Roodenburg actueel 2015 - week 20

 

Het kunstgrasveld heeft een grote aantrekkingskracht op voetballende wijkbewoners. Het recreatief medegebruik is een idee, dat de stad Leiden , destijds heeft overgenomen van de stad Utrecht.
In Lunetten mochten wijkbewoners gebruik maken van het kunstgrasveld, wanneer de club er geen gebruik van maakte. In Noord is het medegebruik een doorslaand succes, maar er zijn ook nadelen te noemen, waar vooraf geen rekening mee is gehouden.

Nu het weer beter wordt en de zon langer blijft schijnen, komen er steeds meer bezoekers richting het sportpark en die willen allen een balletje trappen.
Het gevolg is een enorme slijtage van met name de netten van de inklapbare jeugddoelen.
Een probleem, dat zich verder voordoet, is dat de aantallen inmiddels zo groot zijn, dat de reguliere trainingen ernstig worden verstoord.
Wil een jeugdtrainer nog "een stukje veld ", dan moet hij een horde aan mensen verjagen en zijn grondgebied met hoedjes afbakenen.
De kinderen kunnen afgeleid worden, wanneer op korte afstand er anderen in beweging zijn. En politieagent spelen als trainer, is niet een optie, die tot zijn takenpakket behoort.

De vraag die je kunt stellen is: Wie dient er toezicht te houden bij recreatief medegebruik?
De club of de stad?
De club is immers geen eigenaar van het veld.

De gedachte uit het verleden was: Als je het veld open stelt, dan krijgt de club er meer leden bij. Dat is ten dele waarheid geworden, maar er doet zich nu een ander verschijnsel voor.

Na en tijdens trainingen en wedstrijden komen er veel buurtkinderen langs, omdat het een ontmoetingsplek is voor jeugd en senioren. Een aantal speelt bij andere clubs zoals UVS en Lugdunum. Bij UVS is er geen gelegenheid om na je wedstrijd met vrienden nog een balletje te trappen. De volgende training of wedstrijd staat er gepland.


Bij Roodenburg is er dus wel ruimte en wanneer die kinderen niet bij hun club behoeven te zijn,  dan is Roodenburg goed genoeg. Op die manier kijkt men neer op Roodenburg.


Het is een reden voor de club om het recreatief medegebruik aan de orde te stellen.
Gewoon er mee stoppen en wil je toch gebruik maken van de accommodatie, dan moet je lid zijn van de club.

Ik denk dat er trotsheid ontstaat, wanneer je er bij mag horen.

In Leiden Noord ontbreekt het aan het "Wij gevoel" . Een logisch gevolg, wanneer je zoveel nationaliteiten in een klein gebied, bij elkaar stopt.

Om dat wij gevoel te verhogen, stel ik de volgende optie voor:

Leden van Roodenburg, die gebruik willen maken van het kunstgras, hebben gratis toegang. andere bezoekers betalen per uur voor het gebruik. Een uurstarief1

De sportopbouwwerker in een hokje bij de ingang van het kunstgrasveld.
Incasseerder / sportaanbieder/ toezichthouder.. Bij hem / haar kan men een bal lenen.

Hij ziet wie er het veld opkomt of op wil.

En dat allemaal natuurlijk op een veld, dat afgesloten kan worden en waar je niet zo maar op kunt.


Wat onze wijk de maatschappelijke opbrengst geeft van ( sociale) veiligheid, saamhorigheid, reinheid, orde en sportiviteit.


HET TOERNOOI VAN 29 MEI.

Het  eerste team is aangemeld via Fer van Kampen. Zaterdag 5 is deze avond van de partij.  Zaterdag 6 is een tweede team, dat via Xander gaat ballen.

De teams bestaan uit 7 spelers of meer en het gaat vooral om plezier hebben op deze avond.
Geen scheidsrechters.

Leeftijd 35+

Stuur je geformeerde team met de namen van de deelnemers naar


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

DEZE WEEK

Het is weer transfertijd en overal worden trainers aangesteld om het standaardteam te trainen. Omdat de meeste verenigingen geen jeugd, te weinig potentiële spelers hebben, gaan ze allen op zoek naar "versterkingen".Trainers, medespelers worden er op uitgestuurd.


Zonder standaardteam komt er onvoldoende publiek en kan de kachel niet blijven branden.


Alles allemaal in de marge. Te weinig spelers, te weinig bestuurders, te weinig toeschouwers en toch talloze eerste elftalspelers!
Het Leidse voetbalcircus in één regel samengevat.

Zondag een verhaal over matchfitching in het amateurvoetbal. De Telegraaf zegt dat het een plaag is. Hoe meer beslissingen, ( periodetitels, degradatie en promotieplaatsen) des te meer kratjes en geldbedragen er uitgaan om het gewenste resultaat te halen.

Misschien is de oplossing om toch weer terug te gaan naar één kampioen en twee degradanten?

Donderdag ( Hemelvaart) was het recreatieve voetbaltoernooi van de zondag. Veel leuke wedstrijden. Er komen redelijk wat toeschouwers op het evenement af. Heerlijke broodjes zijn verkrijgbaar in de kantine. 
Het is eigenlijk een schitterende familiedag.
Daar horen moeders en kinderen bij, die komen kijken naar de verrichtingen van zoonlief, manlief.
Winnaar van het toernooi wordt  Haaglandia.
Een woord van dank aan alle medewerkers van dit toernooi is op zijn plaats.

Zaterdagmorgen maakt een ouder van het jeugdlid het kunstgrasveld schoon. Met papierprikker en vuilniszak haalt hij veel vuil weg. Vuil dat bijvoorbeeld is ontstaan , omdat vogels in de weer zijn bij de open papierbakken.
Zaterdagmiddag wordt er op kunstgras gespeeld en wanneer ik zondagmorgen langs de dug outs loop, dan kan de man weer aan de slag en dat zou eigenlijk niet moeten?

Zondagmorgen is de marathon en veel Leidenaren begeven zich richting centrum van Leiden. Wandelend om 9.30 uur over het kunstgras hoor ik alleen maar vogelgeluiden en zie dat er bij Pernix getennist wordt.
Het kunstgras is vrij en ik denk , dat er veel Roodenburgers zijn, die toch in beweging willen blijven. Een potje klein veldvoetbal met "bekenden".  Na het potje een drankje in de corner en op tijd naar huis om aandacht te besteden aan het gezin.

Een arrangement, waar u misschien niet aan gedacht hebt?

HET VOETBALGEBEUREN

De laatste competitieloodjes wegen het zwaarst. De E2 speelt uit tegen Meerburg en moet vooral in de tweede helft de nodige doelpunten incasseren.
Ze hebben een vervelend seizoen achter de rug, waarbij men slechts 1 punt behaalde.
Gewoon te hoog ingedeeld.

De E1 werd kampioen, maar moest nu de punten laten aan Blauw Zwart.
Hetzelfde geldt voor de C1. Meerburg was een maatje te groot.

Zaterdag 4 bleef ongeslagen. Ze wonnen nu van Voorschoten 5 met 3-2.
Hetzelfde resultaat behaalde de B1. Valken B1 werd verslagen met 3-2 en daarmee eindigde de B1 in de middenmoot van de 2de klasse.

Er werden 26 punten behaald in 18 wedstrijden en dat is voor een deel eerste jaars B junioren een knap resultaat.

Zaterdag 3 speelt gelijk bij Alexandria 66 3. De nacompetitie zit er op voor dit team.
UDO zat 2 wordt kampioen door van Roodenburg 6 te winnen en ze vieren het bij Roodenburg.
Zaterdag 5 moet de meerdere erkennen in RCL 4, die na de wedstrijd op de foto gaan.
De F1 tenslotte verliest van het sterkere Leiden F1.

Op zondag speelt de zondag 2 gelijk tegen van Nispen 3. Zondag 3 sluit het seizoen af met een overwinning bij SJC.

COMPETITIE IS KLAAR

De competitie is klaar en de meeste teams zijn uitgespeeld. De jeugdtrainingen gaan nog gewoon door. De trainingen van de jongste jeugd gaan gewoon door.

COMPETITIE THUIS KOMENDE ZATERDAG  23 MEI

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.