Roodenburg Actueel 2015 - week 4

 

Emoties bepalen het menselijk gedrag en wanneer men belegt in aandelen/ valuta etc. dan dient men uiterst waakzaam te zijn, als de massa te optimistisch of pessimistisch wordt.
In het jaar 2000 bij de overgang naar een nieuw millennium was iedereen heel optimistisch. Alles kon. Het was het tijdstip dat de Roodenburcht gebouwd kon worden. De computer, internet, iedereen kon een internetbedrijf beginnen en wie werkte in de ICT kon overal terecht en kon zelf zijn salaris bepalen.
Anno 2015 zijn de omstandigheden veranderd en staat iedereen weer met de beide benen op de grond.
In 2011 moest men in het goud zitten. De  Chinezen kochten massaal goud en de goudprijs steeg naar $ 1900 per troy ounce. Anno 2015 is de prijs echter weer gedaald richting de $ 1200. Recent zien we het verloop van de olieprijs. Van $ 105 naar $ 45 per vat.

Dit verschijnsel komt al eeuwen voor en zal altijd blijven bestaan.

Begin dit jaar las ik in het Leidsch Dagblad dat onze burgemeester Henri Lenferink was genomineerd tot bestuurder van het jaar. Een paar dagen later werd hij door de businessclub Leiden ( van oorsprong is deze club opgericht als businessclub van Roodenburg) benoemd tot Leidenaar van het jaar.
Wanneer ik dit zie, dan gaat er een belletje rinkelen. Het wordt opletten geblazen.
Gaat het wel zo goed in Leiden?  Misschien geldt dit voor de binnenstad , maar of dat ook voor buiten de stadspoorten geldt, daar kan men over discussiëren.

Eén ding is zeker, ik zie sporadisch een foto van de burgemeester bij een gebeurtenis, die buiten het centrum plaatsvindt. ik wil daar geen conclusie aan verbinden, want misschien gebruikt Henri de weg van de stille diplomatie.

Voetbalclubs vormen net als  groepen beleggers, stadsgenoten, landbewoners en ga zo maar door een soort gemeenschap. Mensen trekken samen op en krijgen te maken met golfbewegingen. Van optimisme naar pessimisme en omgekeerd.
Kampioenschappen en degradaties zijn vaak gelegenheden om uiterst optimistisch te zijn of men ziet het niet meer zitten. Dergelijke zaken kunnen net zo goed betrekking hebben op het ledenaantal. Een geoliede vereniging trekt meer leden aan, dan een club waar niets is geregeld, waar er geen organisatie is. Daarbij moet u in uw achterhoofd houden, dat de leden zelf door hun gedrag bepalen hoe een gemeenschap reilt en zeilt.

Wie kijkt naar de toestand van het Leidse voetbal, die kan maar tot één conclusie komen en dat is deplorabel. Clubs kalven af, het niveau van het Leidse voetbal is in vergelijking met tien jaar geleden flink gezakt. De ledenaantallen bij de meeste clubs nemen af als gevolg van de recessie en het gebrek aan samenhang. Daar staat tegenover dat de clubs in de naaste omgeving van Leiden juist groeien door de toeloop van Leidenaren.
350 Leidenaren spelen ondertussen bij Meerburg en niet bij GHC. Een groot gedeelte van de bewoners van de Stevenshof kiest voor Voorschoten 97, de centrumbewoners voor een club als ASC uit Oegstgeest , dat groeit en inmiddels zijn wedstrijden afwerkt  op 4 verschillende complexen en de Merenwijkers vluchten over de Zijlbrug naar RCL.

Je sterk maken voor de stadsclub is er dus niet meer bij en dan mag je best constateren dat er geen samenhang meer is bij vooral jonge mensen in Leiden. Om de samenhang terug te krijgen in het onderwijs , kiest men daarom voor brede scholen.

Maar hoe moet het met de Leidse voetbalclubs?

Fusies lijkt de optie te worden. Oude clubs samenvoegen lijkt mij een noodverband. De kans is groot dat alles hetzelfde blijft. Gemeente en KNVB gaan samenwerken, maar niet iedere KNVB geregisseerde fusie leidt tot succes.

Willen Leidse clubs weer sterk worden, dan zullen er zieltjes moeten worden gewonnen bij de "afvalligen". De Leidenaren, die nu het schip de rug hebben toegekeerd.
Onze burgemeester wil herkozen worden en zou de taak als kapitein moeten opnemen.
Met zijn connecties, voelhorens moet het mogelijk zijn, dat stadstalenten zich weer gaan inzetten voor de Leidse zaak.
Momenteel zitten de Leidse clubs in zak en as. Het pessimisme piekt.
Henri, kan zich onsterfelijk maken, als er over 5 jaar supersterke clubs opereren in Leiden.
Henri samen met zijn eerste luitenant Frank de Wit en de clubs zijn anno 2015 aan zet?.

DEZE WEEK

Het is maandagmorgen vroeg en het Joop Vervoornpad is afgesloten. Rondom Roodenburg worden er deze week diverse bomen gekapt, dit tot teleurstelling van de bomenbond.
Veel struikgewas verdwijnt eveneens en daarbij is struikgewas, waar men in zomer en herfst niet doorheen kon kijken. Een bal, die via het kunstgrasveld aan de overkant belandde, was men vaak gewoon kwijt, omdat die niet meer te vinden was.
Het probleem dat zich nu gaat voordoen is dat men wel direct achter een over de sloot geschoten bal aan moet gaan, want anders staat de buurt wel te wachten om de bal op te vangen. Het ergste wat zich kan voordoen is dat straks de buurt de ballen heeft en dat Roodenburg zonder zit.
Maandagavond wordt er geoefend door de A1 tegen UVS A 2, dat een klasse hoger speelt. UVS combineert beter, Roodenburg heeft spelers met een individuele actie en dat laatste is doorslaggevend in een schimmenspel. Roodenburg A1 wint met 3-1.
Woensdag zijn Ger en Ed bezig met het schoonmaken van de keuken. Ze hebben er uren werk aan, maar dan is het weer spic en span.
Op facebook plaatsen we een foto van een pupillenelftal van 50 jaar geleden. Ze zijn geboren in 1952 n 1953. John Soudan herkent 1 speler, Henk Spies herkent zichzelf en wordt door de redactie aangemoedigd.  "Henk, nog 12"
In de loop van de dag komen er meer namen boven water en als het zaterdag is, dan zijn er 10 ontdekt.  Kijk op facebook, we zoeken nog 3 namen.

Woensdagavond speelt de zaterdag 4 voor de beker tegen Quick Boys 7. Een spelerspas probleem is er mede de oorzaak van dat het vierde wordt uitgeschakeld. Met 7-0 rollen ze uit het bekertoernooi.
Zaterdag veel afgelastingen en gladde wegen. De zaterdag 1 is afgelast en kiest deze middag voor een beach voetbaltoernooi.

HENK BUYN EN WESLEY LANCEL VOLGEND JAAR VOOR DE ZATERDAG GROEP

Het bestuur heeft voor het seizoen 2015-2016 Henk Buyn en Wesley Lancel gecontracteerd als trainers van de zaterdagselectie. Zij zijn de opvolger van Patrick Heymans.
Henk en Wesley zijn allebei begonnen in de Roodenburg jeugd. Henk is een jaar ouder dan Patrick en spelend in de senioren ging Henk zijn trainersdiploma al halen. Het was in die tijd al heel gebruikelijk dat spelers van het eerste elftal de jeugdteams trainden. Naast Henk volgden Ron de Bruin, Patrick Kamperveen en Marcel Ijzendoorn bv. de trainerscursus.

Door het aanstellen van Henk wordt er een traditie voortgezet, dat Roodenburg zijn eigen opgeleide trainers laat doorstromen naar de senioren.
Henk heeft na zijn ervaring als trainer bij Roodenburg,  ervaring opgedaan als trainer bij v.v. Leiden, RCL,GHC en v.v. Oegstgeest. Wesley staat aan het begin van een trainersloopbaan. En dat doet hij in de voetsporen van zijn vader Arno ( tweede trainer FC Lisse), die net als bovengenoemde heren,  begon bij  Roodenburg.
Het bestuur wenst onze nieuwe trainers veel succes en plezier toe bij de club.

BEREIKBAARHEID ROODENBURG

De parallelweg langs de Willem de Zwijgerlaan ter hoogte van de Kooilaan is afgesloten. Dit betekent dat Roodenburg alleen nog te bereiken is via het Joop Vervoornpad.
Komende vanaf het station dient u door te rijden tot de kruising Sumatrastraat/ ijsselmeerlaan. U gaat hier links af en na 200 meter gaat u op de Ijsselmeerlaan naar links de ventweg op.. Rijdend op de ventweg gaat u naar 100 meter rechtsaf. Dit is voor dat u de flat aan de Abraham Crijnssenstraat passeert.
Komende vanaf Leiderdorp gaat u bij kruising Sumatrastraat/ Ijsselmeerlaan direct naar rechts, na 200 meter naar links de ventweg op en na 100 meter naar rechts het Joop Vervoornpad op.

DANKBETUIGING


Op verzoek van de familie plaatsen we deze dankbetuiging

                                                

Wij danken iedereen voor de overweldigende belangstelling, mooie woorden, prachtige bloemen, lieve brieven en kaarten die wij mochten ontvangen na het overlijden van

                                                                   BETTY VAN HUIS

De leegte blijft moeilijk te aanvaarden, maar zoveel betrokkenheid verzacht het verdriet en vergroot de moed om verder te gaan

Fred, Jeroen, Wendy en Frenk van Huis.

 

ROODENBURG HEEFT ER TWEE NIEUWE JUNIORENTRAINERS BIJ.

Afgelopen vrijdag zijn Selemon Haggi en Gloire Kalangu geslaagd voor hun KNVB diploma junioren trainer.
Vanaf heden mogen zij ook de A, B en C junioren trainen. Zij hebben geïnvesteerd in zichzelf.  De cursus hebben zij gevolgd bij Graaf Willem VAC. Dit is dus een basiscursus.

Met deze basiscursus ben je niet klaar. Steeds moet je nieuwe kennis opdoen en de ontwikkelingen in het voetbal volgen. Een volgende stap is de cursus TC 3. Voor deze cursus ben je ongeveer een jaar in de weer, maar dit wordt beschouwd als een echte beroepsopleiding.
Ongeveer 20  jaar geleden behaalde Henk  Buyn zijn TC 3 en het is goed dat men na verloop van tijd en met de nodige ervaring dan het vlaggenschip kan overnemen.

Het bestuur feliciteert onze beide trainers met het behalen van hun JVT diploma.

Wil je ook trainer worden bij Roodenburg?
Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor een intakegesprek.
Hoe meer trainers en coaches, des te sterker wordt de club.

HET VOETBALGEBEUREN
De E2 speelt met 7 spelers de uitwedstrijd tegen ROAC. Om er te komen dient men alert  te zijn op verraderlijke gladheid.  De eerste helft speelt de E2 goed en is de stand 1-1, in de tweede helft doet het gemis van wisselspelers de E2 de das om.

De C1 is een maatje te kort voor tegenstander ASC C2 en de D1 neemt deze morgen E spelers mee.
De laatste weken worden we geconfronteerd met spelers, die verliezen niet leuk vinden en daarom hun heil gaan zoeken bij andere clubs. Ze denken dat als een team uitsluitend wint, dat je dan een goede voetballer wordt.
Maar wie verliest en knokt, die komt over het algemeen later verder, want hij heeft leren omgaan met tegenslagen.
Een goede voetballer beschikt niet alleen over een goede techniek, hij moet daarnaast een goede teamplayer worden, die knokt en die niet wegloopt als het tegenzit.
De B1 verrast met B spelers, die vervroegd zijn doorgeschoven naar de A. Ze winnen met 1-0.
Zaterdag 4 wint thuis van Quick boys 7, nu blijven de punten in Leiden.
De zondag 3 is in de winning mood. Met 9-0 wordt Warmunda naar huis gestuurd,
De zondag 1 speelt in Rotterdam eerst het restant uit van de thuiswedstrijd tegen Hillegersberg. De Rotterdammers winnen hun "uitwedstrijd" met 3-4 en winnen vervolgens hun thuiswedstrijd met 3-1.

DE KOMENDE UITWEDSTRIJD  CVC REEUWIJK.- ROODENBURG

Een gezamenlijke verklaring voorafgaande aan deze wedstrijd door  de beide besturen.

Deze wedstrijd kreeg eind september in Leiden door betreurenswaardige gebeurtenissen op het veld en op de tribune een beladen karakter.
De besturen van de beide verenigingen hebben intussen in gedegen bestuurlijk overleggen de incidenten en de achterliggende oorzaken grondig besproken. Daarbij is vastgesteld dat,  hoewel voetbal een volkssport is die door alle geledingen in de samenleving wordt bedreven en bekeken , excessen hoe dan ook zo krachtig mogelijk bestreden moeten worden. Dat voetbal ook een emotionele sport is, wordt door de beide besturen onderkend. Voetbalbestuurders hebben tegenwoordig een groeiende maatschappelijke functie.

Daarbij heeft het bestuur van een voetbalvereniging in dit tijdsgewricht op sommige sportparken soms een gecompliceerde taak te vervullen waar het om de openbare orde rondom de velden betreft.  De besturen van Roodenburg en CVC Reeuwijk zijn zich bewust van deze taakverzwarende elementen en hebben elkaar gevonden in de analyse en de evaluatie.

De uitdaging en de wens om de aanstaande wedstrijd zo rimpelloos mogelijk te laten verlopen zal in de beide verenigingen breed worden uitgedragen.
Wij rekenen dan ook op een sportieve en liefst spannende wedstrijd.
De beide elftallen en de beide besturen willen laten zien dat op die dag een goede wedstrijd in een goede collegiale sfeer , de slechte herinnering kan wegnemen.

Onze sponsor bevindt zich bij één van de oudste plekken van Leiden en dan hebben we het over de heuvel in het centrum van Leiden.
         
Het Koetshuis stamt uit 1657 toen Leiden nog een lakenstad was. Tegenwoordig is BIO SCIENCE de belangrijkste industrie van Leiden. In die tijd waren koetsen dagen onderweg en werden de koetsen gestald in het Koetshuis. Het Koetshuys ligt aan de historische Burcht, die in 1100 werd gebouwd.

Ton Holswilder is de huidige eigenaar van het Koetshuis en tegenwoordig worden er geen koetsen meer in gestald, maar is het een restaurant geworden. Wie de historische binnenstad van Leiden bezoekt, komt bijna zeker terecht bij het Koetshuis, waar Ton en zijn crew u ontvangt.

RESTAURANT


De Burcht heeft een Frans - Nederlandse keuken en men werkt er met verse en zoveel mogelijk regionale producten. U kunt er dineren A La Carte en er is een dagschotel voor € 13,50.
U kunt er terecht voor de lunch, een Hightea, een Brabantse koffietafel, een buffet.

HET KOETSHUIS HEEFT DIVERSE GROEPS ARRANGEMENTEN

De bediening in een gemoedelijke sfeer en perfecte locatie staan garant, dat uw zakelijke of feestelijke bijeenkomst niet kan mislukken. Uw bruiloft, uw feestavond of receptie, private dining, vergadering, condoleance, het zijn allemaal gebeurtenissen die mogelijk zijn in de Burcht.
Veel Leidenaren gingen u voor en vierden er hun bruiloft. En daarvoor levert het Koetshuys maatwerk af voor groepen van 30 tot 100 personen. De mogelijkheden treft u hiervoor aan op de website.

ROODENBURG EN DE BURCHT HEBBEN BEIDEN EEN WALL OF FAME

De Wall of Fame van Roodenburg in de Roodenburcht herbergt bekende "Leidse voetballers, die hun opleiding hebben genoten bij Roodenburg".
De Wall of Fame van Koetshuys de Burcht kent bekende namen uit alle geledingen. De namen van Leden van het Koninklijk Huis, Musici, Politici, Schrijvers, Bekende sporters, Beeldende kunstenaars en vele landelijk VIPS sieren de Wall of Fame van het Koetshuis.

KOETSHUIS DE BURCHT  HEEFT OOG VOOR HET LEIDSE VERENIGINGSLEVEN.

De Burcht is één van de bekendste plekken van Leiden. Iedere Leidenaar heeft wel eens de trap beklommen van deze heuvel en vanaf de heuvel gekeken over de stad. Vanuit het centrum heeft eigenaar Ton Holswilder ook zich over de stad en de verenigingen. Ton sponsort diverse Leidse verenigingen en Roodenburg is één daarvan.

Wij zijn Ton daar zeer erkentelijk voor.

Wanneer u een evenement heeft en u wilt dit laten plaatsvinden op één van de oudste plekken van Leiden, dan is daar maar één plek

Het Koetshuis de Burcht
Burgsteeg 13
2312 JR LEIDEN

telefoon : 071- 5121688,  fax  071- 5143445
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een bezoek aan de website is meer dan de moeite waard.
www.koetshuisdeburcht.nl

Oh, ja, nog dit , u kunt via e-mail niet reserveren !

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.