Roodenburg Actueel 2015 - week 26

DEZE WEEK

Op zondagmorgen zijn we klaar met het zestiende leerboek voor pupillentrainers. Het thema is snelheid. Snelheid doe je niet alleen met je benen, maar ook met je hersenen. Iemand die langzamer is met zijn benen, maar die een situatie eerder doorziet, is een snellere speler gewoon te vlug af.
Hoe je snelheid traint bij pupillen, wordt uitgebreid in dit leerboek beschreven.

Maandagavond zijn er 2 ouderbijeenkomsten. Niet alle ouders van E2 zijn aanwezig, maar bij de E1 zijn alle ouders present en tonen daarmee aan dat ze het belangrijk vinden om samen met andere ouders  en de trainers op te trekken met hun kind.


Laat de fusiegolf maar komen roept het Leidsch Dagblad op dinsdag. Het Leidse voetbal is zieltogend. Vijf clubs in de stad is zat , schrijft de chef sportredactie Gertjan van Geen van de krant.
Fuseren is één , maar een club besturen is twee. Kan je vrijwilligers zo maar een fusieclub laten leiden? Moet er niet  meer gebeuren? Een ondernemersplan voor  clubs?
In Leiden starten fusieclubs  FC Boshuizen en GHC met veel teams en leden na hun oprichting.  Toch  liepen de meeste leden weg.  Als oorzaak kan je toch wijzen op het feit, dat er veel inspanning werd geleverd om het eerste elftal omhoog te krijgen, terwijl de rest van de vereniging  er bij kwam te hangen.
De drift naar hoger en beter.  Een Leidenaar, die wil  pronken.  Laat het aan de Rijnsburger over.
Het ROC Leiden is het ultieme voorbeeld.
Komende week komen de voorzitters ( voor zover de clubs een voorzitter hebben) bij elkaar.
We gaan eens rustig kijken, wat er uit de toverhoed gaat komen.

Donderdag maakt Ger Schoonderwoerd ons attent op een foto op de facebookpagina van Maarten Brand. Het is een jeugdteam van 1958, waarbij de spelers met naam worden genoemd.

Ik krijg die avond een tip: Kunnen jullie de foto's niet rubriceren?  Foto's per 5 jaar bundelen is het advies dat wordt gegeven. Een leuk project voor een computerfreak lijkt mij?
Aanmelden kan via de website.

Donderdagavond is het clubavond en druk op Noord. De nieuwe selectie van de zaterdagafdeling verzamelt zich in het jeugdhonk.
De totale selectie zal  uit 33 spelers bestaan. De spelers krijgen een programma boekje met als titel Voorbereiding seizoen 2015/2016. Daarin treft men informatie aan van de spelers, de begeleiding, het trainingskamp, de trainingen en de oefen- en bekerwedstrijden.
Het ziet er gelikt uit.

De begeleiding is zo goed als rond. Trainers zijn Henk Buyn, Wesley Lancel en Martin vd Lans. Dennis Gressie blijft de verzorger.
Leiders zijn Rinus de Bruin, Wilco Penseel en Ron de Bruin.
Men is nog op zoek naar grensrechters, zie oproep hierna.

Het houdt deze week niet op in het Leidsch Dagblad. Zaterdag blijkt dat er 8 sportclubs een schuld hebben aan de gemeente.
Namen worden er niet genoemd en de wethouder heeft het er druk mee.
Een van de inkomstenbronnen van menig club is de contributie en die komt steeds moeilijker binnen. Wie lid wordt van een club neemt een verplichting op zich. De club regelt het voetbal . Daartegenover staat dat leden, die willen voetballen daarvoor dienen te betalen. Alleen dat laatste wordt niet zo nauw genomen.
Onze penningmeester Ronald van Weerlee is het hele jaar al druk met de inning en wij bewonderen hem hoe hij laverend probeert de touwtjes aan elkaar probeert  te knopen.
En dat in een wijk, waar het gemiddeld inkomen van de Leidenaar veel lager is dan de rest van Leiden.

Eén ding mag best geschreven worden. Roodenburg betaalt zijn spelers niet.
Prioriteit is van de club dat de club zijn verplichtingen kan voldoen. En dat lukt alleen, wanneer er gelet wordt op de centjes.

GRE NSRECHTERS GEVRAAGD VOOR ZATERDAG 1 EN ZATERDAG 2

Tegenwoordig heten ze anders. Het zijn assistent-scheidsrechters, die de arbiter van dienst helpen bij het leiden van een wedstrijd.
Voor komend seizoen 2015/2016 is de zaterdagselectie op zoek naar 2 of meer grensrechters voor de zaterdag 1 en zaterdag 2.
Heeft u interesse?
Neem dan contact op met Rinus de Bruin of stuur een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een optie kan zijn, dat men om toerbeurt vlagt.

DONATEUR JAAP DE ROODE OVERLEDEN.

Zaterdagmiddag kregen wij bericht dat op 64 jarige leeftijd Jaap de Roode is overleden. Jaap  was een fanatieke Roodenburger. Wie iets negatief durfde te zeggen over ROO, die vloog hij aan!

Hij voetbalde er in de jeugd en in de senioren.  Jaap kwam vooral uit in de lagere seniorenteams.
Na zijn actieve voetballoopbaan werd hij leider. Dit kwam mede omdat zijn beide zonen bij Roodenburg gingen spelen. Tijdens vergaderingen met het jeugdbestuur ,  bleek dat Jaap een Queen liefhebber was.

Jaap was destijds geregeld op de club te vinden. Hij was er dan in "druk gezelschap " , met zijn ook te vroeg overleden vrienden Hans en Cees de Laaf. Een aantal jaren geleden sloeg het noodlot toe. Tijdens een rit als taxichauffeur kreeg hij een hersenbloeding, waardoor hij verlamd raakte.
Hierdoor kwam hij terecht in Overrhijn en een enkele keer kwam hij , zittende in een rolstoel nog wel eens buurten. Jaap zijn vrouw ging   iedere dag bij hem langs.

Jaap wordt komende woensdag 1 juli begraven op Rhijnhof. De afscheidsdienst begint om 12.15 uur.

Wij wensen zijn vrouw en de kinderen veel sterkte toe met het dragen van dit enorme verlies.

OUDERBIJEENKOMSTEN  NIEUWE F OUDERS/ NIEUWE D  OUDERS

Komende maandag 29 juni hopen we alle ouders van de nieuwe F groep en nieuwe D groep te ontvangen. Samen met de ouders wordt de organisatie rondom deze teams besproken.
Alleen met actieve ouders komen we een stuk verder.

De ouderbijeenkomst van F ouders begint om 19.00 uur

De ouderbijeenkomst van D ouders om 19.45 uur

De ouders hebben een schriftelijke uitnodiging ontvangen.

Informatie over deze bijeenkomsten kan men verkrijgen door een e-mail te sturen naar administratie@ LVRoodenburg.nl

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.