Roodenburg Actueel 2015 - week 7

 

Onze pupillentrainers krijgen regelmatig ondersteuning via het leveren van lesmateriaal en indien mogelijk door praktische ondersteuning.
Het trainen van onze trainers vindt plaats via een plan. Veel clubs laten dit tegenwoordig doen door particuliere bedrijven.
Bij Roodenburg houden we het heft in eigen handen. Dat doen we door lesmateriaal te verstrekken , veelal via de mail, uit onze de brochures.
Momenteel ligt de nadruk daarbij op het passen en aannemen en zijn er diverse oefeningen voor verschillende leeftijdsgroepen.
Deze week is er vele uren besteed aan onze nieuwste aanwinst en die heeft als thema:

Wat doe je , wat kun je en hoe gebruik je het aanwezige trainingsmateriaal. Hoedjes komen voor in het ballenhok van alle clubs en worden die uitsluitend gebruikt om veldjes mee af te bakenen of kun je er wat meer mee?
Dezelfde vraag kan je stellen over pylonen, stokken, minidoelen en wat doe je als er een handbal, rugbybal in de kast ligt?

Materiaal gebruik gaat niet alleen over oefeningen. Welke gevaren kunnen kinderen lopen bij materiaalgebruik?
Tot slot krijgen de trainers tips van hoe je moet optreden bij het begin van een training, wanneer blijkt dat kinderen druk en enthousiast zijn, maar niet bij de les.
De brochure is weer 19 pagina's en is het vervolg van onze serie. Een serie, die regelmatig wordt uitgebreid , waarbij kan worden gesteld dat alles up to date blijft

Het programma is voorlopig uitsluitend voor intern gebruik.

Deze thema's zijn of worden de komende maanden nog behandeld.

1)  het leren schieten.
2)  het maken van een training.
3)  het leren dribbelen
4)  het leren passen en aannemen van de bal.
5)  wat is kindvriendelijk coachen?
6)  duelleren
7)  alles rondom het wedstrijdgebeuren.( opstelling, bespreking, wisselen)
8)  profvoetbal , pupillenopleiding, scouting, de negatieve kanten van overstap naar profclub
9)  zinvol trainen met een grote groep, er komen 20 pupillen, wat moet je doen?
10) creativiteit en wat daarmee samenhangt.
11) in het spoor van het gespeelde WK in Brazilie (1)
12) in het spoort van het gespeelde WK (2)
13) wedijveren, omgaan met overwinning en nederlaag
14) omgaan met trainingsmateriaal.


Thema 15 moet nog uitkomen, maar heeft als thema de training aansturen en eventueel flexibel aanpassen.

Iedere brochure bestaat uit ongeveer 20 bladzijden informatie, onze trainers krijgen dus veel kennis aangereikt door de club en hebben zij het in zich, dan gaan ze op kosten van de club ook naar een KNVB cursus.


In onze optiek moet iedere club zo zijn eigen jeugdtrainers opleiden.DEZE WEEK

Maandagavond gaan de A en B junioren samen trainen. Een aantal A junioren wordt de komende weken regelmatig ingezet bij de senioren. Opdat de groep niet te klein wordt en de B junioren kunnen wennen aan het A juniorenniveau , trainen de overige A junioren en B junioren voortaan samen. De vrijdagtraining van de B jeugd kan hierdoor vervallen.
Het is dinsdagmiddag en druk op Noord. Een oude bekende mogen we begroeten bij het klaverjassen en sjoelen. Jan van Rijn is terug en voorzien van een nieuwe nier. Jan was destijds scheidsrechter en bezette de huiskamer, wanneer de jeugd thuis speelde.
Dinsdagavond oefent de zaterdag 1 bij Meerburg. Bij Meerburg wordt met 1-4 gewonnen.
Deze week komt er bericht binnen van de KNVB, waarbij wordt aangekondigd dat zaterdag 1 en zondag 1 vanaf heden verplicht moeten uitwijken naar het kunstgrasveld.
De jongste jeugd oefent op passen en trappen. Thema 4 is 2-3 weken onderdeel van de bloktraining.

HET VOETBALGEBEUREN

Veel uitwedstrijden voor de jeugd. Het Roodenburg kunstgrasveld is zo goed, dat er bijna altijd op gespeeld kan worden en nu er sprake is van een inhaalweekend betekent dit dat er vooral uit moet worden gespeeld.
De D1 vertrekt met 2 auto's en een gedeelte per fiets. Zonder warming up, of is de fietstocht de warming up?, wordt er aangetreden tegen Rijnsburgse Boys D2. D1 gaat steeds beter spelen en verliest nipt met 2-1.
F1 is eveneens al vroeg op pad. Bij UVS staat het met de rust 4-0 voor de Blauw Witten. In de tweede helft komt Roodenburg terug en wordt het uiteindelijk 4-2.
Daarbij passeert Souhaib 4 tot 6 spelers. Ouders wijzen er op dat hij moet overspelen. De ervaring leert dat je niet veel moet zeggen bij F pupillen. Op deze leeftijd zijn kinderen gericht op zichzelf en een kenmerk is het pingelen.
Pingelen verbieden is dus niet de optie, want dan komen ze als D pupil niet meer langs hun tegenstander in 1 tegen 1.
De E1 won de uitwedstrijd tegen nummer 4 ( Graaf Willem VAC E5) met 2-4 en het was Manny, die als leider vandaag ook de rol van trainer op zich nam.
Hij kan men dit resultaat thuiskomen en misschien steekt er wel net zo'n trainer in als zijn opa , cq zijn vader?

De zaterdag 2 en B1 verliezen hun uitwedstrijd en zaterdag 3 wordt tijdelijk gestaakt. Dit keer is er sprake van een open beenbreuk en het slachtoffer is de keeper van zaterdag 3 Marvin Kluts. Nadat de ambulance op het veld is verschenen en Marvin is vervoerd naar het ziekenhuis wordt de wedstrijd uitgespeeld. De einduitslag is 2-2. Langs deze weg wensen wij hem veel sterkte toe met het herstel.
Zaterdag 1 gaat deze middag strijdend ten onder tegen Koudekerk 1. Een klutsbal brengt uiteindelijk de beslissing. Roodenburg scoort deze wedstrijd wel, maar de goal wordt afgekeurd voor buitenspel. Zaterdag 5 korfbalt in Katwijk en verliest met 8-6 bij Quick Boys.
Op het kunstgrasveld spelen de A1 en Meerburg A1. Het wordt een wedstrijd, waarbij beide teams niet willen onderdoen, want de eerste plaats is in geding.
Roodenburg komt uiteindelijk als winnaar uit de strijd en daardoor is de race om het kampioenschap nog niet gelopen.

Op zondag moet zondag 1 het opnemen tegen Warmunda. Twee individuele fouten zijn er de oorzaak van dat Roodenburg zondag met een A1/ seniorenteam met 0-3 achterstaat.
Een enkele toeschouwer geeft niets meer voor de kansen en de fotograaf van het Leidsch Dagblad kiest er voor om in de buurt van het Roodenburg doel plaats te nemen.
Roodenburg zondag komt echter scherp uit de startblokken en 10 minuten na rust staat het 2-3 door Tiberkanine. Vlak voor tijd neemt hij de derde goal voor zijn rekening, zodat de eindstand wordt 3-3.
Zondag 1 heeft in de tweede helft "zelfvertrouwen getankt ".
Komende zondag mogen ze het wederom thuis opnemen tegen Oosterheem.

SPONSOR IN BEELD (10)                          SCHILDERSBEDRIJF  BRANDT

Schildersbedrijf Brandt is een bedrijf met een beleid dat erop gericht is om alle klanten de beste denkbare service te bieden. Het bedrijf, dat al ruim 20 jaar bestaat heeft een goede naam opgebouwd en heeft daarvoor een grote, vaste en tevreden klantenkring. De klantenkring van Brandt bestaat uit zowel particulieren als diverse grote bedrijven en universiteitsgebouwen.

Schildersbedrijf Brandt is gespecialiseerd in alle voorkomende schilderswerkzaamheden.

BINNENSCHILDERWERK

Wanneer u de eigenaar bent van een woning, dan wilt u er prettig in wonen en u wilt dat uw trotse bezit waarde blijft behouden. Huiseigenaren moeten om die reden jaarlijks hun huis onderhouden en daarbij behoort onder andere het schilderwerk.
Om de kwaliteit van het wonen te verbeteren wilt u graag dat het interieur naar uw wensen is ingericht , waarbij kleur en materiaalkeuze van groot belang zijn.
U behoeft deze keuze niet alleen te maken, schildersbedrijf Brandt adviseert u gaarne over de laatste materialen en kleurentrends.
Om u een inzicht te geven, ziet u op onze website bij het item "projecten" een fotoreportage van ons laatste binnenschilderwerk.

BUITENSCHILDERWERK

Niet minder belangrijk is de buitenzijde van uw woning, goed onderhouden buitengevels geven een meerwaarde aan uw kostbare bezit. Het houtwerk aan de binnenzijde van de buitengevels moet goed geconserveerd zijn, om garantie op het buitenschilderwerk te kunnen geven.
Om die reden moet er regelmatig onderhoud aan de buitengevels plaatsvinden.
Op de website bij de rubriek "projecten" staan foto's van ons laatste buitenschilderwerk.
U bereikt de website als u klikt op: www.schildersbedrijfbrandt.nl/

IS UW HUIS TOE AAN EEN ONDERHOUDSBEURT?

Wilt u meer informatie, advies of een vrijblijvende offerte ontvangen?

Neem dan contact met ons op

Schildersbedrijf Brandt
Klerkenhof 20
2353 WC Leiderdorp

email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wilt u telefonisch contact?

Kees Brandt is bereikbaar onder 06-53 85 47 81
of 071- 541 24 69
Marco Brandt heeft nummer 06 - 22 47 20 35
of 071- 521 17 71

Kees Brandt is één van de leden van onze PR commissie en sponsort onder andere via een reclamebord en onze feestavond in maart Roodenburg.

Wij zijn daarvoor Kees en Marco zeer dankbaar en bevelen dit bedrijf aan , wanneer u uw schilderwerk wilt laten doen door een vakman.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.