Roodenburg Actueel 2016 - week 12

Roodenburg actueel nr. 12              

KejoBVBijTanteJansSchlagwein                                                                    

SOCIAAL WIJKTEAM BEZOCHT KAARTCLUB

Een vreemd verhaal als start van een nieuwsbrief van een voetbalclub. Maar Roodenburg  profileert zich als een wijkclub, waar men tracht op verschillende manieren de leden / de bewoners op te vangen. Men kan er sporten, maar het is net zo goed een plek, waar men elkaar op een andere manier kan ontmoeten.
De ouderen vinden elkaar bijvoorbeeld bij klaverjas- en sjoelmiddagen en -avonden. De jeugd heeft  zijn eigen plek in de corner of op het kunstgrasveld.

Roodenburg heeft misschien wel de "grootste opvang van ouderen" in de wijk. Iedere week zijn er gemiddeld 70 - 90 ouderen aan het klaverjassen / sjoelen.
Dit was een reden voor het Sociaal Wijkteam om langs te komen en iets te vertellen over wat dit team betekent voor de wijk / de bewoners.

Omdat mogelijk ook anderen misschien gebruik gaan maken van de diensten van dit team treft u in deze RB actueel informatie aan, van wat het wijkteam allemaal voor u kan betekenen.

DE FOLDER VAN HET TEAM

VOOR AL UW HULPVRAGEN

Mensen gaan naar school, zijn aan het werk, hebben een sociaal leven met familie en vrienden en zijn actief bij verenigingen. Maar niet altijd. Soms lukt het niet om zaken zelf te regelen en is er tijdelijk of voor langere tijd ondersteuning nodig. In dat geval kunt u terecht bij het Sociaal Wijkteam bij u in de buurt.

VOOR ALLE INWONERS


Het Sociaal Wijkteam is er voor alle inwoners met vragen of problemen waar zij alleen niet uitkomen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u ziek bent en niet zelf uw boodschappen kunt doen. Of dat u begeleiding nodig heeft om uw leven op orde te krijgen. Misschien krijgt u steeds meer moeite met dagelijkse dingen als het huishouden doen, traplopen of fietsen. Of heeft u problemen met uw financiën, in uw relatie, bent u eenzaam of zit u niet lekker in uw vel.

PRAKTISCHE OPLOSSINGEN

Iedereen is anders en de ene situatie is de andere niet. De medewerkers van het team luisteren en denken met u mee. Wij kijken samen met u wat u zelf of met hulp van bekenden kunt doen. Vaak willen mensen in de omgeving een handje helpen. Is dat niet genoeg?
Dan kunnen vrijwilligers en organisaties in de wijk misschien helpen. Als blijkt dat u voor een langere periode intensieve ondersteuning nodig heeft, kan het team in overleg met u hulpmiddelen regelen of passende professionele zorg inschakelen.

TIPS EN ONDERSTEUNING

Bent u mantelzorger of vrijwilliger?  U kunt altijd bij ons terecht voor tips en ondersteuning. Ook als u goede ideeën heeft voor uw wijk of een steuntje wilt bijdragen door anderen te helpen, bent u natuurlijk van harte welkom.

PRIVACY EN VERDER

Er gelden bij het team vaste regels en afspraken rond privacy en gegevens bescherming, het afhandelen van klachten en bezwaar en beroep.

Een vertrouwenspersoon behandelt eventuele klachten, als u ontevreden bent over het Sociaal Wijkteam.

Meer informatie over de werkkwijze van het team vind u op de website: www.leiden.nl/sociaalwijkteam.
U kunt uw vraag ook telefonisch stellen of langs gaan bij het wijkteam in uw buurt.

BEZOEKADRESSEN

Sociaal wijkteam Merenwijk,  Valkenpad 5 (De Wereld)    telefoon 071-5164910

Sociaal wijkteam Noord, Arubapad 2 (Het Gebouw)  telefoon  071- 5164904

Sociaal wijkteam Binnenstad,  Nieuw Pancrat , Middelstegracht 85  telefoon 071 - 5164908

Openingstijden voor bezoek

maandag                    9.00 - 11.00 uur
dinsdag                       9.00 - 11.00 uur
woensdag                   9.00 - 11.00 uur
donderdag                  13.00-15.00 uur
vrijdag gesloten

Tijdens de presentatie van afgelopen dinsdag hadden de deelnemers verschillende vragen.
Zij weten nu waar men terecht kan.

paasklaverjassen

WANNEER?   DINSDAGMIDDAG  22 MAART

KLAVERJASSEN EN SJOELEN

IEDEREEN PRIJS

DEELNAMESOM  € 2,00 PER DEELNE(E)M( ST) ER.

AANVANG  14.00 UUR  TOT 17.00 UUR

INSCHRIJVEN VANAF 13.30 UUR IN HET CLUBGEBOUW.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

C JEUGD EN BEGELEIDERS GAAN NAAR FEYENOORD - SPARTA

WANNEER ?   DONDERDAGAVOND  24 MAART

Deze wedstrijd wordt gespeeld voor een goed doel. Via een veiling konden er kaarten worden besteld en de C jeugd gaat dus naar de Kuip.
De meeste jongens zijn daar nog nooit geweest en het zal voor hen een bijzondere ervaring worden. Het goede doel is de Hartstichting. Daar gaan de inkomsten van deze wedstrijd naar toe.


We hebben deze avond ook gekozen, omdat de jeugd de dag er na vrij is.

FeyenoordSparta

ROODENBURG KOMENDE WEEK DOORDEWEEKS

dinsdag 22 maart                   in het clubgebouw 14.00 uur
                                            Paasklaverjassen en sjoelen.

                                            op het veld  20.00 uur
                                            KoetsHuisCup  Roodenburg zo - GHC

donderdag 24 maart               in de Kuip, uitstapje C junioren  20.00 uur
                                            Feyenoord - Sparta


vrijdag 25 maart                     in het jeugdhonk
                                            klaverjassen.


zaterdag 26 maart                  op het veld  10.00 uur
                                            Paaseieren zoeken voor de mini F

HET VOETBALPROGRAMMA VOOR KOMENDE WEEK  (thuis)

Za. 26/03 12:30 Roodenburg 5 - FC Lisse 7 co        
Ma. 28/03 14:30 Roodenburg 1 - Kickers'69 1    

PROGRAMMA UIT

Za. 26/03 08:30 ASC C2 - Roodenburg C1 co        
Za. 26/03 10:00 FC Lisse D3 - Roodenburg D1 co        
Za. 26/03 10:45 Meerburg E7 - Roodenburg E2 co        
Za. 26/03 12:15 Wilhelmus 2 - Roodenburg 4    

HET VOETBALGEBEUREN

De F1 moest het opnemen tegen de F2 van SVC'08. De F pupillen van de trainers Oussama en Saladin gingen voortvarend van start. De ruststand was 4-1 en dat was een ongekende weelde. In de tweede helft kantelde de wedstrijd en kwamen de Scheveningers terug tot 5-4. Nadat vlak voor tijd de 6-4 viel was de overwinning binnen.
De E2 had deze week intensief getraind op dribbelen. De handelingssnelheid met de bal werd opgevoerd en het resultaat was direct zichtbaar. De ruststand was 0-0, maar in de tweede helft prikten de mannen van Matin en Bilal er 4 in.
De D1 heeft de smaak van de overwinning te pakken. Na de rust moest ROAC D2 er aan geloven. In het begin van het seizoen werd de D1 nog met 12-0 van het veld geblazen. Nu besliste Roodenburg D1 de wedstrijd in de tweede helft en won gedecideerd met 3-0.
De doelpuntenmaker Anass Bardaa had de smaak te pakken, maar moet natuurlijk wel zorgen, dat hij niet naast zijn "voetbalschoenen" gaat lopen.
De E1 ging zonder de geblesseerde keeper Bilal Bouda op bezoek bij koploper FC Lisse E4.
In Lisse werden de punten gedeeld. Het werd 3-3. Roodenburg kwam met 2-0 achter, daarna werd het na rust 2-2. Lisse beschikte over een snelle linksbuiten, die net als voor de rust zorgde voor een doelpunt voor Lisse  (3-2). Hierna kwam Roodenburg weer terug en toonde verkracht. Het werd 3-3 en in de laatste minuut had er misschien nog wat meer in het vat gezeten. Al met al keek trainer Gloire, nu als trainer tevreden terug op de wedstrijd.
De zaterdag 1 had weer een andere keeper in het doel. Gloire Kalangu kan op alle posities spelen in een elftal en dit keer stond hij onder de lat. In het grijze verleden heeft hij in de A1 gekeept. De zaterdag 1 bleef steken op 1-1 tegen de Football Factory.
Zaterdag 3 en zaterdag 4 verloren dit keer, terwijl zaterdag 5 de punten in Leiden hield.
De C1 speelde uit tegen Foreholte C4. Er werd gewonnen met 1-4, waardoor de ploeg stijgt naar de derde plek.
De A1 won de uitwedstrijd tegen Voorschoten A3 met 2-3. Ze blijven daardoor bovenaan staan, maar hen wacht nog een aantal lastige uitwedstrijden.

Zondag 2 kreeg met 8-0 op de broek tegen Nicolaas Boys 4 in Nieuwveen. Zondag 1 had ook personele problemen. Nourdin Essaoui verscheen daarom in de spits in de uitwedstrijd tegen Delfia. "De oude vos met streken" kon de bal vasthouden en had zelfs kunnen scoren als zijn neef Nasr de bal had afgegeven.
Nu won Delfia met 2-0.

INSCHRIJVEN VOOR 7 TEGEN 7 TOERNOOIEN VOOR 35+ EN 45+?

Ga jij net als vroeger de strijd weer aan met leeftijdsgenoten, of wil je gewoon een lekker potje voetballen? Ben jij benieuwd hoe het is om 7x7-voetbal te spelen? Ben je geen KNVB-lid maar wil je wel weer eens met je vrienden voetballen? Schrijf je dan vanaf 29 maart in voor een van de 7x7 35+45+ toernooien bij jou in de buurt.

Tijdens de 7x7 toernooien nemen teams, bestaande uit zeven spelers die 35 jaar of ouder zijn, het tegen elkaar op. Voor velen een heerlijke seizoensafsluiter, voor anderen een kans om zich via de landelijke finale tot Nederlands kampioen te kronen. Voorrondes worden gespeeld op 20 mei, gevolgd door een districtsfinale (per district) op vrijdag 3 juni. Winnaars van de districtsfinales spelen op zaterdag 11 juni om het Nederlands Kampioenschap in Zeist.

(KNVB mededeling)

PS:  op donderdagavond spelen er een aantal mannen al klein veldvoetbal. Wanneer men mannen persoonlijk vraagt, dan is er wel degelijk interesse om tegen een bal te trappen.
Misschien eens meedoen en dan als Roodenburg teams gaan meedoen is de optie.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.