Roodenburg Actueel 2016 - week 16

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

Roodenburg actueel nr 16                                     

LV ROODENBURG

Pieter Bothstraat 27, 2317 AP LEIDEN.
071- 5232157 (bestuurskamer) 071-5216900 (kantine)

=========================================================

OFFICIËLE OPENING TUIN VAN NOORD EN KONINGSPELEN.

Op vrijdag 22 april vinden de Koningspelen plaats op de diverse sportcomplexen, die de gemeente Leiden rijk is. Dezelfde middag zal de wethouder Paul Laudey om 12.30 uur het vernieuwde park openen. Dit gebeurt in het theehuis en daarna zijn er sportactiviteiten.

Het park is een echt DOEPARK geworden en men streeft er naar dat bewoners / bezoekers in grote getale gaan recreëren in het groene gedeelte. Vooral aan de buitenkant van de sportvelden zijn er allerlei voorzieningen getroffen. Bootcamp toestellen, een loopbaan met afstanden, speeltoestellen, een plekje voor kleine kinderen, waterpartijen, een skatebaan.
Er is van alles te doen. De jongste jeugd kan  terecht in de buurt van het theehuis, de iets oudere jeugd zal vooral het kunstgrasveld opzoeken.
De brug wordt deze week alsnog op de goede plek geplaatst, waardoor men vanuit het park  langs de velden kan wandelen. Voor moeders met kinderen, die meekomen met pa lief, die moet voetballen is de brug eveneens een uitkomst. Terwijl pa tegen de bal trapt, kan moeder met de kinderen naar de speelplekken op 200 meter van het veld.

Op vrijdag 22 april zullen er veel kinderen zijn in de Tuin van Noord. Of ze allen getuigen zijn van de opening is nog een open vraag.
Koningspelen is iets van de scholen, waar de sportvereniging geen inbreng heeft. De scholen komen sporten en zijn weer vertrokken.
Via combifunctionarissen moest het contact tussen scholen en sportclub(s) worden verbeterd. Veel raadsleden vonden het een goed idee als er sportfunctionarissen waren, die een brug konden bouwen tussen school en vereniging. Het plan is nooit gerealiseerd en er zijn diverse argumenten aan te voeren, waarom het niet van de grond is gekomen.

Toch zitten de bruggenbouwers vooral op de scholen. In mijn optiek moeten deze bruggenbouwers gymles geven aan leerlingen van de lagere scholen en 's avonds met dezelfde leerlingen, die daar interesse voor tonen, training geven bij de voetbalclub. Of deze leerkracht is 's avonds de begeleider van trainers van de voetbalclub, die dan zijn leerlingen trainen. Zij kunnen zorgen dat Leidse kinderen weer in Leiden gaan voetballen.
Via een jarenlang sportcontact is dan de opstap naar het verenigingsleven een stuk eenvoudiger en ik denk dat het voor velen een win - win situatie is.
- voor de clubs, want dan wordt de grote achterban vanuit school gemobiliseerd om te gaan sporten.
- voor de ouders, die elkaar ontmoeten in de naaste omgeving.
- voor de school, die beschikt over pedagogische  en didactisch kennis en dit ten dienste stelt aan de sportvereniging.

Roodenburg fungeert dit jaar als club volledig zelfstandig. Hulp van buitenaf door middel van sportopbouwwerk is gestopt. Met scholen is er geen direct contact. Met eigen mensen probeert men de jeugd zo goed mogelijk te begeleiden. Daarom investeert de club in het opleiden van deze mensen via cursussen en trainingen.De begeleiding van jeugd vindt plaats met eigen enthousiaste mensen, die hart hebben voor de jeugd.

DEZE WEEK

Het is dinsdagmorgen en het kunstgrasveld wordt geborsteld. Dinsdagmiddag is het druk op het veld. Er blijkt een uitwisselingsprogramma te zijn tussen leerlingen van het Stedelijk Gymnasium en leeftijdsgenoten uit Italië. De uitwisseling wordt beklonken met een voetbalwedstrijd tussen de beide scholen op het kunstgrasveld.
Woensdag wijken de C en D junioren uit naar het wetra-veld. Veel D junioren doen deze dag mee aan het schoolvoetbal.
's Avonds worden er chips Patat Joppie geserveerd in de corner en vindt er een mannenwedstrijd plaats tussen Atletico Madrid en FC Barcelona.
Donderdag wordt er hard gewerkt aan een brug, die de verbinding wordt van de Tuin van Noord met het sportpark. Het "doe park" wordt daardoor goed bereikbaar voor bezoekers van het sportpark.
Via het parkeerterrein wandelt men zo het park in. In deze actueel leest u alles over de mogelijkheden van het park.
De discussie, die Johan Derksen heeft aangezwengeld, brengt heel wat tongen in beweging. In de club wordt er natuurlijk ook over gesproken.
Bij Roodenburg trachten we samen met elkaar op te trekken. Dat lukt alleen als er onderling respect is en men bereid is om taken te vervullen, die noodzakelijk zijn om een club (lees maatschappij) goed te laten functioneren. Hoe meer vrijwilligerstaken er vervuld zijn, des te beter functioneert de club.
Het aantal leden, dat de handen uit de mouw wil steken, neemt toe en dat geeft de burger moed.

HET VOETBALGEBEUREN

De E1 verliest met duidelijke cijfers van WVC E1. Het snelle samenspel en omschakelen is deze morgen ver te zoeken. De E2 speelt bij UVS en heeft kans bij een 3-2 stand voor UVS om op gelijke hoogte te komen. In plaats van 3-3 wordt het echter 5-2 voor de Blauwwitten.
De D1 loopt tegen een nederlaag op. Met 2-1 verliest het team van trainer Selemon en begeleider Renzo van UVS D3. De scheidsrechter van dienst bij UVS krijgt een pluim van de begeleiding.
De F1 krijgt veel kansen in de uitwedstrijd tegen FC Lisse F3. Ze nemen een punt mee (1-1).
De C1 speelt in de eerste helft afwachtend. Tegen Rijnsburgse Boys C2 staat men in de rust met 0-2 achter. In de tweede helft wordt meer arbeid verricht en wordt het uiteindelijk 3-3. De wedstrijd wordt dit keer geleid door Souhail Mkadmi, speler van zaterdag 1.
De A1 lijkt uitgespeeld. Bij DSO wordt er met 4-3 verloren en wordt WVC A1 kampioen van de tweede klasse.
De zaterdag 1 moet nog 8 minuten spelen in de uitwedstrijd tegen FC Boshuizen zaterdag. De stand is 1-1. Bij FC Boshuizen zaterdag komen er 8 spelers opdagen. Roodenburg heeft wel een volwaardig team en weet de meerderheid alsnog uit te spelen. Zakaria Bardaa scoort de 1-2, waardoor er alsnog 3 punten in de knip zitten.
De zaterdag 6 is thuis veel te sterk voor Leiden 5. Het wordt 6-0. De zaterdag 5 verliest met 3-2 van Oegstgeest 7.

Op zondag speelt de zondag 2 tegen Gol Sport 4. Oude jongens, krentenbrood. De krenten uit de pap gaan naar Gol Sport. Ze winnen met 2-3.

KICKERS EN ROODENBURG ZORGEN VOOR EEN VOETBALFEEST OP NOORD

De wedstrijd was al meerdere keren afgelast. Vanaf heden moeten zaterdag 1 en zondag 1 bij afgelasting uitwijken naar kunstgras.
Bij winst zou Kickers'69 kampioen zijn, maar Roodenburg wilde de huid duur verkopen.

Voorafgaande aan de wedstrijd werden er twee voorwedstrijden gespeeld tussen jeugdteams van Kickers'69 en Roodenburg. De E2 nam het op tegen Kickers E2, de mini F speelden voor het eerst op een half veld 8 tegen 8.
De E2 kreeg heel wat doelpunten om de oren, hetzelfde overkwamen de mini Kickers.
C junioren floten deze wedstrijden en na het nemen van penalty's was het tijd om "handje te lopen".
Spelers van de beide elftallen met een jeugdlid aan de hand betraden het veld.

HandjesLopen

Na de wedstrijd was er door bestuurslid Omar Maissa patat geregeld voor alle kinderen. Het jeugdhonk diende daarbij als plek, waar men rustig kon genieten van de lekkernij, die door de heren Boky en Boutaleb was gebakken.

Intussen bekeken 400- 500 toeschouwers de wedstrijd, die uiteindelijk met 0-2 werd gewonnen door de Kickers. Roodenburg gaf duidelijk veel meer weerstand dan in de uitwedstrijd.

Twee volle bussen en velen anderen waren richting Noord gekomen en voor allen was het een leuke middag en reclame, hoe clubs met elkaar kunnen optrekken.

Wij wensen Kickers'69 veel succes toe komend seizoen in de derde klasse.

PROGRAMMA DOORDEWEEKS

maandag 18 april                      in de huiskamer  19.15 uur
                                               online training C en D trainers.
                                               thema: hoe plan en voer ik een oefening uit?

dinsdag 19 april                        in het clubgebouw  14.00 uur
                                               klaverjassen / sjoelen

                                               in de huiskamer   19.15 uur
                                               online training E trainers
                                               thema: uitdagen in plaats van instrueren.

                                               in de corner  20.30  DFB beker
                                               Bayern Munchen - Werder Bremen.


woensdag 20 april                     in de corner  20.30 uur  DFB beker
                                               Hertha - Borussia Dordmundt


vrijdag 22 april                          op de velden  9.00 uur
                                               Koningspelen

                                               in het jeugdhonk  20.00 uur
                                               klaverjassen.

PROGRAMMA KOMEND WEEKEND  ( thuis)

Za. 23/04 09:30 Roodenburg E1 - Koudekerk E1 co        
Za. 23/04 10:00 Roodenburg C1 - DoCoS C2 co        
Za. 23/04 12:30 Roodenburg 4 - ARC 6 co        
Za. 23/04 14:30 Roodenburg 6 - Valken'68 5 co        
Zo. 24/04 11:00 Roodenburg 2 - Lugdunum 3 co        
Zo. 24/04 14:30 Roodenburg 1 - Oosterheem 1    

PROGRAMMA UIT

Za. 23/04 08:30 RCL F5 - Roodenburg F1 co        
Za. 23/04 09:00 Rijnsb.Boys D3 - Roodenburg   D1 co        
Za. 23/04 09:30 Rijnsb.Boys E6 - Roodenburg   E2 co        
Za. 23/04 12:00 Oegstgeest A1 - Roodenburg   A1 co        
Za. 23/04 15:00 Blauw-Zwart 1 - Roodenburg 1 co        
Za. 23/04 16:00 Katwijk 9 - Roodenburg 5    
© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.