Roodenburg Actueel 2016 - week 4

                     BijTanteJans             
                  KejoBV
                    Schlagwein  

WWW.VOETBALOMGEVING.NL

Vorige week was de zaterdag 1 bij de Boksschool  in Alphen aan de Rijn. Dit keer wil ik iets vertellen over een digitaal bezoek aan Alphen en dan heb ik het over de website van Dennis van de IJssel. Een trainer uit Alphen, die een website heeft opgezet, met als doel dat er over voetbal wordt gesproken.

Vroeger werd er over voetbal gesproken na het spelen van een wedstrijd of een training. De jeugdtrainers spraken in hun kleedkamer over voetbal, zonder de luisterende oortjes van de spelers. Het wedstrijdverloop kwam aan de orde, individuele spelers werden besproken en aan de hand van gedeelde ervaringen werd de oefenstof geproduceerd.

Als trainer van de regionale jeugd werd je na een gespeelde wedstrijd in de thuiskantine opgewacht door de (oud) eerste elftalspelers. Zij gaven hun mening over de wedstrijd en als trainer moet je dan maar één ding doen: luisteren en gebruiken wat jij nuttig vindt voor de groep en het individu.

Het is niet voor niets, dat wij een pleidooi houden, dat (oud) selectiespelers de jeugd moeten trainen. Met voetbalkennis alleen kom je er niet. Wat vroeger gewoon goed was, is nu ouderwets. Het voetbal is constant in ontwikkeling.

Dennis van de IJssel is er mijns inziens in geslaagd om via zijn website de spelers en trainers te voorzien van zijn kennis. Hij is ondernemer, trainer, maar durft zijn kennis te delen.

Beginnende trainers, ervaren trainers, iedereen kan op zoek naar informatie.

Op de website gaat het niet alleen over methodiek, techniek, tactiek en conditie. Een diëtiste, een fysiotherapeut en een sportpsycholoog werken eveneens mee en heb je vragen, dan kan je bij hen terecht.

Het is dus een kennisplatform. Trainers kunnen er op zoek naar oefeningen. Oefeningen, die passen bij de leeftijdsgroep, die men traint. Er zijn video lessen en er is een forum.

Alle trainers, die op een verantwoorde wijze, hun pupillen willen instrueren, moeten deze site bij hun favorieten plaatsen.

Wij plaatsen maar één opmerking:

Hulde Dennis

DEZE WEEK

Soep en snoep zijn bij het koude weer in trek. Tweemaal per week wordt er 20 liter verse soep gemaakt door onze kok. Oorzaak: veel vraag. Hetzelfde is merkbaar voor de snoep uit de corner.

Dinsdagavond oefent de zaterdag 1 tegen Aarlanderveen. De ploeg van Henk Buyn  komt uit tegen de ploeg van Arjen Linstra  (beide trainers hebben een Roodenburg jeugdverleden) met 2-0 achter. In de tweede helft worden de bordjes verhangen en weet Roodenburg het tij te keren. Met 3-2 wordt er uiteindelijk gewonnen.
Woensdagavond wordt er door alle groepen weer getraind. De temperatuur is boven nul. In de huiskamer vindt een kort interview plaats. Een interview, dat wordt opgenomen met een mobieltje.
Het is een schoolopdracht en de leerling (G.K.) geeft aan, dat we hem mogen vragen voor het filmen van activiteiten voor Roodenburg.
Bewegende beelden geven nog duidelijker aan, wat er allemaal bij Roodenburg gebeurt.
Een wedstrijdverslag van een jeugdwedstrijd, voorzien van bewegende beelden gedurende een paar minuten, maken een wedstrijd nog spannender.
Jongeren, die zelf het verslag willen schrijven?


De Brug met een Vraagteken is omgedoopt in "Leidse brug". De SP fractie heeft het gemeentebestuur vragen gesteld over het verkeerd neerleggen van deze brug. Verder blijkt dat de brug van een verkeerde houtsoort is gemaakt.Het gemeentebestuur zal binnen 6 weken de vragen beantwoorden.

Het aantal aangemelde koppels is inmiddels 34 voor zondag 14 februari.

HET VOETBALGEBEUREN

Alle wedstrijden gingen door en daar had in de loop van de week niemand opgerekend.

De F1 speelde een leuke wedstrijd, die gelijk op ging. Alleen de tegenpartij wist de bal meer keer tegen het net te drukken. De eindstand 1-4 voor Meerburg.
De E2 kwam met 3-0 voor en er leek geen vuiltje aan de lucht. Voorschoten E7 kwam echter op gelijke voet en trainer Matinka zag de bui al hangen. Die bui dreef echter over, want de E2 wist de punten binnenboord te houden. Het werd 5-3 voor Roodenburg E2.
De E1 speelde op de Kempenaerstraat tegen ASC E3. De E1 herstelde zich van de vorige week opgelopen nederlaag en won nu met 2-4.

Roodenburg C1 ging op bezoek bij koploper VVSB C2. Roodenburg C1 kon geen stunt uithalen. Roodenburg speelde goed voetbal, maar teveel kansen werden er niet benut.
Hierdoor kon VVSB met een 3-1 overwinning aan de haal gaan.

Roodenburg A1 speelde slordig in de uitwedstrijd tegen SJZ A1. Verkeerde keuzes van Roodenburg spelers werden door de Dorpers niet afgestraft. In de tweede helft kreeg Roodenburg legio kansen, maar bleef de teller steken op 2. Met 0-2 werd er gewonnen.
Roodenburg 5 won uit bij Voorschoten, Roodenburg 6 won thuis van Rijnsburgse boys 8 en Roodenburg 4 won thuis van VVSB 3 met 4-0.

Roodenburg zat 1 liep tegen een nederlaag op in de uitwedstrijd bij Leiden. Zij wonnen met 2-1 en van deze wedstrijd zijn er beelden gemaakt. Deze beelden zijn deze week te zien bij www.leidenamateurvoetbal.nl.
Roodenburg speelde deze wedstrijd in de nieuwe shirts van bovenstaande sponsors.
Op zondag is de uitwedstrijd van het 2de elftal bij Alphen afgelast.

PROGRAMMA THUISWEDSTRIJDEN WEEKEND 30-31 JANUARI

Za. 30/01 09:30 Roodenburg E2 - FC Lisse E7 co        
Za. 30/01 09:30 Roodenburg F1 - Quick Boys F5 co        
Za. 30/01 12:30 Roodenburg 5 - VVSB 6 co        
Za. 30/01 14:30 Roodenburg 1 - Haagse Hout 1 co        
Zo. 31/01 11:00 Roodenburg 2 - Kickers'69 4 co        
Zo. 31/01 14:30 Roodenburg 1 - Leidse Boys 1    

PS:  Momenteel zijn we in contact met het jeugdbestuur van Leidse boys voor het spelen van een voorwedstrijd tijdens de wedstrijd Roodenburg zon 1 tegen Leidse boys.

PROGRAMMA UITWEDSTRIJDEN

Za. 30/01 08:30 UVS E2 - Roodenburg E1 co        
Za. 30/01 09:45 ASC C2 - Roodenburg C1 co        
Za. 30/01 12:00 Quick Boys 14 - Roodenburg 6 co        
Za. 30/01 13:45 RCL 3 - Roodenburg 4 co        
Za. 30/01 14:30 Kickers'69 A1 - Roodenburg A1    

PROGRAMMA DOORDEWEEKS

dinsdag 26/1               klaverjassen/ sjoelen in het clubgebouw
                                      aanvang 14.00 uur

dinsdagavond             in de corner  live voetbal op TV

woensdagavond         27/1  in de corner live voetbal op TV

zondagmiddag 31/1   op het veld
                   voorwedstrijd Roodenburg F - Leidse boys F  13.30 uur?

Op zaterdag speelt de zaterdag 1 de thuiswedstrijd tegen Haagse Hout. Zondag komt de zondag 1 thuis uit in de derby tegen Leidse Boys.
Voor het koppelkaarten op zondag 14 februari stopt de inschrijving op 1 februari a.s.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.