Roodenburg Actueel 2016 - week 8

LV ROODENBURG

Pieter Bothstraat 27, 2317 AP LEIDEN.
071- 5232157 (bestuurskamer) 071-5216900 (kantine)

=========================================================

C JUNIOREN WERDEN GEINFORMEERD OVER HET "SCHEIDSRECHTERSVAK".

In het kader van opleiding was er een  primeur te melden. In de corner werd er via de TV een DVD getoond van de KNVB. Deze film (wel iets gedateerd) heeft tot doel om jonge scheidsrechters te werven. Om 19.00 uur verzamelden zich 11 C junioren voor de sessie. De spelers zagen 2 jonge mensen, die scheidsrechter willen worden. Ze floten al bij hun club en volgen een KNVB B.O.S. ( basisopleiding scheidsrechter). Wanneer ze voor het eerst een KNVB wedstrijd gaan fluiten, dan gaat er een begeleider mee, die hen nog voorziet van de nodige tips.
Daarna zagen de spelers de scheidsrechter acteren tijdens een wedstrijd met senioren, een wedstrijd in de topklasse en in de eredivisie. De entourage is steeds anders, maar het gaat er om dat iedere arbiter het spel volgens de regels leidt ten behoeve van 22 spelers.

Via het zien wat een iemand moet doen om scheidsrechter te worden, willen wij het begrip voor de arbiter vergroten. Hij is bezig met zich te bekwamen in het leiden van een wedstrijd, spelers zijn iedere week via het volgen van trainingen bezig om een betere voetballer te worden.

Het leren leiden van wedstrijden door C / B junioren is goed voor de ontwikkeling van je persoonlijkheid. Je komt als arbiter met andere personen in aanraking. (Spelers, trainers, supporters) en jij krijgt de verantwoordelijkheid om het spel , dat gespeeld wordt, zo goed mogelijk te leiden.
Je krijgt complimenten, maar er zullen ook mensen zijn, die het niet eens zijn met de door jou genomen beslissingen.

Nadat er naar het opleidingsgedeelte was gekeken, was het tijd om in te gaan op de taak, die de assistent-scheidsrechter heeft tijdens de wedstrijd. C junioren, maar ook oudere spelers, kunnen worden gevraagd om als "grensrechter" te functioneren. In dat geval gaat het om te samenwerking tussen de scheidsrechter en de grensrechter (officieel "assistent-scheidsrechter"). Via vlagsignalen geeft een grensrechter aan, wat hij geconstateerd heeft en meestal neemt een scheidsrechter die signalen over.

Ibrahim Olekli gaf met behulp van de grensrechtervlag aan, hoe er gevlagd dient te worden bij diverse spelsituaties. Het resultaat, was dat er diverse vragen werden gesteld en dat er een interessant onderwerp was aangesneden.

C arbitrage2

 

C arbitrage1  

Het derde onderdeel bestond uit de uitleg van twee belangrijke spelregels. Hands en buitenspel.
Via beelden werd duidelijk gemaakt wat opzettelijk hands en onopzettelijk hands was.
Bij buitenspel ging het om strafbaar en niet strafbaar buitenspel, voordeel behalen uit de buitenspelpositie enz.

Bij het eind van de bijeenkomst werden C junioren aangemoedigd om wedstrijden van de F of E te gaan fluiten. Ze kunnen zich opgeven bij Ibrahim en die zal op zaterdagmorgen de jonge arbiters gaan begeleiden als coördinator.

De bijeenkomst duurde een uurtje, daarna stond de thee klaar en gingen de C junioren nog even een balletje trappen op het kunstgras.

C junioren en club kunnen terugkijken op een leerzame bijeenkomst. C junioren wordt verder aangeraden om eens een bezoek te brengen aan de website www.voetbalmasterz.nl

Daar kunnen we alles te weten komen over de spelregels.

DEZE WEEK

Dinsdagavond spelen Roodenburg za en Leiden wederom tegen elkaar. Brahim Lakhal zet Leiden vlak voor rust op 0-1. Zakaria Baarda maakt de gelijkmaker in de tweede helft.
In de tweede helft willen de beide teams niet onderdoen. Kansen over en weer, maar de eindstand blijft 1-1.
In de corner hangt een Feijenoordvlag. Ramon P. heeft de vlag opgehangen. Op dinsdagavond komt Roy binnen . "Laat die vlag nog maar even hangen, want sinds jij die vlag hebt gehangen, gaat het uitstekend met je cluppie". Er wordt gegniffeld.
Lachen als een boer, die kiespijn heeft. Een supporter moet tegen een stootje kunnen!
Woensdag zie ik een melding dat 400 personen de facebookpagina van Roodenburg volgen. Je hebt tegenwoordig meer digitale supporters / geïnteresseerden dan supporters, die nog lijfelijk op het sportpark komen.
Via twitter volgden op zaterdag 585 personen het gebeuren bij Roodenburg.
Donderdagavond valt er ijsregen en is er een ingelaste bekerwedstrijd tussen Roodenburg 4 en Quick Boys 8. In de eerste helft is de stand 0-0. Roodenburg valt aan en heeft een veldoverwicht. Quick Boys loert op de snelle counter. Het is een waar bekerduel, met veel emotie.
In de tweede helft slaat Roodenburg 4 toe en wint met 3-1. Daarmee bereikt het team de kwartfinale van de KNVB beker West 2.
Vrijdagavond is de corner ingericht als leslokaal en vindt er een instructie plaats over arbitreren en zien de "studenten"  bewegende beelden bij de uitleg van de spelregels.  Het TV toestel is geschikt om er een laptop op aan te sluiten.
De volgende stap, die we moeten maken is een TV in het jeugdhonk. Op die manier kan het jeugdhonk worden omgevormd tot een leslokaal met 40 zitplaatsen.

Zaterdagmiddag krijg ik bericht dat Ties Sebrechts is overleden. Ties speelde in de A1 van Roodenburg met mannen als Marcel van der Burg, Luc Kok en Remco van der Maat. Ties voetbalde na zijn Roodenburgtijd nog bij LFC en was de vader van Yogi Sebrechts. ( UVS en Ter Leede). Deze week is Ties in stilte begraven.

PROGRAMMA DOORDEWEEKS

maandag 22 februari                             in de corner  20.45 uur
                                                           Napoli - AC Milaan

dinsdag 23 februari                               in het clubgebouw   14.00 uur
                                                           klaverjassen / sjoelen

                                                           in de corner   20.45 uur
                                                           Arsenal - FC Barcelona

woensdag 24 februari                            in de corner   20.45 uur

                                                           PSV - Atletico Madrid

HET VOETBALGEBEUREN

De E2 moest al vroeg op pad. Om half acht werd er verzameld voor de uitwedstrijd tegen RCL E7.
De Leiderdorpers wisten de punten binnenboord te houden. Het werd 4-1 op de Bloemerd.
De zaterdag 3 moest de punten achterlaten in de Kikkerpolder. UVS 2 was te sterk voor Roodenburg 3. Roodenburg 5 won thuis van Katwijk 9 met 3-0.
Op het kunstgras won Roodenburg A1 tegen Hazerswoudse boys A1. In de tweede helft viel de wedstrijd na een 4-0 voorsprong stil.
De zaterdag 1 en zondag 1 werden afgelast.

PROGRAMMA THUIS VOLGENDE WEEK

           
Za. 27/02 09:30 Roodenburg F1 - Quick Boys   F5 co        
Za. 27/02 10:00 Roodenburg C1 - FC Lisse C4 co        
Zo. 28/02 14:30 Roodenburg 1 - Leidse Boys 1    

PROGRAMMA UIT VOLGENDE WEEK

Za. 27/02 08:30 UVS E2 - Roodenburg E1 co        
Za. 27/02 09:00 Meerburg E7 - Roodenburg E2 co        
Za. 27/02 14:30 ARC 6 - Roodenburg 4 co        
Za. 27/02 14:30 Kickers'69 A1 - Roodenburg   A1 co        
Zo. 28/02 11:00 MMO 3 - Roodenburg 2    
© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.