Roodenburg Actueel 2016 - week 11

Roodenburg actueel nr 11

BijTanteJansKejoBVSchlagwein                          

                    

WORDT ROODENBURG HET ONDERKOMEN VAN BOOTCAMPGROEPEN?

Sinds een paar weken zijn er langs het Joop Vervoornpad aan de overzijde van het kunstgrasveld een aantal obstakels gemaakt.
Obstakels met een bedoeling. En dat alles heeft te maken met de functie van de Tuin van Noord. De gemeente wil, dat het park toegankelijker wordt voor de bewoners en voor de bezoekers. Daarnaast moet het park een "doe park "worden, waar van alles is te doen.
Kinderen moeten er kunnen spelen. Daarvoor is er onder andere een waterpartij en zijn er houten speeltoestellen geplaatst. Voor de oudere jeugd is er een skatebaan.
Men kan in de Tuin van Noord georganiseerd sporten. Bij Roodenburg kan men voetballen. Bij Pernix is er gelegenheid om te korfballen en te tennissen.

Voor de ongeorganiseerde sporter is er een loopparcours, een jeu de boulebaan en sinds kort  zijn er hindernissen, die passen in een bootcamp parcours.

bootleg1

Bootcamp is van origine een spierversterkende trainingsmethode, die door het Amerikaanse leger in bezette gebieden werd uitgevoerd. Soldaten werden op zeer intensieve wijze in korte tijd getraind met materiaal wat daar op dat moment voor handen was.

De sport is momenteel razend populair. Bootcampen doe je in teamverband onder leiding van een fitnessinstructeur. Met een groep wordt ongeveer een uur getraind. De bedoeling is dat kracht en uithoudingsvermogen verbeteren. Het zijn vaak oefeningen met het eigen lichaamsgewicht als weerstand en dan zijn boomstammen een ideaal hulpmiddel om mee aan de slag te gaan.

Het leek ons leuk om de ontstane mogelijkheden te fotograferen.

Wij kunnen ons ook voorstellen, dat bootcampgroepen een onderkomen zoeken.
Waar kan je starten en na afloop, wanneer men bezweet is, een douche nemen?

In dat geval is de voetbalclub een ideale startmogelijkheid.

Wilt u meer informatie: stuur dan een e-mailbericht naar het bestuur. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

bootleg2bootleg3

 

DEZE WEEK
Bert Meijers heeft jarenlang de scheidsrechters geregeld voor de jeugd. Bert heeft aangegeven, dat hij het te druk heeft om die taak in de toekomst nog goed te kunnen vervullen.
Het jeugdbestuur dankt Bert voor zijn jarenlange inzet, want het valt niet altijd mee om alle wedstrijden bemand te krijgen.
Het jeugdbestuur filosofeert momenteel op een nieuwe manier om het indelen van scheidsrechters te regelen. Wordt dus vervolgd.

De Championsleague wedstrijden worden deze week door velen gevolgd in de corner. Met een kaasbolletje in de hand, is het goed toeven, alhoewel velen de chips missen, die er dagelijks te koop zijn.

FC Sleutelstad is het verhaal over de fusieperikelen van het Leidse voetbal. Drie clubs en een korfbalclub zijn aan het scharrelen. Zij bespreken het samengaan. VV Leiden, GHC, FC Rijnland en korfbalclub Crescendo willen iets met elkaar.
De drie voetbalclubs zijn al het product van samensmeltingen van clubs. FC Rijnland is ontstaan uit een fusie van Oranje Groen en ZLC, VNL en VTL fuseerden destijds en dat werd VCL. VCL sloeg Sleutels aan de haak en dat werd GHC.
vv Leiden fuseerde vele jaren geleden met VWS, dat werd opgeheven.
De "verstokte oude vrijgezellen clubs", clubs, die vanaf hun oprichting  zelfstandig zijn, kijken de kat uit de boom. Maar wie weet kiezen deze clubs toch nog een partner? Niet iedere verstokte vrijgezel heeft immers bindingsangst?
Of bestaat er zo iets als "de eeuwenoude vrijgezel"?.

ROODENBURG DOORDEWEEKS


maandag  14 maart    in de huiskamer  19.15 uur
                                   trainersbijeenkomst online training voor onze F trainers.

dinsdag15 maart        in het clubgebouw  14.00 uur
                                   klaverjassen/ sjoelen

                                   16.30 uur bezoek van het Sociaal Wijkteam.

                                   in de corner  20.45 uur
                                   Atletico Madrid - PSV


woensdag 15 maart   in de corner  20.45 uur
                                   Bayern Munchen - Juventus


vrijdag 17 maart         in het jeugdhonk   20.00 uur
                                   klaverjassen.

ZIEKENBOEG

De keeper van de C1 Hicham Nour is tijdens de training met zijn hoofd in aanraking gekomen met de doelpaal. De dag erna werd hij duizelig en is naar het ziekenhuis gebracht.

Meerdere scans zijn er gemaakt, maar Hicham verblijft dit weekend nog in het ziekenhuis.

Langs deze weg wensen wij hem een voorspoedig herstel toe.

HET VOETBALGEBEUREN

De zaterdag begon fris en met een ontbijt van de E1 en tegenstander Voorschoten E3. Nadat de buikjes goed gevuld waren begon de wedstrijd. Het leek wel of de Roodenburgers meer kracht hadden verzameld, want de einduitslag was 7-1.

De D1 speelde een uitwedstrijd tegen Docos D2. Een gedecideerde overwinning 0-4 zorgt er voor dat Roodenburg D1 naar de middenmoot is gekropen.
De C1 kreeg RCL C3 niet onder de knie. RCL zakte in en in de kleinere ruimte hadden de Roodenburgers het moeilijk om aanspeelbaar te zijn. Een middel om dit te breken is sprintend aanbieden. Gaten trekken voor een medespeler, sprintend bewegen zonder bal en rekening houden met de positie van medespeler en tegenstander.
Het was een leerzame wedstrijd.

De  E2 speelde bij ASC op de Kempenaerstraat. De ploeg werd dit keer gecoacht door Bilal Badouri. Roodenburg kwam nog wel voor met 1-0, maar liet zich het kaas van de brood eten. ASC won met 5-2.

De F1 ging met trainer Leon naar Voorschoten. Het werd 6-3 voor Voorschoten. Omdat er zieken waren, werd de F1 deze morgen aangevuld met mini F spelers.
De A1 liep haar eerste nederlaag op. WVC A1 speelde simpel en doelgericht. Verder waren de mannen uit Oude Wetering veel attender dan de Roodenburg spelers. De verdiende nederlaag was het resultaat.

De zaterdag 1 bleef steken op 0-0 tegen Wassenaar. Een lastige ploeg om te bespelen.
Abdelali El Baroudi viel in deze wedstrijd uit met een ernstige blessure.

Zaterdag 3 kwam achter met 2-0 tegen Noordwijk 4, maar wist uiteindelijk een gelijkspel te realiseren. Het werd 3-3. Zaterdag 4 won, zaterdag 5 verloor en zaterdag 6 won in een wedstrijd, die alle kanten op kon. Het werd uiteindelijk 2-0.
Roodenburg 2 op zondag deelde in een leuke wedstrijd de punten met MMO 3.
Roodenburg zondag 1 sloeg in de tweede helft toe en won met 4-0.

PROGRAMMA THUIS KOMEND WEEKEND

Za. 19/03 09:30 Roodenburg   E2 - UDO E4 co        
Za. 19/03 09:30 Roodenburg   F1 - SVC'08 F2 co        
Za. 19/03 10:00 Roodenburg   D1 - ROAC D2 co        
Za. 19/03 12:30 Roodenburg   5 - Teylingen 2 co        
Za. 19/03 14:30 Roodenburg   1 - LVV Football Factory 1    

PROGRAMMA UIT KOMEND WEEKEND

Za. 19/03 10:00 FC Lisse E4   - Roodenburg E1 co        
Za. 19/03 12:00 Valken'68 3   - Roodenburg 3 co        
Za. 19/03 12:30 Noordwijk 6   - Roodenburg 4 co        
Za. 19/03 14:15 Voorschoten'97   A3 - Roodenburg A1 co        
Za. 19/03 15:15 SVC'08 8 -   Roodenburg 6 co        
Za. 19/03 15:15 Foreholte   C4 - Roodenburg C1 co        
Zo. 20/03 11:00 Nicolaas   Boys 4 - Roodenburg 2 co        
Zo. 20/03 14:30 Delfia 1 -   Roodenburg 1    

        

ROODENBURG E1 EN VOORSCHOTEN E3 ONTBIJTEN VOOR HUN WEDSTRIJD.

Een leuk initiatief van Rabia en Clarita. Voorafgaande aan de wedstrijd van Roodenburg E1 en Voorschoten E3 vond er een gezellig ontbijt plaats om de sportiviteit te benadrukken en de wedstrijd een extra glans te geven.

Rabia

Leuk initiatief genomen door Rabia, Roodenburg E1 Voorschoten E1 vooraf een gezellig ontbijt om sportiviteit te benadrukken en de wedstrijd extra glans te geven.
Een heerlijk ontbijt, dat vanuit het Koetshuys de Burcht was samengesteld voor onze kinderen.
Een ontbijt, dat bestond uit broodjes kaas, broodjes om te smeren, krentenbollen, eitjes, fruit en natuurlijk ontbraken de pindakaas en nutella niet.

nieuwontbijt1nieuwontbijt2

     

Na het ontbijt waren er bloemen voor Clarita als dank voor het verzorgen van het ontbijt voor E1, E2 en F1

Ook de aanvoerders van Voorschoten E3 en Roodenburg E1 kwamen de sponsors Ton Holswilder en Clarita en organisatrice Rabia bedanken voor hun goede zorgen.

claritaray

Voorzitter Raymond Keur reikt de bloemen uit aan Clarita.

Namens alle ouders bedankt,
Joyce

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.