Roodenburg Actueel 2015 - week 17

BESTUURSMEDELING

Renée van Aken heeft om persoonlijke redenen haar functie als secretaris neergelegd. Dit is heel jammer voor de vereniging, maar we hebben begrip voor haar besluit.

Wij danken Renée voor al het werk dat zij de afgelopen vier jaar voor Roodenburg heeft gedaan. Het bestuur zal op gepaste manier afscheid van haar nemen. We hopen Renée nog regelmatig op sportpark Noord te ontmoeten.

DEZE WEEK

Maandag verschijnt keeper Matty Harky op het complex met de arm in een mitella. Als A1 keeper opgelopen in de uitwedstrijd tegen NSV 46 A1. Spits, die doorging nadat de keeper de bal al vast had, luidt de oorzaak.
Zaterdag naar het ziekenhuis gegaan en maandag gebeld door het ziekenhuis met de mededeling dat er toch een breuk is geconstateerd. Pink gebroken is de diagnose.
In dezelfde wedstrijd loopt Anass Rizki een ernstige knieblessure op, waardoor hij zich de komende weken verder moet bewegen op krukken.
Matty en Anass wensen wij een voorspoedig herstel toe.

Op dinsdagavond is er een inhaalwedstrijd van de zaterdag 3. Afgelopen zaterdag kon Forum Sport geen team op de been brengen en in de A categorie moet er de week er na worden ingehaald. De zaterdag 3 liet er geen gras over groeien en won met 7-2.

Donderdag arriveert het lievelingsijsje in de corner. We hebben het over de "witte magnum", maar niet die van OLA, maar van de compagnon.

Donderdagavond wordt er naast voetballen ook frisbee gespeeld op Noord. Het is tegenwoordig een wedstrijdsport geworden en de bond heeft ongeveer 1000 leden.

Deze week zijn er twee minidoelen gerepareerd door Demtech, sponsor van Roodenburg. Namens de club hiervoor hartelijk dank. Deze doelen gaan we gebruiken voor 4 tegen 4 wedstrijdjes van onze mini F. Die zijn toe aan wedstrijdjes tegen andere verenigingen.

Vrijdag vinden de Koningspelen plaats in Leiden en dus ook op sportpark Noord. Ik zie heel veel kinderen en veel begeleiders van vooral de afdeling Sport en Bewegen van het ROC Leiden.
Een eenmalige happening, het weer zit mee, alles draait als een lier.
Het Roodenburgbestuur wil graag dat het ledenaantal groeit en wanneer ik kijk naar het aantal deelnemende kinderen, dan ben ik verbaasd dat er zo weinig bij Roodenburg voetballen.

Kijkend naar de begeleiding, dat zouden een aantal ROC leerlingen, met name van niveau 4 een of twee jaar stage moeten lopen bij Roodenburg. Ze zouden dan door HBO studenten moeten worden begeleid. Trainen en begeleiden van een groep met meerdere culturen. De beste manier om er achter te komen, of  je werkelijk geboren bent voor trainer.
Een uitdagende ROC opleiding?

Een groot aantal (oud) voetballers begint ieder jaar weer met de TC 3 opleiding van de KNVB. Het grootste gedeelte van de opleiding wordt besteed aan lesgeven, coachen. Altijd in relatie met de wedstrijd. Hebben ze eenmaal hun papiertje en moeten ze met een groep aan de slag, dan valt een  aantal door de mand en zegt het trainerschap vaarwel.
Het werken met een groep vraagt communicatieve, pedagogische, psychologische en sociale vaardigheden en die ontbreken vaak. Wil je spelers behouden voor het voetbal, dan moeten ze verder weten hoe een vereniging functioneert. Dit onderdeel krijgt heel weinig aandacht in de cursussen. Dat is blijkbaar alleen bestemd voor bestuurders, maar hoe kom je in de toekomst aan bestuurders?  Dat moet al jong worden aangeleerd.
De persoonlijkheid van een trainer bepaalt of je werkelijk een groep kunt managen en als trainer je steentje bij kan dragen aan de ontwikkeling van het voetbal.
Met alleen een balletje hebben kunnen trappen, kom je dus tekort.
Een voorselectie, waarbij de cursist al twee jaar heeft lesgegeven en heeft aangetoond, dat hij/ zij het de vingers heeft, is de beste manier om te voorkomen dat wat is geleerd op de cursus, verloren gaat.

Deze week de 20ste presentatie van een  van onze sponsors. Bert Jansen, oud voetballer van Roodenburg en Sparta Rotterdam is aan de beurt en aan het woord. Dat aan het woord heeft te maken met de datum dat hij debuteerde voor Sparta 1. Bij Sparta en op wikipedia staat dat hij in 1972 debuteerde voor Sparta.
Van Bert vernamen wij dat dit in 1969 was en dus staat dit vermeld in zijn sponsorverhaal.

Zaterdag een verhaal over Pieter Vink in het Leidsch Dagblad  Pieter Vink,  betaald scheidsrechter in de eredivisie, die in dienst is van de KNVB en die jongens verdienen meer dan € 100.000 per jaar. Pieter zit ook in de technische commissie en wil een rechtszaak aanspannen tegen Kozakken Boys. Noordwijk en de technische commissie hebben een mondelinge afspraak met Denzel James en nu heeft hij gekozen voor Kozakken boys en met die club een contract aangegaan.
Ik vraag mij af of je als betaalde KNVB functionaris je met dergelijke zaken moet bezig houden en  hoe integer is het als een betaalde scheidsrechter zich bezig houdt met spelerssalarissen, waarvan je niet meer kunt zeggen dat we het over "amateurs" hebben en waarover belasting wordt afgedragen?

MAANDAGAVOND  27 APRIL  KONINGSDAG

Op deze avond vervalt de jeugdtraining.

De F1 traint vanaf heden weer woensdagavond van 18.00 - 19.00 uur .

KOMEN DE (OUDERE)  ROODENBURGERS  IN BEWEGING?

Iedere donderdagavond verzamelen zij zich omstreeks 18.45 uur en om 19.00 begint de partij. Ik heb het over mannen als Johan van Wieringen, Daan Janssen, Bart Kok, Willem Ruis, Henk Nagetgaal, Cees Trouwee, Johan van de Bogaard.
Ze spelen hun  potje van 19.00 uur tot 20.00 uur en vaak is het speelgebied niet groter dan het strafschopgebied.
Zijn de heren uitgevoetbald, dan genieten zij van hun derde helft.
Wij weten zeker dat er veel oud Roodenburgers zijn, die nu het weer beter wordt wel eens een balletje willen trappen.
Om in conditie te komen of blijven.
Heb je zin om een balletje mee te trappen, waardoor zij misschien op een half of een kwart veld moeten acteren, schroom dan niet en sluit voor een paar weken aan.

De doelgroep, waarover wij hier schrijven is 35 plus en 45 plus.


Mogelijk hebben we binnenkort meer informatie en dan bent u alvast in conditie.

HET VOETBALGEBEUREN

Roodenburg boven de streep, las ik deze week op facebook. Dan wordt ik extra argwanend want iedere wedstrijd is een finale.
Zaterdag stond Roodenburg in de rust met 1-0 voor, uiteindelijk won Docos met 3-1.

In het wedstrijdverslag van het hoofdbestuur van Docos op de website van Docos kom ik deze woorden voor:

Roodenburg claimt gelijkmaker

De kanteling in de stand ten gunste van DoCoS inspireerde Roodenburg om alle registers open te trekken om het noodlot van een nederlaag af te wenden. Alles wat Roodenburg was claimde daarom in de 71e minuut de gelijkmaker van Sipan Khalid maar de aanval en het doelpunt werd wegens buitenspel afgevlagd. De grensrechter van DoCoS was daarmee de gebeten hond voor Roodenburg, waarbij werd vergeten dat dezelfde grensrechter in de openingsfase enkele keren bij enkele gevaarlijke aanvallen van Roodenburg aangaf dat het geen buitenspel was terwijl elke DoCoS-supporter hoopte dat hij de vlag omhoog zou steken voor buitenspel.

Welke indruk krijgt u van deze grensrechter als men de reacties leest vanuit het Roodenburg en Docos kamp? Ik laat het oordeel aan u over.


Zaterdagmorgen begon met regen. De E 1 liet zien, dat ze kampioen zijn geworden en wonnen ruim van Graaf willem VAC.
De F1 miste een paar spelers en verloor van UVS. De D1 kwam fysiek wat tekort tegen Quick Boys D3. Nipt werd verloren met 3-2.
De E2 heeft het hele seizoen nog geen punt gepakt. ROAC dacht voor de wedstrijd nog aan een feestopstelling, maar moest toch toestaan dat E2 het eerste puntje pakte.
De A1 speelde een goede eerste helft tegen Meerburg A1 en leidde dankzij goed opbouwspel verdiend met 2-0. Na de rust speelt men tegen de wind in. Wind, de grote spelbreker als men langs de rijksweg moet acteren.  In de tweede helft werd het echter 7-2 voor Meerburg.
De C1 kwam duidelijk tekort tegen ASC uit.
Bij de senioren bleven de punten bij de tegenstanders. Sommige teams smachten naar het einde van de competitie.  Blessures en schorsingen zijn er de oorzaak van, dat teams niet meer op volle sterkte kunnen uitkomen.
Op zondag speelt de zondag 1 met nog 8 spelers het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Altior. Het wordt 1-7.  Zondag 2 krijgt er 10 om de oren en zondag 3 wint van ASW thuis met 7-2.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.