Roodenburg Actueel 2016 - week 13

Roodenburg actueel nr 13

                                                    

KejoBVSchlagweinBijTanteJans                                    

PAASEIEREN ZOEKEN DOOR DE MINI F.                    

Zaterdagmorgen 26 maart begint met mist, maar wanneer de mini F pupillen op het sportpark verschijnen, dan is het stralend weer. Trainer Leon is voor zijn doen "vroeg uit de veren". Hij moet de chocolade eitjes verstoppen en niemand mag zien, waar die liggen.
De training begint op het kunstgrasveld. De mini F groep groeit momenteel gestaag. Iedere training komen er nieuwe kinderen van 4-6 jaar de groep versterken. Het voordeel daarvan is dat er nu twee partijen kunnen worden gemaakt.
De oudere kinderen 7-8 jaar zijn klaar om het zeven tegen zeven voetbal te gaan spelen en de jongste jeugd kan nu een partij spelen met leeftijdsgenoten.

Waarschijnlijk staan er diverse ouders te trappelen om zoonlief eens te laten meedoen op de  training.
Dit zijn de trainingstijden:  donderdagavond van 18.00 - 19.00 uur en zaterdagmorgen van 10.00 - 11.00 uur
Deze kinderen spelen dus tweemaal per week en spelenderwijs leren ze voetballen en bewegen. Wie eens wil meedoen, meldt zich een kwartier voor aanvang van de training. Ze kunnen dan proeven of ze voetbal leuk vinden.

paaseieren1 

Na de start partij was het tijd voor de mini F om richting het wetraveld te gaan. Ieder kind kreeg een papierenbakje mee en na het startsignaal kon ieder kind op jacht naar de eitjes. Eitjes, die op het veld lagen, die waren verstopt tussen de struiken of achter doelpalen.
De deelnemers hadden ongeveer 20 minuten nodig om de buit binnen te halen. Met de eitjes in de knip verzamelden zij zich in het jeugdhonk, waar de limonade klaar stond.

paaseieren2 

De training werd hierna hervat en op beide velden speelden de oudere en jongere kinderen daarna nog een lange partij.
Een dankwoord is hier op zijn plaats voor trainer Leon en de ouders, die hebben meegewerkt.

paaseieren3  

DEZE WEEK

Het is maandagmorgen en het Leidsch Dagblad valt in de bus. Twee zaken vallen mij deze morgen op. Ik lees een verhaal van ons oud lid Frank van der Berg, die begonnen is met bedrijf, waarbij hij mensen running therapie geeft. Hij moedigt mensen aan om in beweging te komen en daarbij om stress af te bouwen.
Informatie over zijn bedrijf vind u op www.bergrunning.nl.
Het andere verhaal over zorgen, die Abdelhaq Jermouni (raadslid PVDA)  heeft over de toenemende jeugdcriminaliteit in Zuid West. Het jongerenwerk is daar in zwaar weer gekomen. Kijk je naar de jeugd, die daar georganiseerd voetbalt, dan is dit minimaal. Zakaria Bardaa (speler zaterdag 1) verwoordde het als volgt: Kijk eens op zaterdagmorgen hoeveel kinderen er bij Roodenburg voetballen. Dat is pas een vereniging en in Zuid loopt het merendeel op straat. In Noord zetten vrijwilligers zich wel in voor jongeren en dat doen ze zonder dat de club daar subsidie voor krijgt. Dat is misschien wel het verschil met Zuid.

Roodenburg investeert dus in opleidingen van eigen jeugdtrainers (lid van de club). Dit doen ze via begeleiding van deze jonge jeugdtrainers en via het faciliteren dat trainers een opleiding kunnen volgen. Bij fusieperikelen is dat weer een item waar KNVB en Gemeente Leiden niet omheen kunnen.

Dinsdagmiddag vindt het Paasklaverjassen plaats. 43 personen hebben het naar hun zin en iedereen gaat voldaan met een passende prijs behorend bij het Pasen naar huis.
Dinsdagavond speelt de zondag 1 voor de Koetshuyscup tegen GHC. Via de e-mail vraag ik om een tussenstand. Dit omdat op Leidenamateurvoetbal er geen berichten binnen komen.
De e-mail geeft een 1-2 stand aan, maar via twitter blijkt dat Roodenburg zondag een goede prestatie levert. Tweedeklasser GHC wordt met 3-2 verslagen.
Maandagavond wordt er aan Stedelijk Beheer gevraagd om een lamp te laten repareren op het kunstgrasveld. Dinsdagmiddag is het bedrijf uit Heteren reeds op Noord en zorgt er voor dat 's avonds Roodenburg zondag zijn "cupwedstrijd" spectaculair over de streep trekt.
Hulde aan de mensen van de gemeente voor de snelle actie.
Op donderdag is er in het clubgebouw led-verlichting aangebracht. Drie stroken in het plafond zorgen voor extra licht en juist onder deze stroken zijn rijen met tafels opgesteld.
Donderdagavond is onze C jeugd op bezoek in de Kuip. Het wordt voor hen een historische avond, omdat juist deze dag de voetballegende Johan Cruijff is overleden. In de 14de minuut wordt er tijdens de wedstrijd van Feijenoord en Sparta stil gestaan bij het overlijden van het fenomeen Cruijff.
De wedstrijd zelf was saai, vlak voor tijd scoort Feijenoord de 2-0, maar de entourage zullen ze niet vergeten.
Vrijdagavond is er Paasklaverjassen in het jeugdhonk. Voor veel deelnemers is er een tray verse eitjes beschikbaar.
Zaterdagmorgen vindt er in hetzelfde jeugdhonk een bijeenkomst en spelregelquiz plaats voor de D pupillen. Met de laptop bij de hand worden er 25 spelregelvragen behandeld.
Wel of geen buitenspel vormt deze morgen een belangrijk onderdeel.
Het wetraveld is het decor, waar de mini F trainer Leon de chocolade eitjes heeft verstopt.
16 kinderen, vaak ondersteund door oma of de ouders, gaan op zoek naar de lekkernijen.
Zaterdagmiddag worden er zittend aan de bar vogeltjes gespot in de buurt van de slootkant. Puttertjes en sijsjes zoeken er voedsel en iedere keer dat er een fietser passeert op het Joop Vervoornpad vliegen ze op om even later weer terug te keren.

HET VOETBALGEBEUREN

Het was inhaalzaterdag. De D1 moest uitspelen tegen FC Lisse D3, maar deze wedstrijd werd afgelast. De C1 was al vroeg op pad en speelde op de Kempenaerstraat tegen de C2 van ASC. De mannen van Ramon Paardenkooper speelde de eerste helft een tam potje. Het vroege tijdstip van de wedstrijd was daar zeker debet aan. Vlak voor tijd was de stand nog 1-1, maar door een onoplettendheid werd het alnog 2-1 voor de RoodZwarten.
De E2 ging op bezoek bij de WitZwarten. Ze speelden uit tegen Meerburg E 7. Die wonnen deze wedstrijd met 3-2. De zaterdag 4 speelt in de reguliere tijd 0-0 voor de beker tegen Wilhelmus 2. Toch bekert het team van José Monfils niet verder. Met strafschoppen nemen was Wilhelmus 2 beter: eindstand 4-3.
De zaterdag 5 wacht tevergeefs op FC Lisse 7. De bezoekers zeggen op zaterdagmorgen af.
Op maandag waait het hard, maar rolt er geen bal op het hoofdveld. De wedstrijd van zondag 1 tegen Kickers is afgelast.

PROGRAMMA DOORDEWEEKS


dinsdag 29 maart                      in het clubgebouw  14.00 uur
                                               klaverjassen / sjoelen

                                               in de corner  21.00 uur
                                               Engeland - Nederland.

vrijdag 1 april                            in het jeugdhonk 20.00 uur
                                               
klaverjassen

zaterdag 2 april                         in de corner  20.30 uur
                                               Barcelona - Real Madrid

maandag 4 april                        in het jeugdhonk
                                               overleg met alle jeugdtrainers, ook die in het nieuwe
                                               seizoen actief worden als trainer.

PROGRAMMA VOOR KOMEND WEEKEND  ( THUIS)

Za. 02/04 09:30 Roodenburg E1 - FC Lisse E4 co        
Za. 02/04 10:00 Roodenburg C1 - Foreholte C4 co        
Za. 02/04 12:30 Roodenburg 3 - Quick Boys 6 co        
Za. 02/04 12:30 Roodenburg A1 - Voorschoten'97 A3 co        
Za. 02/04 14:30 Roodenburg 6 - Voorschoten'97 9 co        
Zo. 03/04 11:00 Roodenburg 2 - Meerburg 7 co        
Zo. 03/04 14:30 Roodenburg 1 - Oranjeplein-Postduiv 1    

PROGRAMMA UIT

Za. 02/04 08:30 SVC'08 F2 - Roodenburg F1 co        
Za. 02/04 09:00 UDO E4 - Roodenburg E2 co        
Za. 02/04 12:15 ROAC D2 - Roodenburg D1 co        
Za. 02/04 14:30 Wilhelmus 1 - Roodenburg 1 co        
Za. 02/04 15:00 UVS 3 - Roodenburg 5    
© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.