Roodenburg Actueel 2016 - week 5

                                     Roodenburg actueel nr  5

EVALUEREN MET ONZE VERENIGINGSSCHEIDSRECHTERS

Op maandagavond  8 februari is de eerste avond gepland met allen, die als scheidsrechter voor onze club optreden of willen optreden.

De scheidsrechters vormen een belangrijk onderdeel van onze vereniging. Niet alleen om het feit dat onze leden door hen  een balletje kunnen trappen, maar ook omdat zij het visitekaartje zijn van de club.

Scheidsrechters horen en zien het nodige op onze velden.

Wij, het bestuur en commissies zijn heel benieuwd naar deze ervaringen.

Hoe is de instelling van onze teams, die van de tegenstanders en niet te vergeten, die van het publiek?
Wat kunnen we van elkaar leren?
Is er behoefte aan het volgen van een cursus?

Wat kunnen jullie betekenen voor onze jeugd bij het leren van de spelregels volgens het programma van voetbalmasterz?

Allemaal vragen, die wij met de scheidsrechters willen doornemen.

Wij nodigen daarom alle verenigingsscheidsrechters uit voor maandagavond 8 februari in de kantine van Roodenburg.  We willen om 19.00 uur beginnen.

Wij denken ongeveer een uurtje van jullie tijd te gebruiken. Koffie, taart en een drankje, het is er allemaal.

Graag hoor ik voor zondag 7 februari of je wel of niet komt, anders blijven we maar zitten met de taart.

Met vriendelijke groet,

namens het bestuur,

Henk Tegelaar

 

DEZE WEEK

De afgelopen weken hebben er diverse evaluatiegesprekken plaatsgevonden met onze jeugdtrainers. Roodenburg is één van de weinige verenigingen, die zelf zijn jeugdtrainers opleidt. Dat gebeurt via het coachen van deze trainers, via het volgen van KNVB cursussen.
Trainers doen ervaringen op, die graag een gewillig oor genieten van het bestuur. Trainers en bestuur bepalen de toekomst van de jeugdafdeling en van de jeugdvoetballers.


Dinsdagmiddag zijn er 46 dames en heren present op de kaartmiddag. De sfeer is super. Sociaal contact leggen, zonder subsidie. Wekelijks vliegen de vitamientjes de wijk in.


Dinsdagavond speelt de zondagafdeling voor de Koetshuis cup de uitwedstrijd tegen FC Rijnland. De regen valt met pijpenstelen uit de lucht. Dat geldt ook voor het aantal doelpunten, dat deze avond wordt gemaakt tijdens de wedstrijden van de Koetshuys cup.

Via twitter van Leiden Amateurvoetbal vliegen de doelpunten om den oren. FC Rijnland tegen Roodenburg zondag eindigt in 5 tegen 5.

De wedstrijd stond onder leiding van oud Roodenburger Per Crispijn en dat verhoogt de amusementwaarde. Per is grensrechter van FC Rijnland 1 en heeft zijn KNVB trainersdiploma gehaald. Zo'n diploma haal je alleen, wanneer je een voldoende scoort voor spelregelkennis. Per maakte er zoals vooraf was verwacht, een potje van. Hij liet 12 minuten doorspelen en in die tijd kon FC Rijnland nog terugkomen van 3 -5 naar 5-5.De verslaggever van Leidenamateurvoetbal beschreef het zo. De zeer ruim gespeelde 90 minuten. Voor iedere wissel telde Per 1 minuut speeltijd bij. In 1 minuut lopen voetballers een hele ronde om het voetbalveld. Gelet op de weersomstandigheden wilde iedere gewisselde speler zo snel mogelijk naar binnen. Er werd dus overduidelijk gemarchandeerd. Per en marchanderen, het behoort tot het Leidse voetbal. Afgekeken van Vogel.
Zijn ze bij Roodenburg boos? Wel neen, het was een nuttige oefenpot met een hoge amusementwaarde. Amusement van de beide teams en van  Per, vaak optredende langs de lijn met de vlag, maar nu binnen de lijnen met de fluit.

Op donderdagmorgen worden 3 betonnen banken schoongespoten door Ger. Het is de bedoeling dat het terras wordt uitgebreid met 9 permanente zitplekken.

Donderdagmorgen ruikt het clubgebouw naar kruiden. Er is nasi gemaakt van het huis en na gedane arbeid prikken de vrijwilligers een  vorkje mee.
De "nasi Roodenburg" wordt door mensen veel gekocht. Ze steunen daarmee de club en heb je geen zin om te koken, maar wil je wel een goede maaltijd, dan moet je bij Roodenburg zijn.
De Bollenstreek kent meerdere clubs, die voetballend op Topklasse niveau acteren, onze Roodenburg keuken heeft dit predicaat als het gaat om de vele vers bereide producten.

Op donderdag staat er een interview van Lotfy Orani op de website van Leidenamateurvoetbal. Een verhaal hoe je als trainer en als voetbalclub de jongeren voorbereid op het verdere leven. Winnen is leuk, maar het kweken van respect, van regelmaat is de andere keerzijde van de medaille.
Van veel ouders krijgen de trainers Nouri en Lotfy complimenten.
Roodenburg voelt voor hun kinderen aan als "een warm bad ".

Zaterdag traint de zaterdag 1. Na afloop is het druk in het clubgebouw. De seniorenteams keren huiswaarts. In een ander gedeelte van het gebouw wordt er via Ziggo gekeken naar de topper FC Barcelona tegen Atletico Madrid. De corner is open voor de eigen leden.
Steeds meer jeugd heeft het idee, dat de corner er voor de buurt is. Dat is niet het geval, deze voorziening is bedoeld voor de eigen leden.
Velen willen er bij horen, maar dan is een lidmaatschap een vereiste.

Dit weekend sluit de deelname van de halve marathon klaverjassen. Op zaterdagmiddag melden zich nog nieuwe koppels aan, terwijl er ook teams afvallen. Zondag 14/2 is immers Valentijndag.

HET PROGRAMMA DOORDEWEEKS

maandag 1 februari               in de corner
                                               Deportivo - Rayo Vallecano

dinsdagmiddag 2 februari      in het clubgebouw
                                               14.00 uur klaverjassen / sjoelen

dinsdagavond                         op het veld   Koetshuyscup
                                               20.00 uur Roodenburg za - Boshuizen zo.

woensdagavond 3 febr          op het veld      oefenen
                                               Bernardus C1 - Roodenburg C1    19.00 uur

HET VOETBALGEBEUREN

Stromende regen, kletsnat. Geen ideale omstandigheden om de jongste jeugd te laten voetballen. Daarom een weekend met veel afgelastingen.
Roodenburg za 6 speelde de uitwedstrijd tegen Quick Boys 14. De Katwijkers winnen met 4-1.  Roodenburg 5 komt thuis uit tegen VVSB  6. Roodenburg 5 wint met 5-1.
Roodenburg 4 gaat op bezoek bij RCL 3. Het wordt een veegpartij. Roodenburg 4 wint met dubbele cijfers in Leiderdorp. De eindstand is 0-11, maar het had volgens de routiniers ook 0-18 kunnen zijn.

Komend weekend staat in het teken van het carnaval. Misschien volgen er nog inhaalwedstrijden. Kijk om die reden naar het wedstrijdprogramma op de website.
Roodenburg zondag 2 speelt thuis tegen Kickers 4. De punten worden gedeeld.
Roodenburg zondag 1 is afgelast. Zondag 1 mag nog niet uitwijken naar het kunstgrasveld.

PROGRAMMA VOOR KOMENDE WEEK   (thuis)

Di. 02/02 20:00 Roodenburg (zat) 1 - FC Boshuizen (zon) 1 KoetsHuisCup  
Za. 06/02 09:30 Roodenburg E1 - ASC E3 co  

PROGRAMMA VOOR KOMENDE WEEK ( uit)

Za. 06/02 09:15 Foreholte D3 - Roodenburg D1 co        
Za. 06/02 11:30 FC Lisse C4 - Roodenburg C1 co        
Za. 06/02 12:00 LSVV'70 2 - Roodenburg 4 co        
Za. 06/02 12:15 LVV Football Factory 2 - Roodenburg 6 co        
Zo. 07/02 14:00 SVH/Celeritas 1 - Roodenburg 1 co        
Zo. 07/02 14:00 Alphense Boys 5 - Roodenburg 2    
© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.