Roodenburg Actueel 2015 - week 12


Welke kansen zijn er? Wat zijn de bedreigingen? Wat drijft mensen?

In de start van deze actueel leest u dat er de laatste maanden hard achter de schermen is gewerkt.
Bent u geïnteresseerd  in wat Roodenburg kan betekenen voor de wijk, de bewoners, de kinderen, de toekomst, dan nodigen wij u uit om te luisteren en mee te denken over de toekomst van de club en de wijk.
Dinsdagmiddag schijnt de zon. Misschien is de wind schraal? We hadden er niet op gerekend, maar deze middag zijn er 46 deelnemers aan het klaverjassen en sjoelen.
Met supporters gaan we over de 50 heen en dan blijkt weer hoe belangrijk het sociaal contact is tussen mensen onderling.
In Leiden gonst het op sportgebied van de plannen. In Roomburg zijn de clubs, die daar het complex bespelen bezig met een plan om het park en de clubs een plek te geven. Vele voorzieningen die zij willen, liggen er ook op ons sportpark. Een pannaveld, een jeu de boulebaan zijn bij Roodenburg al gerealiseerd. Bij UVS begint de grote opknapbeurt van het hoofdveld. De tribunes, waar eens de mensen rijen dik stonden, gaan verdwijnen.  Een sportpark wordt meer een gezinspark.
Iets, wat bij Roodenburg al rondom het kunstgrasveld het geval is. Alleen moeten daar nog wat faciliteiten aan worden toegevoegd, zoals een kinderspeeltuin voor jeugd tot 6 jaar, zitbanken enz.
Bij Boshuizen willen ze topvoetbal. Zal de Leidenaar warm lopen, als er op niveau tegen de bal wordt getrapt? Hoe mobiliseer je de voetballiefhebber in een verdeelde Leidse voetbalgemeenschap?
In ieder geval is er beweging en waar het naar toe gaat zal de toekomst uitwijzen.
Die beweging was er woensdag op het dak van het clubgebouw. Ger en Ed speelden daar met water en bladeren. Het dak werd ontdaan van bladeren. Onderhoud dat regelmatig dient plaats te vinden, zodat een dak op den duur niet gaat lekken.


Deze week is Ger de Jong plotseling overleden. In het verleden was Ger actief rondom het eerste elftal. Met een groepje waaronder Henk Prins, Koos Sierat fêteerde zij de spelers van het eerste elftal. Zondag was hun dag. Zondagmorgen waren ze al vroeg in het clubgebouw. In die tijd werd er 's morgens vis gebakken en een kaartje gelegd. Daarna ging men als trouw supporter mee met het eerste elftal van de zondag. Ger kwam de laatste jaren niet meer naar de club.
Ger werd 73 jaar. Dat hij moge rusten in vrede.

Op donderdagmiddag 26 maart om 13.30 uur vindt zijn begrafenis plaats op Rhijnhof.


Vrijdagavond is het trainer Lotfy, die de meeste spelers opvangt. Eerst C1, daarna A junioren en zondagspelers. Terwijl hij traint, wordt de groep steeds groter.
Een grote groep is de basis voor elke prestatie. Niet het individu, maar samen maakt een team sterk.
Samen een klus oppakken en niet verslappen, luidt deze avond de raad van de trainer.

ZATERDAG 28 MAART DE GROTE FEESTAVOND

Het wordt druk en is misschien nog één van de weinig grotere feesten bij voetbalclubs in Leiden.
De zangers Willem Barth en Ronnie Ronaldo treden op.
Een Hollandse feestavond met een vleugje Dance Classic
De feestcommissie heeft deze avond georganiseerd en gelet op het kaartverkoop heeft iedereen er zin in.

Deze feestavond is mogelijk gemaakt door de volgende sponsors:

Alliro Engeneering
Brand Glas en Schilderwerken
Bram Florijn Tegelwerken
Eelke Hillebrandt

HET VOETBALGEBEUREN

Zaterdagmorgen vroeg gaan de F1 en E2 al op reis voor een uitwedstrijd. Beiden komen met een nederlaag naar huis. Belangrijkste is dat kinderen voetballen en in de weer zijn.
De D1 gaat op bezoek bij Warmunda D1. Warmunda staat op de 2de plaats. Roodenburg D1 maakt het ze moeilijk. De Warmonders winnen nipt met 2-1.
Dat kan niet worden gezegd van onze E1. UVS E4 is een grote maat te klein, want er vliegen er maar liefst 16 in.  14 worden er door Roodenburg gemaakt en 2 door UVS.
De C1 weet de wedstrijd tegen het ook laag staande UDO te winnen. De ploeg is trouw blijven trainen en langzamerhand gaat zich dat vertalen.
Hetzelfde geldt dit voor onze B1. Een groot aantal spelers is vorig jaar kampioen geworden in de C en menig speler dacht dat dit net zo gemakkelijk zou gaan bij de B1.
Ze kwamen van een koude kermis thuis en na een aantal nederlagen gaat de ploeg zich realiseren, dat C juniorenspel anders is dan B juniorenspel. Inmiddels rukt de B1 op naar de middenmoot en dit ging zaterdag ten kosten van Teylingen B1. Er werd met 6-1 gewonnen.
De A1 speelt tegen RCL A2. De wedstrijd gaat gelijk op, maar via een zondagschot komt RCL op voorsprong. Daarna valt aanvoerder Souhail Mkadmi uit met een spierblessure. Vlak voor tijd valt de 0-2. De wedstrijd twintig minuten later dan gepland, ruimte om een warming up te doen is er niet bij de club van klasse.
Roodenburg zat speelde met 0-0 gelijk tegen Zwammerdam. Een uitslag waar de beide ploegen mee konden leven.

 

Zaterdag 2 moest haar meerdere erkennen in Noordwijk 3. Roodenburg 3 en 4 wonnen hun wedstrijd tegen respectievelijk SC Monster 3 en KSD Marine 2.
Roodenburg 5 had ook te maken met 14 doelpunten. Die werden echter gemaakt door Quick Boys 7. Hier tegenover scoort het vijfde zelf 3 keer.
Op zondag spelen er 3 elftallen. Zondag 3 wint thuis nipt met 5-4 van MMO 3. Zondag 2 verliest uit bij FC Rijnland met 6-3 en de zondag 1 heeft een derby tegen Leidsche Boys. Op sportpark de Vliet wordt er met 3-1 verloren.

DE ( MINI) PUPIL VAN DE WEEK    ( Maikel Smit)
leeftijd 5 jaar van onze ukkengroep.

Hoe vond je het om pupil van de week te zijn?
Heel erg leuk
 
Wie vind je de beste speler van Roodenburg
Ik vond de keeper Mike Armitrage erg goed
 
Wat heb je die dag allemaal gedaan?
 
Ik moest eerst zelf trainen bij de ukken. Leon leerde mij alvast een paar trucjes voor de aftrap. Na de training ging ik even naar huis om een boterham te eten. Om half 1 weer terug naar Roodenburg. Daar kreeg ik mijn pupil trainingspak aan. De broek en de mouwen moesten worden omgeslagen. Het pak was te groot, want nog nooit was een kind van de ukken groep pupil van de week geweest. Samen met mijn trainer Leon ging ik naar de spelers. Normaal mag de trainer van een andere groep niet naar de bespreking, maar voor mij werd er een uitzondering gemaakt. Dat kwam omdat ik het een beetje eng vond.
Na de bespreking gingen we naar het veld voor de warming up en mocht ik een balletje trappen met een reserve speler.
Leon en mijn papa en mama stonden langs de kant en toen was het zover. We gingen ons klaarmaken voor de wedstrijd. Aan de hand van de scheidsrechter ging ik het veld op en toen de aftrap er was dacht ik goed aan de trucjes van Leon. Ja hoor, het bleek te werken, ik scoorde en heb daarna gezellig bij de spelers naar de wedstrijd gekeken. Dat gebeurde zonder Leon, want ik kon het wel. In de rust ging ik op de foto met de bal en de oorkonde.
Na afloop kreeg ik ook nog een compliment. Ik was de enige pupil , die de hele wedstrijd had afgekeken.
Ik vond het een geweldige dag.
Iedereen bedankt daarvoor:

xxx Maikel.

 

 

           

SPONSOR IN BEELD (15)           BOUW - EN SLOOPWERKTUIGEN    DEMTECH

                                

Op het reclamebord van Demtech staat het linksboven vermeld: Trotse sponsor van Roodenburg.

                               10 Jaar DemTech BV

Na een loopbaan als vertegenwoordiger ( sinds 1981) van onder andere NPK Sloopwerktuigen, kreeg Dhr. Polak de kans om vanuit een eigen bedrijf de verkoop van dit wereldwijde top product tot zich te nemen. In 2005 begonnen in een pand te Zoeterwoude. In de loop der tijd zijn beide zonen van Ton bij de firma betrokken. Richard richt zich  volledig op de werkplaats en onderdelen, terwijl Arthur zich richt op de commerciële kan van het familie bedrijf. Met name is de familie trots wat men in deze korte tijd heeft bereikt en vooral dankbaar naar de klanten en leveranciers, welke het vertrouwen hebben weten vast te houden tijdens de oprichtingsfase.

DemTech BV richt zich naast het leveren van nieuwe aanbouwdelen in de Benelux ook op de randzaken welke voortkomen uit de werkzaamheden.

                       

Denk daarbij aan:

- Hydraulisch onderhoud van geleverde en niet geleverde machines.
- Hydrauliekslangen service
- Oplassen van betonscharen en vergruizer
- Lassen van bakken en snelwissels

Buiten het veste leveringsprogramma is DemTech al meer dan 30 Jaar actief binnen de branche.
Dit heeft ertoe geleid dat men in staat is de klant te adviseren in een veel breder oogpunt dan het vaste assortiment. Of het nu gaat om graafbakken/puinrieken, magneten, vrezen of mobiele voorzieningen

Met een ijzersterk leveringsprogramma waaronder NPK Sloopwerktuigen TAETS Palenkrakers en ESSIG Bodemraketten, de juiste kennis en een uitgebreid huur- programma is DemTech BV niet meer weg te denken uit de wereld van sloop en recycling.

                                

Wilt u meer weten over Demtech?  Het bedrijf is gevestigd aan de Oranjelaan 35, 2382 PK Zoeterwoude.   telefoon  +31 (0)71- 5810000,  fax  +31(0)71- 5810003

                 


Bent u geïnteresseerd is wat Demtech BV voor u kan betekenen, dan is een bezoek aan de website zeker de moeite waard  U gaat hiervoor naar  www.demtech.eu

Roodenburg is net als Demtech trots, dat dit bedrijf de club al jarenlang sponsort.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.