten oog hebben voor wat nodig is om spelers beter te maken.

Vrijdagmorgen vinden de Koningspelen plaats. De kantine is open voor kantine en het wemelt er van kinderen van de lagere school. In het Noorderpark is de opening van het park in de buurt van het vernieuwde theehuis. Na de lagere school is er training voor kinderen van de British school. Voetbaltraining gebaseerd op Engelse voetbalvisie.

Zaterdagmorgen is er een nieuwe geluidsbox voor de zaterdag 4. Zonder geluid in de kleedkamer voor de wedstrijd is menig team tegenwoordig niet vooruit te branden. Het probleem met de rijdende "jukebox" is het stallen. Tegenwoordig struikel je in het ballenhok over de boxen. Ieder team een eigen box met ieder zijn eigen genre.

Een aantal Roodenburgers gaat komend seizoen KNVB cursussen volgen. Lotfy Omrani heeft zich opgegeven voor de trainercoach 3 opleiding en Renzo Scanu voor de cursus scheidsrechtercoördinator. Wilt u meer weten over het volgen van opleidingen en zich inzetten voor de club, wandel dan eens maandagavond voor 20.00 uur binnen in de Burcht.

Zondagmiddag speelt de zondag 1 thuis tegen Oosterheem. Op het kunstgrasveld is er tegelijkertijd een wedstrijd tussen twee "wijkteams". De zondag 1 wint met 1-0 in een wedstrijd, waar het er vaak fors aan toe gaat.

HET VOETBALGEBEUREN

Voor veel teams waren afgelopen zaterdag de laatste competitiewedstrijden. Te vroeg klaar, want met kunstgras gaat het voetbal door tot begin juni. Half januari sta je met je team naar sneeuwvlokken te staren, na 23 april moet je zelf zaken gaan organiseren om alles aan de praat te houden.

De F1 besloot het seizoen met een uitoverwinning bij RCL. Thuis hadden de teams nog samen het ontbijt genuttigd. 300% kansen benut, was het commentaar van de trainers Saladin en Oussama. Bij de stand 1-2 gingen de punten mee naar huis.
De E1 kwam nog met 3-2 voor, maar toen het 3-3 werd gingen de koppies hangen. Uiteindelijk werd het 3-5 voor Koudekerk E1.
De E2 verloor met 7-2 bij Rijnsburgse boys.
De D1 speelde eveneens in Rijnsburg en won met 1-4 van de D3. Terugkijkende op het seizoen, begon men met een aantal nederlagen, maar naarmate het seizoen vorderde , werden er steeds meer punten bij elkaar gesprokkeld, met als resultaat een knappe 4de plaats.
De C1 speelde tegen Docos C2, dat opereerde in een feestopstelling. Roodenburg scoorde er lustig op los, het werd 8-0 en menig speler scoorde zijn "eerste doelpuntje". Als je had gedacht, dat er bij Docos jongens rondliepen met "teleurgestelde " gezichten, dan heeft u het mis. Ze vonden het prachtig, hoe de gelegenheidskeepers de raarste capriolen kon uithalen. De C1 heeft een leuk seizoen gedraaid en eindigt bij de bovenste teams in hun klasse.

Ouders bedankt. In tegenstelling tot het vorige jaar hebben de ouders fantastisch meegeholpen, zodat de jongens een uitwedstrijd konden spelen. Eén wedstrijd van de F1 kon dit seizoen door een misverstand geen doorgang vinden. Het vervoer is dit jaar door de club, lees leiders en ouders, geregeld. Het toont aan, dat de betrokkenheid groeiende is, maar het kan natuurlijk altijd beter. U als ouders hebt er voor gezorgd, dat kinderen wekelijks een leuke partij voetbal konden spelen.

De A1 verliest in Oegstgeest met 2-1 van Oegstgeest A1. Ze sluiten een leuk seizoen af met een 3de plaats in de tweede klasse. Het A team heeft regelmatig de zondag 1 voorzien van spelers. Misschien was het wel iets teveel, want drie wedstrijden geleden, was de ploeg nog ongeslagen. Bij het bouwen van een club heb je te maken met successen en met teleurstellingen. De volgende stap die we gaan zetten is een goede A1 voor het komend seizoen, zodat de doorstroming naar de senioren automatisch gaat verlopen.

De zaterdag 4 en zaterdag 6 spelen thuis en winnen hun duel. De zaterdag 4 wint met 1-0 van ARC 6. De zaterdag 6 wint van Valken 5 met 3-0. Zaterdag 5 wint in Katwijk van Katwijk 9 met 0-1.
De zaterdag 1 doet goede zaken, want tegenstander Blauw-Zwart is één van de titelkandidaten. Er wordt in Wassenaar met 0-4 gewonnen en dus doet het team van Henk Buyn weer volop meer voor een periodetitel. Beelden uit de kleedkamer na de overwinning ziet men op het twitter account van Roodenburg.
Omdat Blauw Zwart net als Roodenburg een blauw/zwart gestreept shirt heeft, speelde Roodenburg in het rood zwarte uit tenue.

HET PROGRAMMA DOORDEWEEKS

maandag 25 april in de huiskamer 19.15 uur online training D trainers

thema: een oefening voorbereiden en uitvoeren

dinsdag 26 april in het clubgebouw 14.00 uur klaverjassen/ sjoelen

in de corner 20.45 uur championsleague Manchester City - Real Madrid

woensdag 27 april in de huiskamer 19.15 uur online training F trainers. thema: estafettevormen

in de corner 20.45 uur championsleague Atletico Madrid - Bayern Munchen

vrijdag 29 april in het jeugdhonk 20.00 uur klaverjassen.

HET PROGRAMMA KOMENDE WEEK THUIS

Za.

30/04

12:30

Roodenburg 4 - Kagia 3

co

Za.

30/04

12:30

Roodenburg 5 - FC Lisse 7

co

Za.

30/04

14:30

Roodenburg 1 - Oosterheem 1

co

Zo.


Zo.

01/05


01/05

14:30


11:00

Roodenburg 1 - Houtwijk sv 1

Alphen 5 - Roodenburg 2

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.