Roodenburg Actueel 2015 - week 11


Het klaverjassen/ sjoelen wordt nog steeds volop bezocht. Bij de prijzen wordt er gekozen om de winnaars te prikkelen tot actie. Een selfie stick, een kweekkas, puzzelboeken, vloeibaar cakedeeg, een fietscomputer, het zijn allemaal prijzen die aansturen om aan de gang te gaan.

Op donderdag staat het duelleren bij de E2 op het programma. De kinderen moeten weerbaarder worden en zelfvertrouwen krijgen. Het team heeft dit seizoen nog niet gewonnen. Via het winnen van duels moeten de kinderen zich verbeteren en 's zaterdags blijkt dat het geholpen heeft.
Weliswaar wordt er verloren, maar het wordt 2-3 en het gebeurt in de laatste drie minuten.
Het duelleren gebeurt spelenderwijs, waar ze moeten er plezier in hebben. Daarnaast willen kinderen op deze leeftijd zich graag meten met anderen.
Op zondag krijgen de pupillentrainers een aantal aanwijzingen, waarop ze moeten letten als ze op een kindvriendelijke manier bezig zijn met het coachen.

HET VOETBALGEBEUREN

's morgen vroeg gaat de F1 op stap voor een wedstrijd tegen SJZ F2. 4 auto's, een aantal ouders en twee A junioren, die de coaching op zich nemen.
In dit geval Aziz en Oussama. Ze doen het als vrijwilliger. Hun trainer heeft hen duidelijk gemaakt, dat vrijwilligerswerk bij Roodenburg of in zijn algemeenheid geen "vies"werk is.
Nourdin heeft vroeger de jongste jeugd getraind en daar heel veel aan gehad. Naast een schat aan ervaring , heb ik een groot sociaal netwerk opgebouwd en daar profiteer ik en als mens en als ondernemer van.
Meerdere A junioren en jonge senioren zien het belang en onderkennen dat een voetbalclub voor een groot gedeelte wordt gedragen door vrijwilligers. Dit is pas het echte integreren in de "voetbalmaatschappij".  De F1 komt snel op 2-0 voor, maar moet uiteindelijk de meerdere erkennen in SJZ en verliest met 6-2.

De E1 speelt onder leiding van Ron Hoogendam tegen Lugdunum E1. Roodenburg start voortvarend en komt op 2-0. Dat is de ruststand. Cain de Bruin kopt de derde in het netje, waarna Lugdunum, dat goed mee voetbalt de 3-1 scoort.
Ayoub Hamidane viert zijn verjaardag dubbel. Allereerst scoort hij de 4-1 en 5-1 en na de wedstrijd trakteert hij zijn medespelers op chips.

De D1 levert een uitstekende prestatie. In Katwijk wint men met 0-1 van Katwijk D2. Een aantal spelers helpt de C1 daarna in de uitwedstrijd tegen Voorschoten C7. Die zijn echter fysiek wat groter en winnen ruimschoots.
De E2 staat vandaag onder leiding van Zakaria, speler van de zaterdag selectie. De E2 speelt met veel inzet, ze verdedigen van het doel af en sluiten al iets beter aan.
In de 22ste minuut na rust scoort RCL met een afstandsschot en gaat met de drie punten terug naar Leiderdorp.
Op het hoofdveld mag de B1 aantreden tegen het sterke SVC 08.  De punten blijven in Leiden en op die manier wordt de nederlaag van vorige week tegen Boshuizen weggepoetst.
De A1 verliest voor de tweede keer tegen een laagvlieger. FC Lisse houdt de punten in eigen huis.
Voor zaterdag 1 is het alles of niets. Het wordt alles, want de ploeg van Patrick Heijmans neemt de 3 punten mee naar Leiden. Vanaf heden speelt dit team uitsluitend finales.
Komende zaterdag komt Zwammerdam op bezoek.
Thuis spelen deze middag 4-5 en 6.  Roodenburg 4 en 6 winnen hun thuiswedstrijd, het vijfde moet de strijd aanbinden met Noordwijk 5 en die zijn een maatje te groot.
Zondag rolt de bal voor zon 2 en zon 3. Zondag 2 verliest van Foreholte 7 met 7-4.
Zondag 3 moet vol aan de bak tegen ROAC 4. Uiteindelijk weet het derde de punten in een sportieve wedstrijd in Leiden te houden. De einduitslag wordt 4-1.

DE HITSCORE VAN DE SCOUT

Binnenkort kunnen kinderen zich weer in de etalage spelen en dan heb ik het over de talentendagen van UVS. UVS werkt samen met FC Twente en talentendagen dienen om talent, dat zichzelf aanbiedt, vooral om te beoordelen.

Scout voor FC Twente in deze regio is Bert de Jong.

Veel kinderen hebben maar één ambitie en dat is profvoetballer worden. Spelers als Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar, Robben zijn hun idolen. In hun dromen zien zij zich al als een superheld in overvolle stadions. Kinderen met fantasie, je moet het ze niet afnemen.

Degene, die voor hen kan dienen als opstap voor een profcarrière is de scout, die wekelijks de velden afstruint, op zoek naar die ene parel.
FC Twente is momenteel niet meer het A merk van Nederland. Geleefd op te grote voet , kunnen zich twee zaken ontwikkelen, die mogelijk van belang zijn voor de talenten.

1) Bij het terugbrengen van de schulden wordt er flink bezuinigd op de jeugdopleiding en als dit zo is, is FC Twente dan nog de broedplaats voor het talent?
2) De jeugdopleiding blijft op niveau en de kans wordt groter dat jeugdtalent doorbreekt naar het eerste elftal.
FC Twente en de partner doen er goed aan om aan te geven welke kant de jeugdopleiding opgaat .

Op de talentendag zijn dus scouts actief en dat zijn niet alleen scouts van FC Twente. Ook anderen denken dat er wat te halen is en komen op de strooppot af. Ze werpen zich in volle overgave op de aangemelde talenten. Mensen, die het leven van een kind, danig kunnen veranderen en daarom is het goed om eens na te gaan welke capaciteiten een scout moet hebben.


Een goede scout moet inzicht hebben in de toekomstige ontwikkeling van een jonge voetballer.

Een goede, ervaren jeugdtrainer , die regelmatig talent heeft laten doorbreken , heeft een kans , dat hij de juiste spelers weet te traceren. Daarbij moet hij inschatten, dat een speler een kans heeft, dat hij zal slagen als profspeler. Hij moet inschatten welke capaciteiten het kind in de toekomst zal ontwikkelen om het verlangde niveau aan te kunnen.
Hij moet de lichamelijke en geestelijke kenmerken van een kind van 8-9 jaar projecteren naar de leeftijd van een 19 jarige. Hoe fungeert dit kind als hij straks 19 jaar is?
Aart Langeler, hoofd jeugdopleiding PSV, schreef recent in VI, dat er bij PSV teveel spelers in de jeugd lopen, die het eerste van PSV nooit gaan halen. Een teken, dat er verkeerd is gescout.
PSV gaat vanaf heden kinderen pas halen, wanneer ze naar de middelbare school gaan. Voor die tijd blijven ze gewoon bij hun eigen club en vertrouwde omgeving.

Een scout heeft dus vaak een incidentele ontmoeting met een speler. Iedere week bekijkt hij spelers en misschien komt hij er voor één een keer terug.


De volgende stap, die wordt gemaakt is dat alle uitblinkers worden uitgenodigd voor een aantal proeftrainingen of proefwedstrijden. Met meerdere trainers worden de spelers bekeken, er volgen gesprekken met ouders en jeugdtrainers van de amateurclub.
Ziet het er dan positief uit, dan mag een kind naar de BVO .
Iedere Betaald Voetbal Organisatie heeft haar eigen opleidingscentrum en methode van opleiden.  Onbevangen begint het kind aan dit project. Een project, waarbij de prestaties van het kind jaarlijks worden gemeten.  Wie als kind op 8 jarige leeftijd begint, is er niet zeker van dat hij op 15 jarige leeftijd nog deel uitmaakt van het opleidingsteam. Ieder jaar worden er kinderen afgedankt.
Wanneer dit gebeurt op de kwetsbare puberteitleeftijd, dan kan dit soms leiden tot situaties, waarbij het voetbal wordt afgezworen. Het talent is ineens onhandelbaar geworden.
En daarbij heb ik nog nooit gehoord of gelezen, dat de BVO zorgt voor nazorg.

Het scouten van spelers is tot nu toe een schimmenspel. Ik heb nog nooit een extern rapport gelezen van hoeveel spelers er door een scout zijn ontdekt en hoeveel daarvan zijn geslaagd voor het betaalde voetbal.

Misschien een leuk onderwerp voor een onderzoeksjournalist?


De scout komt "uit de kast".

Hoeveel spelers heb je naar het betaalde voetbal gebracht?
Hoeveel spelers zijn er daarvan in het betaalde voetbal geslaagd?
Hoeveel zijn er niet geslaagd en waar zijn ze terecht gekomen?

Het doet me denken aan een sigarenwinkel, die staatsloten verkoopt. Wanneer men een staatslot verkoopt, waarop de hoofdprijs valt, dan wil iedereen daar de volgende keer een lot kopen.
Is de naam van de scout bekend, die een topper heeft ontdekt, dan denkt iedereen, die door hem gescout is, dat er een glanzende carrière wacht.

Illusie en fantasie en misschien toch straks werkelijkheid.
Wie het weet mag het zeggen!

NOG 25 KAARTEN TE KOOP VOOR HOLLANDSE FEESTAVOND

Het is hard gegaan in de voorverkoop van de kaarten voor de Hollandse feestavond.
Die vindt plaats op zaterdagavond 28 maart en begint om 20.00 uur.
De kaarten kosten € 12,50 per stuk.

Wie links op de website klikt, ziet het programma van deze avond verschijnen.
De bekende zanger Willem Barth treedt er onder andere op.

En dan nog even dit. Op de avond zelf zijn er geen kaarten meer verkrijgbaar.
Vol = vol, want de zaalcapaciteit is berekend op 200  personen.

SPONSOR IN BEELD (14)                              BRAM FLORIJN TEGELWERKEN

                                                                                                                                     TEGELWERK OP HOOG NIVEAU

Bram Florijn Tegelwerken bestaat inmiddels ruim 20 jaar. Het bedrijf werkt met veel zorg en aandacht voor particulieren of zakelijke opdrachtgevers aan tegelwerk voor woonkamers, badkamers of toiletten. Vakmanschap staat daarbij hoog in het vaandel.
Met veel  plezier kijk ik samen met u naar de mogelijkheden voor uw tegelwerk.

Daarbij biedt het bedrijf u talrijke mogelijkheden aan voor uw tegelwerk.

- tegelzetten.
- marmer
- vloer leggen
- badkamer
- toilet
- wanden
- advies over tegels, ontwerp en soorten voegen.

Mooi behoeft daarbij niet altijd duur te zijn!

                                 

Heeft u vragen, wilt u uw badkamer laten opknappen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Neem gerust contact op met Bram Florijn Tegelwerken.

telefoon  06  - 54 78 15 79

Een e-mailbericht sturen mag ook:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op onze website  www. bramflorijntegelwerken.nl treft u tevens een contactformulier aan.

De relatie tussen Bram Florijn en de lv. Roodenburg bestaat al jaren.
Als ballensponsor, maar ook als sponsor van de komende super feestavond op 28 maart aanstaande steunt Bram onze vereniging, waarvoor hartelijk dank.
Naast sponsor is Bram actief als vrijwilliger bij de vereniging. Bram is lid van de feestcommissie.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.