Roodenburg Actueel 2015 - week 32

 

                                  

In seconden in elkaar gezet en handig voor een trainer, die in de kleedkamer met zijn team een bespreking wil doen.
Is het principe echter wel zo nieuw?

Ik neem u mee, terug in de tijd. Het Oude Praethuys, langs het wetraveld. Hier was de bestuurskamer gevestigd en rechts van de gang was er een commissiekamer. In die kamer vergaderde het jeugdbestuur, de elftalcommissie.
De kamer bood ruimte voor 15-16 personen en in het midden stond er een lange tafel. Men zat boven op elkaar. Naar buiten kijken was er niet bij. De ramen zaten hoog. Op die manier was alle aandacht dus gericht op de tafel en op de trainer. Op vrijdagavond of zaterdagmiddag werd deze kamer gebruikt voor de wedstrijdbespreking.

Bij een thuiswedstrijd van de A junioren was de bespreking op klokslag 13.00 uur. De wedstrijd begon dan om 14.30 uur. Een bespreking, die een kwartier, maximaal 20 minuten duurde.

Om 13.00 uur zaten alle spelers rondom te tafel. In die tijd gebruikten wij geen tactiekbord met magneten. Wij gebruikten sjoelstenen. De trainer had de naam van iedere speler op een papiertje geschreven en dat werd op de sjoelsteen geplakt. Namen als Eelco, Wim, Koos, Gé.
A juniorenspelers, die later in de middag moesten aantreden tegen Feijenoord, UVS, Sparta. Het ging er in die tijd professioneel aan toe.

=============================================================

 

aoud

De A1 uit 1983/1984
staande: Leider Gerard Theunissen, Martin Kerkman, Luc Kok, Duncan Alberga, Robert Goodway, Osman Ahmed, Robert Prins, trainer Jan Lovink
zittend: Remco van der Maat, Gé Tegelaar, Johan van Tongeren, Marcel van der Burg, Eelco Fielemon, Koos Siera, verzorger Arie Fielemon (+)

==============================================================

De sjoelstenen met namen werden op de tafel gelegd. Gebruikelijk was het , dat er 4-3-3 werd gespeeld en in die formatie werden de stenen dan ook neergelegd. De spelers keken dus van boven op het veld. Nu kijken de spelers bij een bespreking naar het veld.
Het systeem met de sjoel - of damstenen werd bij Roodenburg ingevoerd door Rinus Smits. Deze , van Excelsior afkomstige trainer, werd met Roodenburg kampioen in 1973.

Wat was nu het interessante van onze wedstrijdbespreking?
De trainer gaf via het bord en de stenen de elftaltactiek en het systeem aan. Via open vragen moesten de spelers zelf komen met oplossingen voor bepaalde spelsituaties en spelhandelingen. Daarbij moesten ze via het schuiven van stenen te werk gaan en wat is er nu nog beter als een speler de damsteen met zijn naam mag/ moet verplaatsen? Het leeft toch veel meer?. De speler is aan zet, de anderen kijken toe of reageren en samen werkt men toe naar het gewenste gedrag/ handelen.


In de wedstrijd moeten spelers ook zelf beslissingen nemen. De handelingstijd is daarbij beperkt.
Wat ze hebben ondervonden op de tafel, moet worden omgezet op het veld.
Tactisch inzicht, het bepaalt vaak het wedstrijdresultaat.
De A junioren uit die tijd, hebben veel ervaring opgedaan tijdens hun jeugdperiode en het zal u niet verbazen, dat een groot aantal A junioren het in de senioren nog ver hebben gebracht.

De tactiektraining heeft daar zeker bij geholpen.

DEZE WEEK
De maandag begint met diverse kruipende mannen op het hoofdveld. Teveel "paardensla" is er geconstateerd en dat belemmert in ernstige mate de grasgroei. In het zonnetje voorzien van een mes wordt de overtollige sla verwijderd.

Op dinsdagavond is de corner open voor de wedstrijd van AJAX. Chips op tafel. Het resultaat van de wedstrijd zorgt voor diverse reacties. De één vloekt, de ander gniffelt. Het hoort bij samen voetbal kijken. En voor Roodenburg spelers is de corner de plek om doordeweeks zo nu en dan een wedstrijdje mee te pakken.
Donderdagavond is het druk. De parkeerplaats vol. Spelers van zaterdag 1 dienen op tijd op de training te verschijnen, maar zoeken een parkeerplek. De leider van zaterdag 1  komt met het voorstel om parkeerplekken te reserveren voor de spelers. Plekken met bordjes met hun naam er op.
Gekker moet het niet worden.
Op donderdagavond ontbreken er veel recreatievoetballers ( oude zondag en 5de team). Het voorkomen van blessures doe je door in training te gaan. Het is zo'n raar gezicht, wanneer je trekkebenend langs de lijn staat in het septemberzonnetje en de anderen de bal van man tot man laten gaan.

Zaterdag oefent de zaterdag 1 tegen Valken 68 2. Op Noord wordt het 3-2, belangrijker is het dat de spelers ritme opdoen.

CONTRIBUTIE PERIKELEN
De contributie loopt tegenwoordig voor het grootste gedeelte via Clubcollect. Dat scheelt heel veel werk voor de administratie en de penningmeester.

Er zijn echter wel een paar problemen. Er zijn een aantal leden, die nog niet bekend zijn met het "internet bankieren". Deze leden willen graag betalen via een acceptgiro.
Wilt u op die manier betalen, vraag dan een acceptgiro aan bij onze administrateur Hennie Slegtenhorst.

Er zijn leden, die contant willen betalen.  U dient dan het verschuldigde bedrag ineens te betalen en dit kan uitsluitend in de maand augustus. U kunt betalen bij de administratie en als bewijs ontvangt u de kwitantie, waaruit blijkt dat u aan uw verplichtingen hebt voldaan.

Jeugdleden, die in aanmerking komen voor een uitkering van het jeugdsportfonds, dienen dit in augustus aan te vragen.  Is men te laat, dan moet men gewoon via club collect betalen.
Ouders, opvoeders opgelet, doe dit dus zo snel mogelijk.


Onze administrateur HENNY is er iedere werkdag van 13.00 uur tot 14.30 uur en op de maandagavond en donderdagavond van 19.00 uur tot 20.15 uur.

Een groot aantal leden betaalt nu via Clubcollect. Het voordeel van elektronisch betalen is dat men de contributie in drie termijnen kan voldoen.


Zorg dat u tijdig uw contributie hebt voldaan. De club heeft verplichtingen aangegaan, zoals de betaling aan de KNVB om te mogen deelnemen aan competities, het huren van de velden, gas/ licht/ water/ verzekeringen.
Wanneer alle leden hiervan doordrongen zijn, dan maken we er een mooi seizoen van.

HET BESTUUR

PROGRAMMA DOORDEWEEKS

maandag 10 augustus    in de corner tv live.
                                   FC Sankt Pauli - Borussia Mon gladbach              20.15 uur ( DFB beker)

                                   start  training A junioren met zondag sel.            19.30 uur

dinsdag 11 augustus      Leidsche Boys - Roodenburg  za                        20.00 uur

                                   in de corner  supercup Europa    (tv live)                       

                                   Barcelona - FC Sevilla                                       20.45 uur

woensdag 12 aug          Roodenburg za 6 - RCL 3 oefenen                      20.00 uur

donderdag 13 aug         training (zaterdag selectie)                               20.00 uur

vrijdag 14 augustus       in de corner, start van de competitie Duitsland (tv live)
                                   openingswedstrijd Bayern Munchen - HSV          20.15 uur


vrijdag 14 augustus       vertrek trainingskamp zaterdag selectie
zaterdag 15/zondag 16 augustus dagprogramma.

FOTO'S OP WEBSITE  seizoen 2015/2016


Op de website zullen regelmatig foto's worden geplaatst. Ze worden gerangschikt per 10 foto's.
Foto's van de recreanten en de eerste training van de zaterdagselectie zijn deze week geplaatst.
Op facebook werden er 4 foto's geplaatst van de training. Op de website is er meer actie te zien.

ZONDAGSELECTIE/ A JUNIOREN BEGINNEN.

Maandag 10 augustus om 19.30 uur beginnen de A junioren met de zondagselectie met de training. Twee weken later wacht de eerste bekerwedstrijd al tegen LSVV "70.
Nadere informatie bij de trainers Lotfy Omrani en Nourdin Essaoui.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.