Roodenburg Actueel 2015 - week 43

De herfstvakantie stond dit jaar in het teken van activiteiten voor de Roodenburg jeugd.
Donderdagmiddag was er een mini F toernooi gepland. Op het laatst meldden zich uitgenodigde clubs af.
Het wordt dus een sportuitwisseling tussen Roodenburg en Lugdunum. Lugdunum kan 3 teams van 4-5 spelers op de been brengen. Roodenburg 2 teams.
Er wordt gespeeld op twee velden en alle teams spelen eenmaal tegen elkaar. De kinderen spelen dus 4 wedstrijden.
Er wordt begonnen om 15.45 uur en het toernooi eindigt om 17.30 uur. Op dat moment zijn de kinderen "bek af"
Trainer Leon houdt de score bij en verbruikt meerdere pennen.
Roodenburg 1 wint alle partijen, Roodenburg 2 doet bijna niet onder, maar wat het belangrijkste is, de ouders en de kinderen genieten met volle teugen.
"Dit moeten we meer doen"ik de reactie van de Lugdunum begeleiding. Zo'n reactie vraagt om een tegenbezoek.

MEERDERE CLUBS TONEN INTERESSE VOOR  DE UITWISSELING

Roodenburg mini F spelers krijgen tweemaal per week speltraining. Spelenderwijs en via speloefeningen wordt het voetballen aangeleerd. Iedere week 4 tegen 4 is niet goed voor de ontwikkeling van de kinderen.

Toch willen we 4 tegen 4 als extra activiteit introduceren en dit doen we door een club uit te nodigen. Die verenigingen komen dan met 2-3 teams en beide verenigingen komen dan in een competitie van 1 tot 2 uur tegen elkaar uit.


De clubs organiseren een thuistoernooi en vervolgens gaan ze op bezoek.
De clubs kunnen zelf de data vastleggen.

Bij Roodenburg is er gelegenheid om op zaterdag / zondag of mogelijk doordeweeks in actie te komen.

Met name als er op zaterdag maar 1 thuiswedstrijd staat gepland op het kunstgras is er voldoende speelgelegenheid.

Heeft uw vereniging interesse?
Stuur een e-mailbericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vermeld:
uitwisseling mini's.

            

C JEUGD GING PAINTBALLEN

Vrijdagmiddag vertrok onze C jeugd naar Hillegom. Onder leiding van Robin van Wieringen en met steun van A junioren hebben de C junioren kunnen genieten van een geweldige activiteit.

Als reactie kreeg ik door:  "Het was geweldig ".

E EN F HADDEN ONDERLING TOERNOOI

Zaterdag waren 18 E en F pupillen op de club voor een onderling toernooi. Onder leiding van de E trainer Gloire werden de teams ingedeeld.
De bedoeling was een relaxed toernooi. Veel ouders kwamen even kijken.
Stagiaires van het Sport jongerenwerk floten de wedstrijden. Het toernooi werd afgesloten met een grote partij.
Daarna was het tijd voor een hapje en een drankje. Dirk had gezorgd voor broodjes kaas en de flessen Extran gingen als broodjes over de toonbank. Verder werden de kinderen getrakteerd op chips.
Gezelligheid en leren lekker voetballen met andere kinderen stond centraal en na twee uur actie ging iedereen met een goed gevoel weer huiswaarts.

D JEUGD GING BOWLEN

De D jeugd was vrijdag te vinden op de bowlingbaan in Leiderdorp. Trainer Selemon en E trainer  Gloire gingen met 15 spelers op pad.
Het eerste uur werd er fanatiek gegooid, daarna sloeg de vermoeidheid toe.
Het was een leuke activiteit, waarvoor dank.

DEZE WEEK

Maandagmorgen is er veel actie bij het hoofdveld. Er worden oude reclameborden verwijderd en nieuwe borden opgehangen. Door de club is er een systeem ontwikkeld, waarbij het gemakkelijk is gemaakt om borden te wisselen.
Door de nieuwe borden is er weer voldoende werk om verhalen te schrijven over onze sponsors.
Een aantal werknemers van het sportbedrijf of is het stedelijk beheer? gaat daarna aan de slag om de plaggen weer dicht te trappen. Deze plaggen zijn ontstaan na de wedstrijd van Roodenburg zat 1 tegen Wassenaar.

Maandagavond speelt de A1 tegen Voorschoten A2. Er is redelijk veel publiek op deze wedstrijd afgekomen, maar ondanks de overwinning heerst er geen tevreden gevoel bij trainers en spelers.
De wedstrijd moet al na 20 minuten worden onderbroken, omdat een spits van Voorschoten in botsing komt met de Roodenburg keeper. Met een zware hersenschudding wordt de ongelukkige speler afgevoerd naar het ziekenhuis.
In de wedstrijd zijn de spelers meer met zichzelf en de scheidsrechter  bezig, dan te fungeren als team. De uitslag is uiteindelijk 3-1 voor Roodenburg.

Er is een uitnodiging voor een paintbal activiteit voor de C spelers. " Jan geef mij de uitnodiging maar, ik maak een foto en zet het in de groepsapp. "

De techniek gaat verder en wil je blijven meedoen, dan moet je bij blijven.

Dinsdag is het druk zowel binnen als buiten. Het is herfstvakantie en buiten wordt er gevoetbald. Binnen wordt er klaverjas gespeeld.
's Avonds zijn de bezoekers van de corner getuige van de wedstrijd Arsenal - Bayern München..

Woensdag is het druk bij de training van de D jeugd. De A jeugd bespreekt in het jeugdhonk het wedstrijd gebeuren tegen Voorschoten A2.
Dit zijn de avonden, dat er echt wordt gesproken over het gedrag en handelen naar Nederlandse maatstaven. Het zijn lessen voor het leven. Een betere les maatschappijleer is er niet.
Omdat de A1 niet traint voegen zich 2 Syrische vluchtelingen bij de trainingsgroep van de zondag.
Syrische vluchtelingen voetballen meerdere keren per week op ons sportpark.
Twee jongens uit Homs hebben de trainers van de A gevraagd of ze mogen  mee te trainen. Ze worden opgenomen in de groep en trainen dit keer mee met de zondagselectie.

Donderdagmorgen worden er kettingen gehangen aan de deuren van de kleedkamers 9 en 10. Bij sterke wind kunnen deze deuren nu niet meer "doorslaan".

Donderdagmiddag is het Mini f toernooi. Het wordt een sportuitwisseling tussen Lugdunum en Roodenburg. Kinderen zijn intensief bezig.


Donderdagavond is er een maaltijd voor degenen, die komen trainen. Onze kok en zijn assistent hebben weer een aantal uren vertoefd in de keuken. De bezoekers krijgen een nasi/ bami maaltijd voorgeschoteld en de kok krijgt complimenten voor zijn kookkunst.
Het is toch  prachtig dat vrijwilligers voor anderen in de weer zijn en zorgen dat mensen kunnen genieten van een maaltijd en van het onderling contact.

Deze week zijn de indelingen voor de competitie bekend gemaakt. De spelers weten de indeling te vinden via voetbal.nl.

HET VOETBALGEBEUREN

Er waren maar 3 wedstrijden. Zaterdag 5 ging op bezoek bij VVSB in Noordwijkerhout. Tegen VVSB 6 werd het onderspit gedolven met 7-2.
Op Noord nam Roodenburg 4 het op tegen RCL 3. De routine van Roodenburg bleek voldoende om de Leiderdorpers onder de knie te krijgen.
Met een 6-1 nederlaag werd RCL terug over de brug gestuurd.
Zaterdag 6 beschikt over veel spelers met een rood - witte achtergrond. Inmiddels komt er blauw- zwarte rook uit de schoorsteen, zoals blijkt uit de foto, die voor de wedstrijd tegen Quick Boys werd gemaakt.

Op het hoofdveld werd Quick Boys 14 met ruime cijfers verslagen. Met een 7-1 overwinning smaakte het biertje goed na de wedstrijd.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.