Roodenburg Actueel 2015 - week 9


In de corner zijn we in het bezit gekomen van een professioneel tosti apparaat. Het betekent dat de tosti kaas kan worden toegevoegd aan het assortiment.
Door de gift hebben we de corner ook opnieuw moeten indelen. De snoepkast staat nu achter het buffet.
Woensdagavond is de jongste jeugd in het jeugdhonk. De E en D pupillen worden geïnterviewd in het kader van het project Veiligheid.
De jongeren komen goed voor de dag met hun verhalen en de interviewers zijn verbaasd over de antwoorden.
Woensdagavond is er een testpanel actief in de corner. De kop noodles met tuinkruiden wordt voor het eerst bereid en geproefd en de kenners Gloire en Selemon geven het product een cijfer 7

In de kantine kan men vanaf heden een broodje warme worst kopen. Daarbij wordt er wel een halve worst van de keurslager tussen het broodje gedaan, want onze beheerder gaat voor  topkwaliteit.
De hele week is met name de voorzitter bezig met het schoonmaken van de rommel onder de zittribunes. We willen goed voor de dag komen.
Onze zittribune is een van de laatste tribunes, waar het afval  op de grond valt. Vroeger kwam je die tribunes bij menig Leids club tegen. Deze tribune is tussen de 40-50 jaar oud , afgeschreven. Is het niet tijd voor een nieuwe zittribune, waarbij afval terecht komt op beton tussen de banken?
Op het complex zijn deze week ook boom versnipperaars in de weer. Heel veel bomen en struikgewas is verdwenen en de bomenbond is "niet amused".
Op zaterdagmiddag treffen we nieuwe mensen aan achter de bar. Een goed signaal, want net als iedere club kunnen we meer vrijwilligers gebruiken.

HET VOETBALGEBEUREN
Het was zaterdag de dag van de waarheid voor de zaterdag 1. Alleen winst tegen UVS zou de afstand tot de nummer 3 van onderen doen verminderen.
In de tweede helft was het binnen 5 minuten gebeurd en bleek UVS de bovenliggende partij.
Zaterdag 2 moest eveneens een nederlaag incasseren.
Zaterdag 3 , 4 , en 6 wonnen hun partij.
De B1 speelde een rommelige partij tegen Graaf Willem VAC, maar won en klom richting de middenmoot. De A1 trad thuis aan tegen ROAC A1 . Het werd geen uitbundige partij, maar op het juiste moment wist men doel te treffen en door die overwinning bleef men bovenin meedraaien in de 2de klasse.
SJC D1 was een maatje te sterk voor onze D1, hetzelfde geldt voor de E2.
Bij E2 sloot de ploeg zowel aanvallend als verdedigend niet aan, er is dus veel te verbeteren.
De E1 speelde een voorwedstrijd tegen een UVS E combinatie. Het werd 2-0.
De F kende personele problemen. Op zondag verliest zondag 2 met 3-8 van UVS 2.
Zondag 1 verliest eveneens. In Boskoop wordt het 6-3 voor Floreant.

COMMUNICATIE IN EEN ALLOCHTOON TEAM (2)
DOEL: AANLEREN VAN TEAMVAARDIGHEDEN.

In het eerste artikel heb ik geschreven over de persoonlijkheideisen van een speler, die nodig zijn om als team goed met elkaar te kunnen functioneren en communiceren, elkaar behulpzaam zijn is daarvoor een belangrijke voorwaarde.

Een Nederlander, die kijkt naar een team van Marokkaanse afkomst, heeft het vaak over een drietal zaken. "Ze hebben korte lontjes", "Samenspelen kunnen ze niet, ze lopen te lang met de bal" Iedere spelers voelt zich nog belangrijker dan zijn medespeler en krijgen ze tijdens een wedstrijd een doelpunt tegen, dan is de teamorganisatie weg.
Veel van die waarnemingen kloppen en het is dus de taak en de uitdaging van de trainer om de geconstateerde tekortkomingen/ gedragingen te verbeteren.

DE EERSTE STAP

Voordat de training van de A jeugd begint, komen de meeste spelers steeds samen in de corner. De trainers drinken daar hun bakkie koffie  en praten met de spelers over koetjes en kalfjes. De spelers houden hun mobiel bij de hand en wisselen foto's, berichten, nieuwtjes met elkaar uit. Door deze informele communicatie ontstaat er een vertrouwensband.  De spelers gaan zich vervolgens omkleden en de trainers halen het sportmateriaal op. Vaak begint de training met een rondo en wie wordt "gepord " , krijgt een dubbel aan de broek.

De eerste stap om het samenspelen te verbeteren bestaat hieruit dat men de spelers gevoelig maakt  voor een opdracht.  De trainer is in dit proces de begeleider en de raadgever. Wanneer hij die taak uitvoert, dan moet hij de consequenties kennen van de gevolgen van zijn gegeven opdracht.

De oefeningen worden zo gegeven, dat de spelers samen met de groep naar oplossingen gaan zoeken. Ze moeten het gezamenlijk verloop van de oefening ontwikkelen, want in een wedstrijd werken ze ook naar een gezamenlijk doel.

 

EEN VOORBEELD VANUIT DE TRAINING.

DE PASSZESHOEK,  ( uitgevoerd vanuit de posities)
In deze oefening leren de spelers het passen, het aannemen van de bal en het open gedraaid zijn. De spelers kijken daarbij naar elkaar, zien elkaar, moeten zich oriënteren waarheen de bal verder zal moeten worden gespeeld en dat kan alleen als men geconcentreerd is.

            

De organisatie is als volgt: bij ieder hoedje staan er 2 spelers. Bij de diagonaal tegenover elkaar liggende hoekpunten is er 1 bal. We starten dus met 2 ballen zodat allen de situatie kunnen overzien.  De bal wordt naar een willekeurige speler gepasst en de bal wordt nagelopen.
Als het geheel duidelijk is, dan wordt er begonnen en laat men de spelers zelf ervaring opdoen. Hierna is het tijd dat de spelers/ groep nadenken over wat ze oefenen.

Wie een volgende speler aanspeelt, moet hem vooraf waarschuwen, dat hij de bal gaat ontvangen? Op welke manier ga je hem aanroepen?
Waarom is het belangrijk om de bal in 1 contact in de beweging mee te nemen en de bal niet te stoppen?
In welke richting nemen we de bal mee en wat is daaraan vooraf gegaan?
Welk nadeel hebben we als we van te voren niet open gedraaid staan?

U ziet dat de trainer via open vragen de groep betrekt. Zij worden op die manier ook verantwoordelijk voor zichzelf, maar net zo goed voor hun medespeler.

In de oefening hierna gaan we op dit thema verder. De passgever coacht de volgende speler naar welke kant hij de bal moet meenemen.
Normaal hoor je tijdens de training de spelers coachen "draai". Nu is de andere speler verantwoordelijk naar welke kant de bal wordt meegenomen. Die passgever heeft immers het overzicht. De ontvangende speler moet zijn opdracht accepteren en aan het samenspelen wordt een nieuwe dimensie toegevoegd.

De volgende stap is dat de passgever de voornaam roept van de speler, die door de passontvanger moet worden aangespeeld.
De passontvanger moet de opdracht van de passgever accepteren en is onderdeel van de snelle voortzetting van het spel. De passontvanger is nu zelf niet meer de belangrijke man, vanwaar het spel wordt voortgezet, maar slechts een tussenschakel. Hierdoor wordt er geen vertraging opgelopen.

Als begeleider van dit proces vraagt de trainer naar de ervaringen van de spelers. Ze zijn over het algemeen gewend, dat zij bepalen waarheen ze de bal zullen spelen en nu dienen ze te accepteren dat een ander het aangeeft.

Een dergelijke vorm train je niet in één avond. Je bent er meerdere avonden mee bezig en uiteindelijk moet het worden toegepast in de wedstrijd.
En daarvoor dienen de spelers de bal maar 2 x te raken, want de speelsnelheid moet omhoog.

PUPIL VAN DE WEEK  ( Cain de Bruin)

pupilcain
 Leeftijd    10 jaar
 
Team        E1
 
Hoe vond je het om pupil van de week te zijn?
Helemaal geweldig
 
Wie vind je de beste speler van Roodenburg?
Ik vind ze allemaal goed.
 
Wat heb je die dag allemaal gedaan?
 
Ik hoefde zelf niet te voetballen want we stonden stil.  Ik kon dus lekker uitslapen
De E1 speelde wel een voor wedstrijd tegen UVS E3. Daar heb ik wel met mee gedaan,  2-0 gewonnen
Toen de E1 patatjes ging eten heb ik mij omgekleed en kreeg het pupil van de week pak aan.
Mijn opa Rinus wachtte mij op , want die moest die dag invallen als leider bij 1.  Dus geen patat voor mij, want ik moest mee doen met de warming up. Het was lekker weer.  Daarna gingen de spelers zich omkleden en ging ik mee naar de scheidsrechter. Ik moest mij voorbereiden voor het nemen van de aftrap. Samen met de scheidsrechter ging ik naar de kleedkamers. Iedereen van Roodenburg en UVS stond klaar, want er was ook handje lopen. Iedere speler neemt een pupil aan de hand, wanneer men het veld opgaat. Ik mocht in het midden staan. Mijn vader en moeder waren er ook. Mijn moeder is een echte voetbalmama geworden, sinds ik op Roodenburg zit.
We liepen met zijn allen het veld op.  Na het handje lopen, mocht ik de aftrap nemen.
Langs de kant moedigde iedereen mij aan en ja hoor, ik heb gescoord.
Daarna ben ik naar de wedstrijd gaan kijken. In de rust is er een foto gemaakt. Ik kreeg een oorkonde. En toen was het natuurlijk tijd voor mijn patatje!
Iedereen onwijs bedankt voor deze leuke dag

groetjes Cain.

SPONSOR IN BEELD ( 12)                                             CSORBA MEDIA

                                 

Csorba Media is een bedrijf, dat is opgericht door geboren internetters, die u graag helpen aan uw toekomst op internet. Zij ontwerpen websites, mobiele applicaties en internetapplicaties.
Elke ondernemer heeft  wensen en behoeften, wanneer hij/ zij het internet wil gebruiken als uithangbord voor de onderneming. Csorba heeft de oplossingen en denkt met u mee om uw internetdroom te verwezenlijken.

Csorba heeft design, techniek en korte communicatielijnen aan elkaar gesoldeerd om een solide basis te vormen voor een optimale relatie tussen haar team en de klant. Dat team bestaat uit enthousiaste professionals die zijn gespecialiseerd in open source cms-systemen, zoals WordPress, Magento, Drupal en eZ publish. Elke developer is bij hen accountmanager; alleen zo zijn de communicatielijnen kort , kan er snel gehandeld worden en kan men u snel van dienst zijn.

Wie een website heeft, wil als ondernemer maar één ding. De surfers moet mij kunnen vinden en de website moet authentiek zijn, waardoor de interesse van de zoekende persoon wordt gewekt.
Je moet het zien als een etalage van een winkelier in de straat. Wanneer het wandelend publiek stopt en blijft staan kijken, dan is er interesse voor mijn winkel en de uitgestalde producten.

Voor welke diensten kunt u bij onze sponsor terecht?

Wij kunnen uw webwinkel goed voor u in de markt zetten.  Aan die webwinkel kunnen we direct boekhoudsoftware koppelen. Daarnaast zorgen wij er voor dat uw webwinkel ook goed bereikbaar is voor een mobiel apparaat.

Zonder hosting draait uw website en webwinkel niet. Csorba biedt ook hostingdiensten aan en dat doen zij op groene webservers. De server, waarop uw webwinkel draait, wordt continu bewaakt. Functioneert uw webwinkel niet meer, dan worden de medewerkers van Csorba binnen 10 minuten gewaarschuwd. Daarnaast garandeert men een nachtelijke backup op een externe computer.

Mobiele applicaties zijn een essentieel communicatiemiddel, waar u vroeg of laat mee geconfronteerd gaat worden. Een mobiele applicatie kan dienen als store, maar het kan net zo goed fungeren als een intern of een extern communicatiemiddel.
Csorba kan deze applicaties voor uw bouwen.

Intranet of extranet is een belangrijk onderdeel voor uw organisatie. Een intranet verbindt uw medewerkers met uw organisatie. Op die manier blijft uw personeel op de hoogte van actuele zaken binnen uw bedrijf/ organisatie.
Welke voordelen intranet heeft, leest u op onze website.

Mogelijk bent u geïnteresseerd geraakt door ons verhaal van wat we doen en wat we gemaakt hebben?

Wij zijn er trots op dat we de website van de Hitachi Construction Machinery mochten bouwen.
U kunt deze website vereren met uw bezoek.
Ga naar www. hcme.nl

Waar kunt u ons vinden?

Wij zijn Csorba Media
Ons bedrijf is gevestigd aan de Fruitweg 48
2321 DH LEIDEN

telefoon 31  (071)  3016273

Op onze website www.csorbamedia.com/ treft u gedetailleerde informatie aan over onderwerpen zoals webwinkel, intranet en extranet, mobiele applicaties , WordPress en webhosting.

Csorba Media is sponsor van Roodenburg en daar zijn wij trots op. Zij zijn de shirtsponsor van zowel het thuis- als het uit tenue van onze zaterdag derde elftal.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.