Roodenburg Actueel 2015 - week 18

VOETBALLEN TER GELEGENHEID VAN 88 JARIG BESTAAN

De zomeravond is wat langer. Een verblijf in de buitenlucht en samen met vrienden of oud ploeggenoten tegen een balletje trappen.
Wie wil dit nu niet?  Vaak komt het er niet van. Druk/druk/druk.


27 MEI 2015 bestaat Roodenburg precies 88 jaar. Twee dagen later een reünie. Geen reünie, zoals bij een lustrum, maar ter gelegenheid van het oprichtingsjaar.

Oude ploeggenoten weer eens ontmoeten, die uit het zicht zijn verdwenen. Of hoe zou het de club vergaan?  Genoeg redenen om voor het eerst de (oud) leden in de gelegenheid te stellen, om elkaar eens sportief te ontmoeten. Voetballen met elkaar.

WANNEER?


Vrijdagavond  29 mei 2015 aanstaande.

VANAF  19.00 UUR   1e ronde wedstrijdjes.

VANAF  20.15 UUR   2e ronde wedstrijdjes.

WIE KUNNEN ER MEEDOEN?

Alle ( oud ) Roodenburgers met hun kennissen van 35 jaar en ouder.
Geen inschrijfgeld.


We spelen 7 tegen 7, maar een team mag uit meer dan 7 personen bestaan. Er is geen scheidsrechter. De lol staat voorop.
Er wordt gespeeld op halve velden. We kunnen 4 halve velden uitzetten.
In totaal zouden er dus 8 ontmoetingen kunnen plaatsvinden.


De wedstrijdduur is 2 x 25 minuten.  Iedere ploeg speelt in principe 1of 2 wedstrijden en daarna gaat de ontmoeting door in het clubgebouw en op het terras.

INFORMATIE EN INSCHRIJVEN

Inschrijven van teams ( 7 tot 10 personen) met de namen van de teamleden  doet u via  een e-mailbericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor die avond zorgen wij voor hesjes, ballen.

Op donderdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur kan men de komende weken in vorm komen. Een groep oudere Roodenburgers trappen dan hun balletje. ( strafschopgebied)


Wij hopen op deze avond weer vele "oude bekenden "de hand te schudden.


Wij willen zoveel mogelijk (oud) Roodenburgers bereiken. Stuur daarom dit bericht door naar de Roodenburgers op uw favorietenlijst, die er bij willen zijn of naar de blauwzwarte vrienden van uw facebookpagina.

De organisatie van deze avond is in handen van:

Fer van Kampen
Xander Hartevelt
Ron van Poelgeest
Jan Lovink

DEZE WEEK

Het is een week voor de meivakantie. Een groot aantal teams kan met de competitie doorgaan tot 16 mei.
Er wordt veel vergaderd, alles met als doel om goed georganiseerd het seizoen 2015/2016 in te gaan. Voor de goede orde zijn we op zoek naar bv. een C juniorentrainer en hebben deze advertentie opgemaakt.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                   VACATURE  C JUNIOREN TRAINER

Voor het seizoen 2015-2016 heeft LVRoodenburg een vacature voor een enthousiaste jeugdtrainer. Training geven in een uitdagende omgeving, waarbij u het boegbeeld bent voor jongeren van diverse nationaliteiten. U bouwt mee aan de toekomst van de club en uw eigen carrière.

Veel huidig ( hoofdtrainers) van jeugd en senioren in Leiden en omgeving leerden in het verleden bij ons het trainersvak.
LV Roodenburg staat bekend om haar jeugdopleiding. Het beleid is er op gericht om de jeugd met plezier te laten voetballen. Met plezier komt kwaliteit boven drijven via enthousiaste training. Dit beleid wordt ondersteun door een actueel internationaal voetbalplan.

Voor het komend seizoen zoeken wij een gediplomeerde trainer voor de C JEUGD.

Kandidaten dienen in het bezit te zijn van TC 3 jeugd of diploma juniorentrainer. Ook kandidaten, die bereid zijn om deze cursussen te gaan volgen, worden gevraagd om te reageren.

Ter ondersteuning bieden wij het talentenplan voor C junioren aan van de DFB. Dit plan ondersteunt de trainer van deze leeftijdsgroep. Het plan geeft precies aan via bloktraining, welke facetten van het voetbal gedurende een bepaalde periode kunnen worden aangeleerd door de 12-14 jarigen.

De tijdsbesteding is 2 x per week training geven en op zaterdag coachen.

Heeft u interesse?  Stuur voor 10 mei een e-mail met uw CV en motivatie naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., t.a.v. jeugdbestuur.

Voor het trainen van deze leeftijdsgroep is een verklaring omtrent goed gedrag een vereiste. De club zal deze verklaring aanvragen, indien mocht blijken dat u de juiste persoon bent om onze jeugd te gaan trainen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Op donderdagavond voetballen de ouderen. Ze weten nu dat het oefenen een doel heeft , namelijk in vorm komen voor het reünietoernooi van vrijdag 29 mei.
Deze avond spelen ze 4 tegen 4. Balletje in de voeten, diep gaan is er niet meer bij.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DINSDAGMIDDAG 5 MEI BEVRIJDINGSDAG KLAVERJASSEN/SJOELEN

Dinsdag is een officiële  feestdag. Bevrijdingsdag wordt ieder jaar gevierd, maar om de 5 jaar heeft iedereen vrij.
Een aantal personen trekt er op uit, anderen zitten thuis en dan is de wekelijkse kaart- en sjoelmiddag misschien iets voor de oudere Roodenburger?

Afgelopen week hebben we 40 deelnemers mogen begroeten.

Wie zin heeft, kan dus aanschuiven. Een aantal van de vaste deelnemers heeft die dag verplichtingen, maar voor de thuisblijvers gaan de deuren open.

We beginnen zoals gebruikelijk stipt om 14.00 uur.
Inschrijven vanaf 13.30 uur.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HET VOETBALGEBEUREN

Op zaterdag spelen de E2 en D1 thuis. Wat opvalt is dat de jeugdtrainers elkaar wederzijds helpen om de jeugdteams zo goed mogelijk te begeleiden.
De trainer van A1 Lotfy vlagt voor de D1 terwijl de D1 trainer Selemon later op de dag de C1 coacht in Rijnsburg.
Samenwerken, elkaar helpen , het behoort bij teamsport bedrijven.
De D1 moet het opnemen tegen koploper SJC D1. Ze zijn letterlijk een maatje te groot en omdat de concurrentie verliest, wordt SJC deze morgen kampioen.
De E2 had het moeilijk in de uitwedstrijd tegen SJZ. Werd er in het dorp nog kansloos verloren, nu blijft het tot het laatste moment spannend en eindigt de wedstrijd in 3-4 voor SJZ

De zaterdag 2 kon niet opboksen tegen Kagia 2 en zaterdag 3 won van SVC 4.
De zaterdag 4 blijft tegen Leidsche Boys 2 ongeslagen.
De zaterdag 1 heeft het niet meer in eigen hand. Er werd met 2-1 verloren van kampioen SEV en de laatste wedstrijd dient gewonnen te worden van Kagia.
Zelfs bij winst is men afhankelijk van anderen.
Vooraf was bij menigeen geen rekening gehouden met dit scenario, maar de werkelijkheid is vaak harder.
De  C1 verloor nipt bij Rijnsburgse boys en de A1 won thuis de laatste wedstrijd van Kickers 69.
Voor de A1 zit de competitie er op. Een seizoen waarbij men veel heeft geleerd en het team heeft regelmatig gediend om zat 1, zat 2, zat 3, zat 6 en zon 1 aan te vullen.
Het was ook een competitie met een ongelijkmatig competitie programma. Zo kwam het voor dat de A1 5 x achter elkaar thuis speelde en dan weer 6 x achter elkaar uit.
Gebruikelijk is de ene week thuis en de andere week uit, waardoor er een veel evenwichtiger competitie verloop ontstaat.
Ondanks dit eindigde Roodenburg A 1 in de tweede klasse promotie op de derde plaats en dat is een goed resultaat.  Alphen A1 werd kampioen , Meerburg A1 werd tweede.
Wanneer men kijkt naar de A1 elftallen in het Leidse dan is het kommer en kwel. Docos A1 is teruggetrokken. UVS A2 degradeert uit de 1e klasse en kwam deze zaterdag voor de tweede keer niet opdagen.

GHC A1 eindigt op een 8ste plaats en Lugdunum A1 en Gol sport A1  acteren in de derde klasse.
Met slechts 1 team in deze leeftijdsklasse ziet het er naar uit dat Roodenburg A1 na UVS A1 de best presterende A1 is van de stad Leiden.

Waarom is deze vergelijking nu gemaakt? Roodenburg spelers hebben vaak het idee, dat het bij Roodenburg allemaal magertjes is. Het heeft te maken met een zelfbeeld krijgen. Hoe voetballen wij ten opzichte van andere stadsgenoten?
Dan toont dit aan, dat Roodenburg op de goede weg is.

Op zondag is er geen eer te behalen voor de zondag 1. Het is een kwestie van opkomen en uitspelen. Tegen Rijnland wordt er met 8-1 verloren.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.