Roodenburg Actueel 2015 - week 35

De laatste maand is er hard gewerkt in de kleedkamers aan de kant van de overdekte tribune. In de zomer werd geconstateerd dat er vernielingen waren aangericht in een paar kleedkamers. Banken van de muur, tegels uit het plafond en dat op het moment, dat de training van de Roodenburg jeugd was afgelopen.

De scholen gingen echter nog door met het buitensporten, dus was het snel duidelijk wie er in de fout was gegaan.
Dit is echter verleden tijd en dankzij Stedelijk Beheer starten we het seizoen 2015/2016 met opgeknapte kleedkamers.

          

De vloeren zijn opnieuw geprepareerd met een antislip vloerenlaag. In een aantal kleedkamers zijn er schilderwerkzaamheden geweest en hebben er reparaties plaatsgevonden.

               

Roodenburg is trots op de manier hoe de leden en buitenstaanders omgaan met deze belangrijke ruimten. We willen dit ook graag zo houden.

Naast veel tegelwerk beschikken alle kleedkamers over inbraakvrije deuren. Het is duur sluitwerk, maar heeft als voordeel dat het inbraakpogingen voorkomt.
Wanneer men een deur sluit, dan valt de deur automatisch in het slot en komt men er niet meer in.

Een aantal mensen, ook met BlauwZwart bloed , kijkt soms met afgunst naar de grotere verenigingen. Veel jeugd, de één is nog niet klaar of de volgende staat al te dringen.
Je kunt ook wel eens teveel leden hebben, waardoor er meerdere teams in een kleedkamer worden gepropt.
En dan gaat het regelmatig mis. Een Leiderdorps avontuur van een Leidse club leverde als bijvangst op dat er 2 telefoons en 1 paar schoenen waren verdwenen.
Oorzaak, meerdere teams in één kleedkamer en kleedkamers, die niet of te laat op slot gaan.
Wanneer je de situatie bij ons in ogenschouw nemen, dan leven onze leden als God in Frankrijk. Zelden moet een kleedkamers gedeeld worden en omdat een deur automatisch in het slot valt, is diefstal een uitzonderlijke daad.
Dat komt bijna nooit voor en dat moeten we zeker zo zien te houden.

DEZE WEEK

De jeugdtrainingen starten langzaam op en eigenlijk heb je een week extra nodig om te controleren of teams compleet zijn en de begeleiding er is.
Een weekje extra respijt om alles op de rails te hebben zou geen kwaad kunnen, zeker omdat veel kinderen pas vorig weekend zijn teruggekeerd van vakantie.

Dinsdagmiddag beginnen we met klaverjassen en sjoelen. 31 deelnemers trappen er af en dat aantal zal de komende weken gestaag groeien.

Dinsdagavond zijn er diverse bekerwedstrijden. Zaterdag 1 en 3 spelen thuis, zondag 1 en zaterdag 2 spelen uit. Zaterdag 3 is het enige team dat wint. Andere teams beschouwen deze wedstrijden om ritme op te doen.

Woensdag rijden we na een wandeling door de bloeiende heide langs de velden van Meerburg. Vanuit de trein zien we een krioelende menigte van verschillende teams. Je kan lopen over de hoofden. Er mag maar op 2 van de 4 velden getraind worden.
Een contrast met onze F training. Voorlopig hebben zij 1 team, die echter wel de beschikking heeft over een half veld als speelruimte en men kan gebruik maken van meerdere doelen.
Dat is heel wat anders dan dat je het heel veld moet delen met  8  E en   F teams.


Door het noodweer dat die avond over Zuid Holland trekt, zijn alle zitplaatsen bezet in de corner en kan er niemand meer bij.

Woensdag zijn er 2 Roodenburgers 50 jaar getrouwd.

Op donderdag krijgen we bericht dat Ziggo met een gratis sportzender wil starten. Dat is goed nieuws, want dat geeft weer meer mogelijkheden om naar live voetbal te gaan kijken.

Donderdagavond trainen de mini F en E pupillen. Er dreigt soms regen. De eerste mini F training wordt al door 8 kinderen bezocht.
De administrateur heeft het druk. Aanmeldingen, jeugdsportfonds, pasfoto's. Iedereen komt langs. Dat geldt ook voor Carla, die de kleding verzorgt voor de jeugdleden.

Zowel op kunstgras als wetra wordt er getraind. 31 van de 32 selectiespelers van de zaterdag zijn aanwezig en hoe groter de groep, des te meer onderlinge sfeer er ontstaat.

Vrijdagavond is het druk . De zondagselectie groeit en spelers komen zichzelf aanmelden om deel te mogen uitmaken van de groep.
Bij de overige senioren tref ik ook een "bekende speler" aan, die nodig aan zijn conditie moet schaven. Het is zijn eerste training. Na een half uur roeit hij de bal over het doel richting het Joop Vervoornpad. Na een half uur is hij terug en is de overgeschoten bal gevonden.
Het is een manier om je conditie weer langzaam op peil te brengen.

Zaterdag rolt de bal voor alle jeugdteams. In vergelijking met de andere jaren is de start een stuk beter. Maar we zijn er nog niet.

HET PROGRAMMA VAN KOMENDE WEEK

maandag 31 augustus in de corner.


20.30 uur voetbal inside of live verslag van Guinguamp tegen Marseille.

dinsdag   1 september           14.00 uur klaverjassen/ sjoelen  55+

dinsdag   1 september           oefenwedstrijden uit van zat 1 en zat 2.

donderdag 3 september         20.45 uur  Nederland - Ijsland.

zondagavond 18.00 uur         Turkije - Nederland

HET VOETBALGEBEUREN.

Alle teams zijn dit weekend in de wei geweest en de uitslagen waren soms fors. F1 is een bijna volledig nieuw team met een groot aantal kinderen, dat is ingestroomd vanuit de mini F.
De pups van Meerburg waren een maatje te groot, maar er moet altijd een begin zijn.
E 2 spelers hebben vorig jaar geen enkele wedstrijd gewonnen. Wanneer je dan aan een nieuw seizoen begint en je wint met 7-0, dan smaakt de overwinning zoet.
E1 en D1 verloren hun eerste wedstrijd van respectievelijk WVC en ROAC.
De C1 stond in de rust met 1-1 gelijk tegen Woubrugge C2. In de rust werd aangegeven dat er meer vanuit het middenveld over de grond naar de spitsen moest worden gepasst. De tip bleek een gouden tip te zijn, want na de wedstrijd stond er 2-7 op de teller.
Het vlaggenschip van de jeugd is de A1. Zij begonnen met een knappe uitoverwinning bij Valken A1. Het werd 0-2 en verschillende spelers opereerden op een andere positie, dan waar ze vorig seizoen nog speelden. Het is goed voor de opleiding dat spelers op meerdere posities uit de voeten kunnen.

De zaterdag 1 won de uitwedstrijd tegen Leiden. Komende zaterdag begint de competitie en trainer Henk Buyn heeft aangegeven, dat hij graag bij de bovenste vier wil eindigen. Een zware taak, die heel wat energie vraagt van de spelers.
Voor zaterdag 2 en zaterdag 3 is het bekeravontuur voorbij. Zij verloren hun laatste wedstrijd.

Voor de zondagafdeling geldt dat lekker ballen de doelstelling is van de trainer. Tegen ASC werd het 3-11 en werd er bij vlagen al aardig gebald. Perioden met fouten zorgden er echter voor dat ASC ruimschoots kon winnen.
Conditie en kracht zijn de eerste bouwstenen om meer vermogen op te bouwen. Dat geldt ook voor de zondag 3, die een voorsprong uit handen gaf. Zij oefenden tegen Gol Sport 4.

VRAAG TIJDIG SUBSIDIE SPORTJEUGDFONDS AAN!

 

Een aantal ouders van jeugdleden heeft recht op een bijdrage vanuit het jeugdsportfonds. Hierdoor kan hun zoon blijven sporten.
Roodenburg wenst alleen maar leden, die hebben voldaan aan hun verplichtingen.
Veel leden hebben om die reden al hun contributie overgemaakt. Dat kan tegenwoordig in termijnen.
Wanneer u wilt, dat uw zoon kan blijven sporten en u heeft recht op de vergoeding, kom dan deze week langs bij onze administrateur Henny.

Hij is iedere werkdag van 13.30 uur tot 15.00 uur op het kantoor boven de ingang , maar ook iedere avond van 18.30 uur tot 20.00 uur
Vergeet uw loonstrook niet.

VANAF WELKE LEEFTIJD KAN JE BIJ ROODENBURG VOETBALLEN?

We houden een leeftijd aan van  5 jaar aan om te starten met het trappen tegen een bal.

Kinderen van 5 jaar beschikken over veel bewegingsdrang.
Onze trainer Leon oefent  tweemaal per week met deze kinderen. Ze leren bewegen en dat doen we niet alleen met voetbalbewegingen.
De Roodenburg kinderen krijgen een veelzijdige bewegingsscholing.

Afgelopen zaterdagmorgen was de tweede training en waren er 11 kinderen present.
Ouders mogen meehelpen, want wat is er nog mooier, dan samen met uw kind en andere kinderen te sporten.

WANNEER TRAINEN DEZE KINDEREN?

donderdagavond van 18.00 - 19.00 uur, verzamelen om 17.45 uur

zaterdagmorgen van 10.00 - 11.00 uur, verzamelen om 9.45 uur

De kosten zijn slechts € 57 per seizoen

Aanmelden kan bij trainer Leon Kloos een kwartier voor aanvang.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.