Roodenburg Actueel 2015 - week 16

ROODENBURG E 1 EN ZA 4 KAMPIOEN

Zaterdagmorgen vroeg zijn ze er al, de eerste spelers van de E1. Deze morgen kunnen ze kampioen worden, wanneer ze winnen van Teylingen E1. Ik voel dat ze wat meer gespannen zijn dan normaal. De trainer Gloire en leider Manny houden echter het normale ritueel aan bij de voorbereiding op de wedstrijd. Een warming up met passen en trappen.
Dan is de ploeg klaar voor de wedstrijd. Ik zie een vader in de gang drentelen. Vermoedelijk kan hij de spanning niet aan en durft hij niet te kijken. Een opa vertoont ook trekjes, die lijken op zenuwachtig. Moeders zijn druk met de lettertang.


Om half tien begint de wedstrijd en de wil om te winnen is er van meet af aan. Snel komt Roodenburg op 2 - 0 voor en controleert de wedstrijd. Goed keeperswerk van de Teylingen goalie voorkomt dat de stand verder oploopt.
In de tweede helft wordt er wederom vlak na het begin gescoord. Uiteindelijk scoort Teylingen E1 de eretreffer en kan het feest beginnen.
Knallend wordt Leiden Noord herinnert, dat de E1 de titel binnen heeft. Wanneer de spelers van het kunstgrasveld afgaan, wacht er voor trainer Gloire een verrassing.
Bij de ingang wordt een poster onthuld van het team met de begeleiders. Daarna is het douchetijd en dat wordt ondersteund door muziek in de kleedkamer.

          

       

In het clubgebouw is inmiddels de tafel gedekt en wacht de kampioenen een ontbijt. De buikjes raken aardig bol, want naast het ontbijt zijn er traktaties van de ouders.
Voor trainer Gloire is dit zijn eerste kampioenschap en wij hopen dat er nog veel zullen volgen.
Op de foto ontbreekt Farook, die dit weekend zich had afgemeld.

Terwijl het ene feest op haar eind loopt, maakt zaterdag 4 zich op voor haar wedstrijd tegen Leiden 2. Een wedstrijd, waar vuurwerk aan vooraf gaat. Wanneer de kruitdampen en rookwolken zijn opgetrokken, dient er  worden opgeruimd en dat duurt langer dan het vuurwerk zelf. Zoveel tijd heeft de zaterdag 4 niet nodig om te scoren. Binnen 10 minuten liggen er twee in het mandje.
John Fakkel komt naar mij toe en vraagt of ik wil melden, dat hij 2 x gescoord heeft.
De einduitslag in deze Leidse derby wordt uiteindelijk 5-2 en alle spelers van zaterdag 4 blazen hun deuntje mee.
Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Karel Groenendijk zie ik een kluwen  "dansende spelers" , die al samen hossend het kampioenschap viert.
Tot nu toe heeft zaterdag 4 in totaal 17 wedstrijden gespeeld en 16 wedstrijden gewonnen en één gelijk gespeeld. Dat levert 49 punten op met een doelsaldo van 72 voor en 14 tegen.
Leiden 2 is nummer 2, die ploeg heeft 37 punten.
Het kampioenschap werd daarna op gepaste wijze gevierd en spelers en supporters bleven lang hangen op het grote terras van de club.

                         

DEZE WEEK

Het is de week, waarin de Leidse sportverenigingen kennismaken met het concept van de voetbalvereniging Laakkwartier. Laakkwartier is een voetbalclub in Den Haag, die heeft gekozen voor het concept Buurthuis van de Toekomst. In Den Haag verdwijnen de buurthuizen en sport accommodaties nemen de plaats in. Dat betekent dat de voorzieningen van Laakkwartier gebruikt worden door non-profitorganisaties en andere instellingen/sportclubs.
Het clubgebouw van Laakkwartier is ongeveer 16 uur per dag open en dat zeven dagen in de week.
De hoofddoelstelling blijft voetbal bedrijven, maar zo'n club wordt een belangrijke ontmoetingsplek voor de wijk. In het plan werken vele instanties met elkaar samen. Het resultaat is merkbaar. Laakkwartier groeit als vereniging en velen weten de weg naar het buurthuis te vinden.
Roodenburg is voor een gedeelte dezelfde weg opgeslagen. Het clubhuis is nog niet iedere dag open voor activiteiten, hoewel dit altijd wel de grondgedachte is geweest.
Nadat Roodenburg is gerealiseerd is Het Gebouw verrezen en daar vinden nu allerlei activiteiten plaats. De vraag is of beiden naast elkaar kunnen leven?
De activiteiten in relatie met sport/ buitenlucht/ groene omgeving komen waarschijnlijk veel beter tot hun recht bij de voetbalclub, dan op een schoolplein met alleen uitzicht op steen.
Het zou mij niet verbazen, wanneer we de komende maanden meer activiteiten gaan ontwikkelen, die als doel hebben om meer mensen uit de buurt te laten kennismaken met het sportpark/ Tuin van Noord.

Het sportbedrijf het deze week de velden gerold en gemaaid. De omstandigheden om te presteren dienen zo optimaal mogelijk te zijn.
Donderdagavond zijn er opmerkelijk veel spelers van zaterdag 4 op de training. Vermoedelijk met het idee, wanneer ik train, dan mag ik de kampioenswedstrijd meespelen? Het probleem is dat je niet met 17 spelers mag starten, dus zal de aanvoerder een heuse klus hebben om de manschappen te ordenen. Zaterdag blijkt dat iedereen zijn plaats weet en mag starten als de captain vindt dat hij er aan toe is.

HET VOETBALGEBEUREN
De zaterdagmorgen begint koud, maar de zon straalt. De E1 start als eerste en wint met 3-1, waarvan verslag. De D1 speelt tegen Rijnsburgse Boys D2. De punten worden gedeeld ( 2-2)
De F1 moet het opnemen tegen ASC. ASC heeft een uitblinker en die is de Blauw Zwarten in de eerste helft driemaal te snel af. In de 2de helft krijgt Roodenburg wel kansen, maar het wordt uiteindelijk 1-5.
De E2 heeft dit jaar maar weinig gewonnen. De onzekerheid in de ploeg neemt toe. Tegen DOSR staat men in de rust met 1 - 0 voor. Toch zijn ze er niet zeker van dat ze de wedstrijd gaan winnen. In de tweede helft komt DOSR terug en wordt het uiteindelijk 1-5.
De C1 ging uit naar koploper Gol Sport en leed een 2-0 nederlaag.
De A1 had een uitbeurt bij NSV 46 en wist na een reeks nederlagen de draad weer op te pakken en won in Noorden met 4-3, waardoor de ploeg klom naar de derde plaats.
Zaterdag 6 speelde thuis tegen Lugdunum. Hier waren het de Kikkers, die aan het langste eind trokken.
Zaterdag 2 wist met grote cijfers te winnen van Rijnvogels 4. De Vogels verschenen met slechts 10 spelers en zaterdag 2 wist daar optimaal van te profiteren.
Zaterdag 1 speelt iedere week een finale en ontving BSC 68 uit Benthuizen. De zaterdag 1 kwam achter met 1-0 en de ruststand was 1-1 via Erwin Verkuylen.
Na de rust kwam Roodenburg met 2-1 voor via een opstuitend schot van Giovanni Koelink. Het werd echter 2-2 en de wedstrijd kon alle kanten op.
Achter het doel van BSC had zich een grote schare supporters verschanst en die waren getuige van twee Roodenburg doelpunten, waardoor er een 4-2 overwinning op het scorebord kwam. Giovanni Koelink en Sipan Khalid zorgen er voor dat Roodenburg in veilige haven beland.
Komende zaterdag gaat men op bezoek bij Docos, een derby en weer een finale voor de zaterdag 1.

Op zondag komen er 3 teams in actie. Aan de Meerburgerwetering speelt de zondag 3 met 5-5 gelijk tegen Meerburg 6.
De zondag 2 wint knap van Teylingen 3 met 5-2.
Zaterdagavond wordt er een Marokkaanse bruiloft gehouden en Hassan Bouda treedt die dag in het huwelijksbootje. Velen zijn er uitgenodigd en wanneer ik zondagmiddag het veld betreedt , krijg ik het devies "Ga maar ergens anders kijken ", want het wordt helemaal niets. Woorden van de trainer.
De bruidegom ontbreekt op het appel. Spelers worden vooraf bij elkaar geschraapt en tot verrassing van allen komt er een 3-0 overwinning tegen Moordrecht uit de bus rollen, misschien wel dankzij de trainers, die zelf de schoenen moeten onderbinden en het laatste gedeelte van de wedstrijd moeten meedoen.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.