Roodenburg Actueel 2015 - week 45

NIEUWE VRIJWILLIGERS STROMEN DE CLUB IN

De afgelopen weken heeft Roodenburg enkele nieuwe vrijwilligers mogen verwelkomen.
Er is weer een activiteitengroep voor de jeugd gevormd door de dames Rajae Mkaddem en Rabbia Djam en de heer Jan Willem van Ipenburg. Zij beginnen met het organiseren van het Sinterklaasfeest. Het is de bedoeling dat er een activiteitenplan komt voor de jeugd.

De kantinebezetting op de zaterdag heeft ook uitbreiding gekregen. De dames Francis van Amsterdam, Nellie Ottenhof en Karin Maters de Maree zullen optreden als gastvrouw op de middagen dat het eerste team van de zaterdag thuis speelt. Francis en Nellie hebben al meegedraaid. Karin heeft zich aangemeld als algemene invaller.
Bij thuiswedstrijden zal de heer Boutaleb Bagda meedraaien in de keuken. Ook hij heeft inmiddels al meegedraaid.

Rajae, Rabbia, Jan Willem, Francis, Nellie, Karin en Boutaleb van harte welkom en namens de Roodenburgleden alvast hartelijk dank.

Het is al vele malen gezegd dat een vereniging alleen maar kan draaien als er voldoende vrijwilligers zijn. Een groep waar naar gekeken wordt is die van de gepensioneerden. Zo is nu al bekend dat Maarten van Kooperen, die binnenkort stopt met werken, Roodenburg wil ondersteunen als vrijwilliger. Over wat hij gaat doen, zijn de eerste gesprekken geweest. Wij hopen dat andere pensionado’s zijn voorbeeld volgen.
Maar met alle respect voor de oudjes, een vereniging heeft ook jong bloed nodig. Ook aan hen een oproep om zich aan te melden.

Aanmelden voor wat?

- Hulptrainers bij jeugdteams
- Elftalleiders bij jeugdteams
- Uitbreiding jeugdbestuur
- Kantine/keuken medewerkers op zaterdag en/of zondag
- Gastvrouw/heer op zaterdag of zondag voor ontvangst van bestuursleden van bezoekende vereniging
- Wedstrijdsecretaris/wedstrijdcoördinatie (seniorenvoetbal)
- Lid van de PR-commissie

Dit is zo maar een greep. Mis je iets in deze opsomming wat jij wel zou willen doen, meld je aan.

Dit kan bij Henk Tegelaar, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 071-5313053.

DEZE WEEK

De week begint met een groot wedstrijdverslag in het Leidsch Dagblad van de wedstrijd Football Factory en Roodenburg za. Roodenburg heeft de historie en de Factory de toekomst. In het verslag wordt gewag gemaakt dat de Factory niet behoeft deel te nemen aan de fusiegesprekken van de Leidse voetbalclubs. De leden van de Factory zijn vooral studenten, die gebruik maken van de faciliteiten, die de universiteit hen geeft.
Maar in het verslag lees ik ook dat trainer Poulina diverse spelers heeft aangetrokken van de gewone Leidse clubs. Wel profiteren van de Leidse clubs en niet meedenken over de toekomst van het Leidse amateurvoetbal?
Ik heb het al eerder geschreven. Wanneer je het Leidse amateurvoetbal wil upgraden, dan kan dit niet zonder de studenten. Laat ze maar integreren in de Leidse samenleving.
Van de allochtoon en de nieuwkomer verwacht men dat ze integreren in de Nederlandse samenleving. De studenten kunnen hen daarbij zeker helpen.
Woensdagavond trainen A1 en zondag samen. Ze beginnen om 19.15 uur en na de training zal een groot gedeelte gaan kijken in de corner naar de wedstrijd Bayern Munchen - Arsenal.
Er zijn veel spelers op het trainingsveld en of ze allemaal de corner in kunnen is vooraf een vraag.
Een aantal bestuursleden is op dezelfde avond actief op het Sportcongres.
Vlak bij het Roodenburg veld zijn er een aantal extra parkeerplekken gecreëerd op het Joop Vervoornpad. Met name in het weekend is het vaak behelpen , maar nu kunt u ook terecht langs de Hoven tot de Ijsselmeerlaan.
Vrijdagavond bezoeken een aantal zondagsenioren en de A junioren de competitiewedstrijd van Sparta tegen Almere City.
Het is weer eens wat anders dan een vrijdagtraining.
Deze week zijn we 2 nieuwe brochures gemaakt en vertaald voor onze pupillentrainers. Het thema is: welke trainingsmethode(n) zijn het meest geschikt voor F pupillen, voor E pupillen en voor D pupillen.
In de loop van deze week zijn we begonnen met het testen van deze methode bij de F pupillen.
De andere groepen volgen de komende weken.
De oproep voor nieuwe vrijwilligers van Henk Tegelaar ( zie boven) is zeer concreet. Het lijkt mij ook dat sommigen geen benul hebben wat een taak inhoudt of dat men zelf wil afbakenen, hoeveel tijd men in de club wil steken.
Het uitvoeren van projecten is een goed voorbeeld van toch vrijwilliger willen zijn, maar de eigen tijd daarbij kunnen controleren. Soms zien buitenstaanders zaken, waar het "vastgeroeste kader " geen oog voor heeft. Zaken, die wij niet goed voor elkaar hebben en waar men een bijdrage wil leveren om het te verbeteren. Wij allen, zijn immers de club en niet alleen het bestuur/ jeugdbestuur.
Schroom niet, bel Henk of vertel het tegen een ander lid van hoofdbestuur of jeugdbestuur en heel vaak sluizen zij het door naar Henk.

TIM GRESSIE OVERLEDEN.
Aan het eind van de week ontving het bestuur bericht dat op veel te jonge leeftijd ( 43 jaar) plotseling ten gevolge van een hartstilstand is overleden Tim Gressie. Tim is in de jeugd voor Roodenburg uitgekomen.
Ik merkte dit, toen ik vorig jaar pasfoto's liet maken bij zijn bedrijf Timages. Dag trainer, ik heb nog bij u getraind. Hoe gaat het met u? Tim gaf korting zoals hij vaak niet de hoofdprijs rekende voor zijn klanten.
Twee weken geleden hebben wij een reclamebord opgehangen van zijn bedrijf. En nu is hij er niet meer. Nauwelijks te bevatten.
Tim is de broer van onze verzorger van de zaterdagafdeling Dennis Gressie.
Ter herinnering aan Tim heeft de zaterdag 1 voor de wedstrijd tegen Wilhelmus 1 minuut stilte in acht genomen.
Het bestuur wenst de moeder van Tim , Dennis en overige familie veel sterkte en kracht om dit verlies te dragen.

HET VOETBALGEBEUREN

Het is de warmste 7 november sinds 1901. De dag begint met de thuiswedstrijd van de E1. Tegen UVS E2 komt men met 3-1 voor, maar het is uiteindelijk UVS dat met de winst huiswaarts keert.
Op het hoofdveld speelt de C1 tegen ASC C2. Roodenburg wint uiteindelijk met 4-3.
Hetzelfde geldt voor de D1. Er wordt door de D1 een voorsprong opgebouwd van 5-1, Foreholte komt volgens de ouders vooral in de tweede helft sterk terug. De einduitslag wordt uiteindelijk 5-4.
De E2 heeft het in Lisse moeilijk en komt er niet aan te pas. 11-1 is de einduitslag.
De F1 houdt de 0 tegen Quick Boys in Katwijk. Omdat de Katwijkers evenmin in staat zijn om te scoren wordt de brilstand de eindstand.
Die brilstand staat na 2 x 45 minuten ook op het digitale wedstrijdformulier van de A1. In de eerste helft worden een aantal kansen om zeep geholpen. In de tweede helft mag Roodenburg soms de handen dichtknijpen.
De zaterdag 1 speelt tegen Wilhelmus en komt snel in de wedstrijd op 1-0 voor. Pas een twintig minuten voor tijd wordt de ban gebroken en uiteindelijk is de eindstand 5-0.
De zaterdag 3 en 6 lopen een nederlaag op.
Zaterdag 4 en 5 daarentegen winnen met respectievelijk 5-2 van Lugdunum 2 en 6-2 van UVS 3.
Op zondag is de redacteur aan het wandelen in Maarn. 22 kilometer door de bossen, waardoor er de nodige zuurstof wordt opgedaan.
De zondag 2 delft volgens ons uitslagenbord het onderspit met 5-3 van Meerburg. De zondag 1 blijft goed presteren. Uit bij Oranjeplein/ Postduiven wordt er met 3-5 gewonnen. Dat betekent dat het eerste zondag richting de middenmoot klimt.
Komende zondag wacht de thuiswedstrijd tegen WIK en het gekke is dat als de resultaten beter worden, dan komen er ook zondag steeds meer bezoekers.
Op zaterdag staat de lastige uitwedstrijd tegen LSVV 70 op het programma. Een ploeg, die net als Roodenburg graag aansluit richting de kopposities.
De redactie kan natuurlijk niet alle wedstrijden volgen. Dit schrijvende zou het mooi zijn als er vrijwilligers zijn, die wedstrijdverslagen schrijven, die nog in hetzelfde weekend op de website kunnen worden geplaatst.
In de intro leest u waar vrijwilligers zich kunnen melden.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.