Roodenburg Actueel 2015 - week 3


Op woensdag speelt de zondag 1 tegen de A1 van UVS. In de eerste helft kunnen ze het nog redelijk bijhouden, in de tweede helft vallen de linies uit elkaar en wordt er door UVS driftig op los gescoord.
Donderdag moeten de cornervlaggen nog van het veld worden gehaald.
Zaterdag rolt de bal weer, maar het gaat wel moeizaam.

HET VOETBALGEBEUREN

Zaterdag gaan de wedstrijden van de D1 en E2 niet door. Woensdag vernemen wij dat veel kinderen, zaterdagmorgen een OPEN DAG hebben van het voortgezet  onderwijs. In D teams zitten kinderen van 10-11 jaar, die de lagere school verlaten en op zoek moeten naar een school voor het voortgezet onderwijs. Deze open dagen worden altijd op een zaterdagmorgen georganiseerd.
Wordt het niet eens tijd dat KNVB en Onderwijs dit goed met elkaar gaan afstemmen?
Of je maakt geen programma als KNVB voor D pupillen of je vervroegd de open dag.
Achteraf blijkt dat SJC wel op het veld staat en de Roodenburg boodschap is blijkbaar niet aangekomen.


Het verhaal van de E2 is triest en moet maar eens beschreven worden.  5 kinderen staan er en er zijn 2 -3 auto's. Het zesde kind komt wat later, omdat hij gebeld moet worden. Om kwart voor negen is hij er, de wedstrijd zou om 9.00 uur beginnen en maar de 5 kinderen met ouders zijn weer naar huis gegaan.  Het gevolg is dat we SJZ E2 moeten afbellen.
Roodenburg wordt sinds een paar jaar ondersteund door combi functionarissen. Zij zijn aangesteld om een club sterker te maken , waardoor meer kinderen kunnen gaan sporten.
Het enthousiast maken van kinderen en ouders en eventueel hen helpen bij de begeleiding van teams is meer dan welkom. Heel weinig ouders zijn in vergelijking met autochtone ouders in staat om een team te organiseren. Daarbij is hulp meer dan noodzakelijk, want in vergelijking met een autochtone groep, moet je ook nog met meerdere culturen kunnen omgaan en dit managen.
Mag je dat van een ouder uit Leiden Noord verwachten?  Is dit niet gewoon het werk dat professionals moeten doen?  En welke professionals heb je hiervoor nodig?
Ik moet  constateren dat wij onze combifunctionarissen al een aantal weken niet meer hebben gezien op vergaderingen van het jeugdbestuur en op training - en wedstrijddagen van onze jeugd.
Zowel in Noord als in Zuid zie je grote problemen als het gaat om samenhang. Je kunt dan wel een jeugdsportfonds hebben, met als doel dat kinderen gaan sporten, maar zonder teamorganisatie en capabele mensen gaat dit nooit lukken.

De F1 gaat met 7 kinderen weg en speelt tegen Voorschoten F3. De ouders moeten dit team deze morgen coachen. De E1 is een maatje te groot voor Docos E3 en wint met 7-3.
De C1 komt op voorsprong, doelpunten worden door het hele team gevierd, men jaagt soms enthousiast op de bal, maar het team is erg jong en de verdediging kan de stormloop niet aan. Uiteindelijk wint Rijnsburgse boys met 4-7.
De A1 speelt uit bij Kickers 69 en net als de eerste keer wordt er met 2-0 verloren.
Zaterdag 1 oefent tegen Alkmania. Veel spelers worden getest. Alkmania wint uiteindelijk met 3-0.

Roodenburg 5 wint het van RCL 4 met 4-5 en Roodenburg 6 moet de meerdere erkennen in UDO 2. Hier vallen de doelpunten eveneens als rijpe appelen en wordt het 6-3.
Zondag is het troosteloos weer en doe ik verslag vanachter de computer.  De zondagteams moeten er wel uit. De zondag 2 verliest met 8-4 in de Zilk bij van Nispen. Om het wat draaglijker te houden wint zondag 3 met 8-4 van SJC 8.

De zondag 1 zorgt er voor dat de weegschaal naar de goede kant doorslaat. Na de afstraffing van afgelopen woensdagavond herstellen zij zich knap en winnen met 3-1 van Ammerstol.

Samen naar een veiliger sportklimaat

Veiligheidsanalyse bij en met voetbalvereniging Roodenburg

In opdracht van de Rijksoverheid en NOC*NSF helpen de KNVB en Halt sportverenigingen bij het creëren van een sociaal en veilig(er) sportklimaat. Roodenburg heeft een overeenkomst ondertekend voor de uitvoering van een veiligheidsscan.

Roodenburg wil investeren in een veilig sportklimaat.

Roodenburg wordt soms geconfronteerd met grensoverschrijdend gedrag, zowel op de eigen club als tijdens het bezoek aan andere verenigingen. Denk hierbij aan pesterijen onder elkaar en naar bezoekers, wedstrijden die maar net goed gaan, diefstal uit kleedkamers en onbeschoft gedrag.


Roodenburg wil dit soort norm- en grensoverschrijdend gedrag zo vroeg mogelijk stoppen en het veilige en sociale karakter van de sportvereniging bevorderen. Wij zijn hier al enkele jaren intensief mee bezig o.a. door de activiteiten van onze Commissie Goed Gedrag (CGG), maar nu willen we ook wel door middel van de scan weten hoe het daadwerkelijk staat met ons sportklimaat en waar we dit nog kunnen verstevigen.

Aanpak: veiligheid is een gedeelde verantwoordelijkheid.

Een veilig sportklimaat is de verantwoordelijkheid van álle betrokkenen. Dus van de sportende jongeren, ouders, trainers, coaches, arbitrage en bestuur van de vereniging. Halt betrekt iedereen daarom bij de veiligheidsanalyse.
In een startbijeenkomst wordt uitgelegd hoe de veiligheidsanalyse in zijn werk gaat en wat er van de deelnemers wordt verwacht. Daarna zijn er afzonderlijke bijeenkomsten met vrijwilligers, jeugdspelers en ouders waar onderwerpen als voorbeeldgedrag, aanspreekcultuur en agressie en geweld in en rond het voetbalveld aan bod komen. Ook is Halt aanwezig op trainings- en wedstrijddagen..


Deze gesprekken dragen bij aan een gedeelde verantwoordelijkheid voor de veiligheid op en rond de vereniging. Centraal staat hoe de vereniging voor een sportklimaat kan zorgen dat past bij de spelers, ouders en vrijwilligers. De vereniging krijgt daarover van Halt een advies op maat dat inzicht geeft in de veiligheidssituatie en -beleving binnen de vereniging. Onderdeel van het advies zijn concrete tips voor aanvullende activiteiten die de vereniging, samen met lokale partners, kan inzetten om de veiligheid op en rond de vereniging verder te bevorderen.

De startbijeenkomst is op maandag 26 januari 2015 om 19.30 uur in de kantine van Roodenburg. Voor deze bijeenkomst zullen de betreffende deelnemers persoonlijk worden uitgenodigd.

Na de startbijeenkomst zullen de jongeren, de senioren, de ouders en de vrijwilligers ook worden uitgenodigd.

De data worden eind januari bekend gemaakt.

Wij hopen op jullie aanwezigheid op de bijeenkomsten, zodat Roodenburg de veilige plek blijft om elkaar te ontmoeten met als binding het mooie en altijd boeiende spelletje VOETBAL.

Voor vragen kun je contact opnemen met Henk Tegelaar

0715313053 – 0648883156 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

IBRAHIM OLEKLI NAAR B.O.S.  cursus


Ibrahim Olekli, assistent scheidsrechter bij de zaterdag 1 gaat vanaf volgende week de scheidsrechtersopleiding volgen van de KNVB.
7 avonden is hij hiermee bezig en daarna hoopt hij zijn KNVB batch te halen.
Wij zijn altijd trots als leden zich willen bekwamen als scheidsrechter/ trainer.
De laatste jaren hebben diverse Roodenburgers hun scheidsrechtersdiploma behaald. Abdelhaq en Jamal Jermouni, Mohammed Nour, Mohammed Farhane jr en nu gaat Ibrahim op cursus.
Wilt u meer weten over het volgen van een scheidsrechterscursus, kom dan op maandagavond om 19.30 uur langs bij Roodenburg.

SPONSOR IN BEELD (7)

BOS & HILLEBRAND                                              INCASSOBUREAU

                       

U heeft nog geld tegoed, maar de debiteur komt maar niet over de brug. Het is een bekend gegeven.


U vraagt zich af, krijg ik mijn geld nog?

Voor  OPENSTAANDE VORDERINGEN  is BOS & HILLEBRAND INCASSO een professioneel incassobureau in Leiden met jarenlange ervaring in het incasseren van vorderingen op ieder gebied en in iedere branche.
Het incassobureau is direct inzetbaar voor het innen van uw onbetaalde vorderingen. Of het nu een onderneming of particulier is, die niet aan zijn betalingsverplichting voldoet, dit incassobureau helpt snel en ZONDER KOSTEN bij het incasseren van vorderingen.

GRATIS INCASSO. GEGARANDEERD GEEN KOSTEN

Ons incassobureau rekent geen commissie maar een 100% gratis incassoprocedure.  Alle kosten zijn voor rekening van uw debiteur , uiteraard volgens wettelijk vastgestelde normen.

SNEL UIT HANDEN, SNEL IN HANDEN!

Er zijn veel bedrijven, die te lang wachten met het uitbesteden van hun incassovorderingen. Hoe langer de vordering open staat, des te kleiner is de kans dat u nog geld terug ziet.  Door een lastig inbare vordering eerder uit handen te geven bij een incassobureau , bespaart u niet alleen op uw interne organisatie, maar verhoogt u ook nog eens uw incassoresultaat!

BOS & HILLEBRAND zijn gespecialiseerd in:

            - Minnelijke incasso met behoudt van klanten.
            - ( Buiten)  gerechtelijke incasso
            - Verenigingsincasso  ( contributie)
            - Incasso Fitness en Sportscholen.

Naast de incassoactiviteiten doet dit bedrijf ook:

            - Advies Credit Management.
            - Verhaalinformatie.
            - Detachering.
            - Uitwinning van afgeboekte portefeuilles.
            - Outsourcing debiteurenbeheer en facturatie.


           

WIST U DAT?    ONLINE UW VORDERINGEN INDIENEN

Online vorderingen indien werkt heel gemakkelijk. In slechts één stap levert u ons alle benodigde gegevens. Alle relevante documenten verstuurt u online. Het is niet meer nodig om stukken per post te versturen. Dit scheelt u veel tijd en gedoe.
U behoeft ook geen account aan te maken.
U vult uw gegevens in, selecteert de relevante documenten en wij gaan voor u aan de slag.

BENIEUWD?
U zit als ondernemer met niet betaalde rekeningen?

Neem dan contact op met:
BOS & HILLEBRAND Incasso
Postbus 1215
2302 BE LEIDEN

telefoon  0880  - 122400  ( gratis nummer)
email:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer relevante informatie op de website  www.bosenhillebrandincasso.nl

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.