Roodenburg Actueel 2015 - week 44

De KNVB gaat een proef doen met het meten van het spelplezier dat A-junioren ervaren. De proef loopt van het speelweekend van 6 november 2015 tot de winterstop. Alle A-juniorencompetities, behalve de landelijke competities, doen mee aan de proef en de meting wordt een vast onderdeel binnen het Digitale Wedstrijdformulier.

Waarom een pleziermeting?
De KNVB staat voor voetbal om van te houden. Wekelijks zetten wij ons samen met verenigingen in om voetballiefhebbers zoveel mogelijk plezier te laten beleven aan de sport. Of je nou speler, scheidsrechter, bestuurslid of toeschouwer bent, we dragen allemaal bij aan het spelplezier op en rond de velden. Daadwerkelijk inzicht in hoe dat spelplezier ervaren wordt is daarbij waardevol. Enerzijds om inzichtelijk te maken hoe groot dit spelplezier is en anderzijds ook om daar waar het spelplezier laag is te werken aan verbetering.

Hoe gaat dit in zijn werk?
Het invullen van de pleziermeting is een vast onderdeel van het akkoord geven op het DWF. Dit betekent dat zowel de aanvoerder van de uit- als thuisspelende vereniging dit onderdeel verplicht invult. Dit doen zij door aan te geven hoeveel plezier zij aan de wedstrijd hebben beleefd op een schaal van een tot vijf. Zonder invullen kan het formulier niet verstuurd worden.

Tijdens de proef verzamelen we al deze metingen en aan het einde van de proef krijgen de deelnemende verenigingen een terugkoppeling. Hierin kun je als vereniging zien wat het gemiddelde cijfer van jouw A juniorenteams is ten opzichte van het landelijk gemiddelde, maar ook ten opzichte van de verenigingen uit de buurt.

Hoe verder na de winterstop?
We willen deze proef goed evalueren. Dit doen we enerzijds door een schriftelijke enquête en anderzijds gaan we een focusgroep organiseren. In deze focusgroep horen we graag jullie ervaringen en verwachtingen bij de verdere toepassing van de pleziermeting. Mocht je het als vereniging leuk vinden deel te nemen aan deze focusgroep, dan kun je je aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wanneer de proef goed bevalt en dit interessante gegevens oplevert wordt de sfeermeting in alle DWF’s geïntegreerd.

We willen jullie vragen de teams/aanvoerders van de A-junioren op jullie club te informeren over deze proef die in het speelweekend van 6 november start.
In deze RB actueel wordt het een en ander uitgelegd.

DEZE WEEK
Het is dinsdagavond en de zaterdag selectie oefent tegen Leidsche Boys. De wedstrijd eindigt in 3-0 voor Roodenburg.
Na een vrij weekend is het goed dat het ritme weer wordt opgepakt, want op zaterdag is er weer een derby op het Universitair sportpark.

In het Leidsch Dagblad een verhaal over de fusies in Leiden. DOCOS, GHC en FC Boshuizen voeren samen verkennende gesprekken.
Over Roodenburg leest u nog weinig. Wordt Roodenburg het muurbloempje?
Gaat Roodenburg op eigen kracht verder? Een belangrijke zaak is dat de organisatie van de club sterker dient te worden gemaakt en om dat te bewerkstelligen zijn er dus meer leden en vrijwilligers nodig.
Afgelopen donderdag is er gesproken door het bestuurslid Henk Tegelaar met nieuwe vrijwilligers gesproken

Donderdag wordt het kunstgrasveld ontdaan van vallende bladeren. Het is nu duidelijk herfst. In het clubgebouw vinden er ook een aantal werkzaamheden plaats, zodat alles weer optimaal kan draaien.
Boven de bar zie ik de namen van ballensponsors voor de zaterdagafdeling verschijnen.

Donderdagavond zit de corner vol met C junioren. Het is niet hun trainingsavond, maar men zoekt een ruimte om elkaar te ontmoeten.
De leiding van de corner luistert naar hun wensen. Het dambord, het schaakspel en het ganzenbordspel worden te voorschijn getoverd. Er is duidelijk behoefte aan een jeugdhonk.
Terwijl de deelnemers bezig zijn, wordt er voorzichtig gevraagd hoe het met het huiswerk gesteld is.
Op het trainingsveld zie ik een gedisciplineerde training van de mini F en E pupillen.

Vrijdagavond bezoekt een bestuurslid de corner. Ik dacht dat hier uitsluitend naar voetbal wordt gekeken. Met verbazing constateert hij dat GTST aan staat voor de "schatjes".

Zaterdagmorgen staat de training van de mini F in het teken van Haloween. In het grote doel hangen een aantal attributen, die men dient te raken. Aan de zijkant zijn er pompoenen op pylonen gezet. Die moeten er af worden geschoten.
De limonade ziet er deze morgen spannend uit. In de limonade drijven oren, ogen en andere onsmakelijke voorwerpen.
De kinderen hebben er geen problemen mee en drinken onverstoord hun limonade op.
HET VOETBALGEBEUREN

De competitie is begonnen en de D1 speelt uit zonder zijn vertrouwde trainer Selemon, die vanwege ziekte ontbreekt. De broer van Anass neemt de honneurs waar. Het wordt uiteindelijk 7-2 voor ASC D2.
Thuis zijn er twee wedstrijden. De F1 lijkt af te stevenen op een gelijkspel, maar in de laatste minuut slaat UDO toe en wordt het 1-2.
De E2 moet de meerdere erkennen in RCL. De Leiderdorpers trekken aan het langste eind en gaan met een 2-4 overwinning op zak weer huiswaarts.
De C1 verliest met 5-4 van UVS C3 en de E1 wint met 5-4 van VVSB E3.
De A1 neemt het op tegen Nicolaas Boys A1. Het wordt een gelijkspel, waar vorig jaar nog werd verloren. Het is een wedstrijd, waarbij ze in aanraking komen met fysiek voetbal en dat is toch weer heel anders dan een partijtje op kunstgras.
De A junioren moeten behoorlijk was schoppen incasseren. Het resultaat is dat Roodenburg spits Mohammed Matoug er ingescheurde enkelbanden aan overhoud en sinds zondag op krukken loopt.
De zaterdag 1 gaat onder uit tegen Football Factory. Het wordt 2-0.
Roodenburg 3-4- en 6 winnen hun thuiswedstrijd, terwijl Roodenburg 5 gelijk speelt met 2-2.
Op zondag zijn er twee wedstrijden. De zondag 2 is te sterk voor Nicolaas Boys. Het wordt 5-1.
De zondag 1 speelt tegen het sterke Delfia. In de eerste helft hadden de Delftenaren afstand moeten nemen. Dat gebeurt niet. De ruststand is 0-1.
In de tweede helft ruikt Roodenburg kansen en via de inbreng van A junioren wordt Delfia onder druk gezet.
Op deze zondagmiddag schat ik het toeschouwersaantal op 120 en men leeft qua geluid mee met de ploeg. Mede door de steun van het publiek wordt de uitslag omgebogen en wint Roodenburg met 3-1 en komt daardoor op de vierde plek van onderen.

PROGRAMMA DOORDEWEEK

dinsdag 3 november in het clubgebouw
klaverjassen / sjoelen. aanvang 14.00 uur
in de corner
PSV - Wolfsburg aanvang 20.45 uur
woensdag 4 november
in de corner
Bayern Munchen- Arsenal aanvang 20.45 uur
vrijdag 6 november
bezoek zondaggroep aan wedstrijd Sparta - Almere City

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.