Roodenburg Actueel 2016 - week 3

             KejoBV

              BijTanteJans                   

                  Schlagwein            

                  

HET VERENIGINGSGEVOEL

Hoe vergroot je het verenigingsgevoel? Het is een vraag, waar menig clubbestuurder mee worstelt. Met name in de grote steden, is het vaak los zand. Hoe krijg je leden betrokken bij je club of bij de activiteiten, die er gehouden worden?

Het betrokken willen zijn, een taak uitvoeren, waardering, aanzien, dienstbaar, voorbeeldfunctie, saamhorigheid, het zijn allemaal aspecten van het verenigingsgevoel.
Het zijn aspecten, die ieder lid apart ervaart.
De kunst van het bouwen van een vereniging is "het beste uit de leden te halen en iedereen de taak te geven, die hem of haar het beste ligt".
De doelstelling moet niet zijn : we moeten zo snel mogelijk "Topklasser" worden, maar het gaat om plezier maximalisatie en om ledengroei.

Ledengroei ontstaat, wanneer de leden worden gestimuleerd om activiteiten te organiseren. Men is daarbij wel verantwoording verschuldigd aan het bestuur. Iedere activiteit, waaraan leden kunnen deelnemen of op afkomen, kan leiden tot meer deelname.
Om die reden, moeten de activiteiten als leuk worden ervaren. Je kan daarbij denken aan structurele activiteiten en eenmalige activiteiten.
Bij structurele activiteiten kan men denken aan de wekelijkse kaartmiddag, het dagelijks kijken naar voetbal op TV, de wekelijkse clubavond. Eenmalige activiteiten zijn vaak evenementen, die maar eens of een enkele keer per jaar georganiseerd worden.
De uitdaging voor een bestuur is om leden zo ver te krijgen, dat ze mee gaan doen. Vaak wordt daarbij de e-mail gebruikt als contactmoment.
De beste manier is echter de persoonlijke benadering en Henk Tegelaar heeft het daar momenteel druk mee. Gesprekken voeren met  "toekomstige vrijwilligers " en het evalueren met de "bestaande vrijwilligers".
Via deze gesprekken komen er dan vaak weer nieuwe initiatieven tot stand. De komende maanden gaan we op deze manier verder, waarbij Henk best wel steun kan gebruiken.
Steun in de vorm, dat u iemand bent of kent, die wel wat voor Roodenburg wil betekenen.
Schroom dan niet en zoek Henk op. Zijn telefoonnummer :  06 48883156

Uitbreiding vrijwilligers

Maarten van Kooperen is met “pensioen” gegaan en heeft bij Roodenburg een aantal taken op zich genomen. Naast zijn taak als consul op de zondag zijn dit:

  • Opstallenbeheer:

Hij zal zich bezig houden met het onderhoud in samenwerking met de al bestaande onderhoudsploeg. Naast het uitvoeren van onderhoud is Maarten ook de coördinator van de groep.

  • Schoonmaak:

Hij zal de maandagochtendploeg gaan versterken.

  • Kantine:

In samenwerking met Bram Pardon de bestellingen van de kantine regelen.

We zijn heel erg blij met deze versterking. We hopen dan ook dat ook anderen zich zullen aansluiten. Voor de onderhoudsploeg zijn we op zoek naar elektriciens en loodgieters. Het gaat alleen om onderhoudsklusjes, dus niet wekelijks aan de bak. Zeker niet als er meerderen zich aanmelden.

Ook de schoonmaakploeg kan wel versterking gebruiken. Als je niet op de maandagochtend kunt dan zijn er in overleg genoeg andere momenten te vinden.

 

Iets voor jou? Neem dan contact op met Maarten (0624366647)


Verder verwelkomen we Renzo Scanu. Renzo gaat Selemon Haggi helpen bij de begeleiding van het D1 elftal en neemt deel aan de vergaderingen van de jeugdafdeling.

HENK BUYN STOPT ALS HOOFDTRAINER.

Er is een traantje gepinkt na de mededeling dat Henk Buyn na dit seizoen gaat stoppen als hoofdtrainer. Het zijn persoonlijke omstandigheden, die hem doen besluiten om niet meer door te gaan als hoofdcoach. Zowel Henk als Roodenburg hadden graag willen doorgaan.
In ons achterhoofd moeten we houden, dat hoofdtrainers vaak "passanten zijn ". Het betekent, dat er momenteel gesprekken plaats vinden met kandidaten, die Henk gaan opvolgen.

DE KOPPELKLAVERJASMARATHON.


De uiterste inschrijfdatum voor koppels is door de organisatie gesteld op 1 februari 2016. Het klaverjasgilde uit Leiden en omstreken krijgt door dat Roodenburg in de agenda kan worden gezet om te gaan koppel klaverjassen. Dit gilde trekt van wedstrijd naar wedstrijd. Van korfbalclub naar voetbalclub naar speeltuinvereniging.
Veel van deze koppels geven zich telefonisch op aan de organisatoren.
Jean-Marc van Steenbergen is één van de organisatoren van de Roodenburg marathon.
Zijn telefoonnummer is 
06-29393290.
Koppels kunnen zich nog bij hem opgeven.
De wedstrijd is op zondag 14/2/2016. Verzamelen om 11.00 uur, start 12.00 uur.
Klaar 18.00 uur.  Deelnamesom € 10 per persoon.
Dit is inclusief koffie, soep met een broodje en een maaltijd.

Op zaterdag waren er 31 koppels aangemeld en uit het geruchtencircuit verneem ik dat er nog diverse leden / belangstellenden in de weer zijn om zich als koppel  aan te melden.

DEZE WEEK

Het is dinsdagmiddag en 47 personen bezoeken het klaverjassen en sjoelen.
Eén van de deelneemsters geeft aan dat ze een aantal prijzen bij zich heeft. Moet ik meelopen? Het hoeft niet, maar als er extra prijzen worden aangeboden, dan behoeft de organisator minder prijzen in te kopen. Wanneer er aan het eind van het jaar wat overblijft, dan gaat dit naar de jeugdafdeling voor bijvoorbeeld de aanschaf van sportmateriaal.Dinsdagavond is de eerste wedstrijd in het kader van de Koetshuys de Burcht cup. In het clubgebouw worden tegenstander, scheidsrechter en pers ontvangen. Direct na het begin wordt er al twee keer afgetrapt en staat Roodenburg met 0-1 achter. Het wedstrijdverloop draait en de eindstand wordt bepaald op 4-2. De wedstrijd moet vooral worden beschouwd als een goede voorbereiding op de tweede seizoenhelft. Na de wedstrijd zijn er filmbeelden vanuit de kleedkamer te zien op Leiden amateurvoetbal. De overwinning wordt gevierd met Hollandse krakers en iedereen zingt uit volle borst mee.

Woensdagavond is er wederom een wedstrijd. Roodenburg A1 ontvangt Gouda A1. In een zeer sportieve wedstrijd komt Gouda via een schitterend doelpunt met 1-0 voor. Langzaam wordt Roodenburg sterker en de ruststand is 4-1. In de tweede helft loopt Roodenburg uit naar 11-2.


Donderdagmorgen is de klussenploeg in de weer en wordt er gewerkt in de corner. Donderdagavond valt er bui na bui. De trainers Gloire en Matinka zijn op het veld in de weer met de E pupillen.
Trainer Leon prefereert het jeugdhonk als speelplek voor de opgekomen mini F spelers. De voetbalbak en de air hockeytafel zorgen er voor dat kinderen, vaders en trainer een droog en warm speeluur beleven.


Vrijdagavond wordt er getwijfeld, welke wedstrijden er zullen doorgaan op zaterdag. Zaterdagmorgen om 8.00 uur  worden de velden gekeurd door consul Piet Labrujère . Alleen de wedstrijd van de C1 op het hoofdveld kan geen doorgang vinden.

Zaterdagmorgen krijg ik bericht dat de oud Roodenburger Karel van Eijgen is overleden op 87 jarige leeftijd. Op de laatst gehouden reünie was hij samen met zijn zoon Bram nog present.  De crematie heeft inmiddels plaatsgevonden.

De brug met een vraagteken is weggehaald. Er komt geen ingang bij de volkstuinen. De brug moet komen in het Noorderpark en een verbinding vormen tussen park en het wetraveld.

HET VOETBALGEBEUREN

De bal rolt na de winterstop al weer voor de competitie. De E1 speelt thuis tegen Woubrugge E1. De E pupillen moeten tijdens de wedstrijd een hagelbui trotseren. De wedstrijd gaat gelijk op. Woubrugge komt met 2-0 voor, Roodenburg maakt gelijk, daarna bouwt Woubrugge de voorsprong uit naar 4-2.
De eindstand wordt uiteindelijk 3-4 voor de gasten, die fysiek wat sterker zijn.
De D1 neemt revanche op de nederlaag in de Kikkerpolder. In de eerste helft valt Lugdunum volop aan. In de tweede helft zijn de BlauwZwarten meer op de helft van de Kikkers te vinden. De ene na de andere hoekschop wordt er genomen. Na 3 -4 hoekschoppen achter elkaar weet Anass Bardaa de bal in de touwen te werken en wordt de eindstand 1-0 voor Roodenburg.

De F1 speelt uit tegen ASC. De F4 van ASC wint. Roodenburg doet goed mee, maar paal en lat staan doelpunten van het door trainer Saladin gecoachte team in de weg.
De A1 behaalt een zwaar bevochte overwinning op Bernardus A1. Met de hakken over de sloot wordt er met 5-4 gewonnen.
Zaterdag 5 wint van Noordwijk 8 met 6-4 en wisselt van plaats met Noordwijk. Roodenburg nestelt zich op de 4de plaats, Noordwijk 8 op de 5de plaats.
Roodenburg 4 wint uit van Rijnsburgse boys 4 en heeft na deze overwinning uitzicht op de koppositie.
Roodenburg 6 neemt het op tegen FC Lisse 5. Hier wordt eveneens gestreden om de koppositie. FC Lisse wint en staat na deze overwinning op de eerste plaats. Roodenburg neemt de 2de plaats in.

De mini F spelers, die niet meegaan naar ASC trainen onder leiding van trainer Leon. Een aantal mini F spelers speelt al regelmatig mee met de F1. Wanneer zich de komende week 2 - 3 kinderen van 6 tot 8 jaar aanmelden, kan er een F2 team geformeerd worden.
De mini F spelers oefenen op donderdagavond van 18.00 - 19.00 uur of op zaterdagmorgen van 10.00 uur tot 11.00 uur.

ROODENBURG ZATERDAG SELECTIE KREEG BOKSLES

Als afwisseling op de gewone training trok het grootste gedeelte van de  zaterdag selectie  richting Alphen a/d Rijn , om een keer een bokstraining te ondergaan. Voor verenigingen heeft de boksschool Teus de Kruyf een speciaal programma opgesteld.

Het is plyometrische training of cardio boksen. Het doel van het programma is om de spieren een snelle krachtige en explosieve beweging aan te leren. Het is vooral bedoeld om de behendigheid en coördinatie te verbeteren. Het is een efficiënte methode om de sportprestaties te verbeteren en het risico op blessures te verminderen.

                      Boksschool                    

Deze boksschool is gevestigd aan de Gouwekade 15 a, 2407 BA Alphen a/d Rijn. Meerdere voetbalclubs gingen Roodenburg voor. De spelers en begeleiding hebben een leerzame middag gehad.

Een woord van dank aan Teus de Kruyf is hier op zijn plaats. Wesley Lancel heeft filmopnamen gemaakt van de happening.
Wilt u meer informatie over de boksschool ga dan naar de website :
www.boksschool-teusdekruyf.nl/

Na de bijeenkomst trok de groep richting het clubgebouw, waar de soep klaar stond.


HET DOORDEWEEKSE PROGRAMMA

dinsdagmiddag  19 januari        14.00 uur in het clubgebouw
                                               klaverjassen/ sjoelen

dinsdagavond                          20.00 uur op het veld
                                               Roodenburg za 1 - Aarlanderveen  oefenen.
dinsdagavond                          20.45 uur in de corner
                                               Napoli - Inter Milaan

woensdagavond 20 jan             20.45 uur in de corner
                                               Lazio - Juventus.

PROGRAMMA KOMENDE WEEK THUIS

Za. 23/01 09:30 Roodenburg E2 - Voorschoten'97 E7 co        
Za. 23/01 09:30 Roodenburg F1 - Meerburg F5 co        
Za. 23/01 14:30 Roodenburg 4 - VVSB 3 co        
Za. 23/01 14:30 Roodenburg 6 - Rijnsb.Boys 8    

PROGRAMMA UIT

Za. 23/01 10:00 ASC E3 - Roodenburg E1 co        
Za. 23/01 11:45 VVSB C2 - Roodenburg C1 co        
Za. 23/01 14:15 Voorschoten'97 16 - Roodenburg 5 co        
Za. 23/01 14:30 Leiden 1 - Roodenburg 1 co        
Za. 23/01 15:00 SJZ A1 - Roodenburg A1 co        
Zo. 24/01 11:00 Alphen 5 - Roodenburg 2    
© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.