Roodenburg Actueel 2015 - week 22

 

Ineens staan ze voor de ramen en niemand, die er op let. Het zijn de voetbalpoppetjes, waar kinderen een aantal jaren geleden dol op waren.
Ter gelegenheid van een WK 2006 werden ze gemaakt en je kon ze niet los kopen. Hiervoor moest je met je moeder naar de supermarkt en wanneer zij een bepaald bedrag had besteed, dan kreeg je een poppetje. Een poppetje, die was verpakt, zodat je niet kon zien welke speler je er bij had gekregen.

Een truc van de supermarkt, want ieder kind, dat spaarde, wilde een compleet elftal hebben en dus werden er extra boodschappen gedaan. Had je een poppetje dubbel, dan kon je die ruilen met vrienden en op die manier je elftal compleet maken.

De poppetjes kregen een speciale plaats in de slaapkamer. Voordat men ging slapen , moest er eerst even worden gekeken naar "de idolen ". Hun sporthelden.
Zouden ze later net zo goed worden als hun sportheld?
Eén ding is zeker: kinderen, die een voetbalidool aanbidden, tonen vaak aan dat ze fantasie bezitten. En fantasie is weer goed om van een kind een creatieve voetballer te maken.

Vanaf heden staan er een aantal voetbalpoppetjes voor de ramen van de corner.. Aan het ene raam staan de losse spelers, aan de andere kant de "dubbelen".
Jeugdspelers, die zich onderscheiden door het doen van een goede daad, die voorbeeldig gedrag tonen, kunnen in aanmerking komen voor één van de de dubbele spelers.

Op de foto staat een niet compleet team en de poppetjes zijn afkomstig van verschillende supermarktacties. De ramen van de corner glimmen, want een silhouet van de fotograaf ontbreekt evenmin.

Heeft u nog poppetjes op zolder?
Geef ze af in de corner, zodat een compleet team kan worden getoond.

KAART EN SJOELSEIZOEN FEESTELIJK AFGESLOTEN

Dinsdag 26 mei vond de laatste kaart - en sjoelmiddag plaats van het seizoen 2015-2016. 44 personen waren deze middag aanwezig en verder waren de bestuursleden Raymond Keur en Henk Tegelaar van de partij.
De kantinebeheerder had twee dagen in de keuken gestaan om een Chinese maaltijd te bereiden. Voor de liefhebbers van "Hollands"was er de befaamde huzarensalade van het huis.

Na twee giftjes kaarten konden de prijzen worden uitgereikt. Alle deelne(e)m(st)ers gingen met een bruikbare prijs naar huis.
Toen de prijsuitreiking voorbij was nam Co Sierat het woord en sprak namens allen een woord van dank aan de organisatoren, Joop, Bram en Jan en voorzag ze van een passend cadeau.

Na zijn toesprak namen Jan en Raymond het woord en werd alle aandacht gericht op Joop Verver, de barman op de dinsdagmiddag.
Joop heeft 15 jaar op dinsdagmiddag de bardienst gedraaid, maar ondervind nu toch de ongemakken van het ouder worden.
Joop , de gezellige barman, gaat het wat rustiger aandoen en zal worden opgevolgd door Bram.
Als waardering voor zijn jarenlange vrijwillige inzet, werd Joop getrakteerd door het bestuur, de kaartclub en de kantinebeheerder.
Drie flessen Ketel 1 ( slootwater) vielen hem ten deel.

Het speechen werd kort gehouden, want daarna werd het buffet geopend en vielen de aanwezigen aan.
Intussen liep de chef kok Dirk met schort voor door het gebouw, om de complimenten in ontvangst te nemen van de aanwezigen.

De kaartclub is zo georganiseerd, dat voor iedere twee deelnemers er wekelijks een leuke prijs klaar staat. Het kost de organisatie behoorlijk wat moeite om de juiste prijzen iedere week te vinden.
Ik heb eens geschat hoeveel prijzen er dit jaar zijn uitgegaan en daarbij kom ik aan een totaal tussen de 950 en 1000 prijzen.
De mensen komen niet specifiek voor de prijzen, maar het is iedere week weer een verrassing wat er op de prijzentafel staat.

Raymond Keur gaf in zijn speech aan, dat de kantine momenteel bijna volledig in gebruik is.
Natuurlijk is er nog ruimte voor extra tafels en gaan we het nieuwe seizoen verder met mensen, die gezelligheid en sociale contacten zoeken.

Het nieuwe seizoen begint op dinsdag 25 augustus om 14.00 uur

DEZE WEEK

Op maandag doet de E1 mee aan een toernooi bij Forum Sport. Er wordt een derde plaats gehaald. De nieuwe E en de nieuwe D groep zijn in training gegaan.
Alleen spelers, die de contributie hebben betaald van dit seizoen, kunnen het volgend seizoen meedoen. Een paar spelertjes moeten om die reden aan de kant blijven.
Met trainers van de oudere groepen worden door het hoofdbestuur gesprekken gevoerd.
Woensdag doen een aantal spelers mee aan de voorronden van de Danone Nationscup. Robin van Wieringen en Gloire coachen de groep, die eindigt op de derde plaats.
Omdat de groep de fair play cup wint, mag het team toch verder.
De eerste spelers, die interesse tonen om zo nu en dan of structureel 7 tegen 7 te willen spelen, hebben zich aangemeld.
De mini F speelt donderdag direct een partijtje en het blijkt dat veel spelertjes al kijken voordat ze de bal ontvangen. We noemen dit overzicht hebben. De E2 spelers hebben er moeite mee en hun partij wordt regelmatig onderbroken.
De jongste jeugd is nog steeds aan het trainen. Juist in deze tijd, kan men goed werken aan de techniek. De zon schijnt, de temperatuur is goed. Het zijn ideale leeromstandigheden.
Vrijdagavond traint de A1 en Ramon Paardekooper neemt de training over. Als een verzopen kat komt trainer Paardekooper na een drie kwartier binnen. Het partijtje tot de tien wordt niet afgemaakt.
Het blijft hozen die avond en er zijn dweilen nodig vanwege een daklekkage in de kantine.
Zaterdag doet de zaterdag 6 mee aan het Frans de Vette toernooi van FC Boshuizen.
Zondag valt er gestage regen en valt er weinig te beleven op het sportpark.
Komende week wordt het beter en daar verheugt menigeen op.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.