Roodenburg Actueel 2015 - week 1

NIEUWJAARSRECEPTIE EN ONDERLING TOERNOOI

Het regende op zaterdagmorgen 3 januari. Toch waren er 35 senioren present om een balletje te trappen in 2015.
Na de onderlinge wensen te hebben uitgewisseld, werd er afgetrapt. Iedereen werd winnaar en voor de deelnemers was er soep en brood.

Vanaf 15.00 uur werd het steeds drukker in het clubgebouw. Een vijf mans band "The Wildcats " verzorgde deze dag de muziek.
Ze begonnen met achtergrond muziek, maar later op de middag en avond gingen ze over op rock and roll and country,

Tussendoor sprak voorzitter Raymond Keur en die hield het deze middag kort.
Hij wenste iedereen een gezond 2015 en sprak de wens uit, dat Patrick Heijmans er in zou slagen om de zaterdag 1 in de derde klasse te houden.

Zo'n 80 Roodenburgers en zeer veel sponsors bezochten de receptie en bleven lang hangen. Terugkijkend kunnen we stellen , dat we met een goed bezochte receptie het jaar 2015 zijn gestart.

DEZE WEEK

Het is maandagmorgen en de spanning is voelbaar. Ik heb het over het oliebollenoverleg. Hoeveel olie hebben we nodig?  Hoe laat gaan we beginnen? Hebben we voldoende krenten en rozijnen?
Het is een gezonde spanning en die komt heel vaak voor, wanneer je dingen voor het eerst doet. Je kan het vergelijken met het de eerste keer vader worden of voor het eerst als kind naar een voetbaltraining gaan. Gaat het lukken of niet?

OLIEBOLLENBAKTEAM BAKT ZE BRUIN

HERRIE IN DE KEUKEN

Op dinsdagmorgen vroeg,  zijn ze al in de weer. Het oliebollenbak team van Roodenburg.
Twee van de zes bakovens fungeren deze dag voor de oliebollen. Oliebollen met en zonder krenten.  Ze doen het voor het eerste jaar en dus is het passen en meten.
Het beslag kan worden gemaakt met de machine, die normaal het gehakt mengt.
Zoals iedere goede kok houden ze de ingrediënten geheim.


Van 6.00 uur 's morgens tot 13.00 uur worden er ruim 500 oliebollen gebakken. Dat gaat de eerste keer natuurlijk niet in één keer vlekkeloos. Het team heeft te weinig bakmeel en Ger gaat er met de fiets op uit om bij te kopen.
Onze keurmeester Bram van het Roodenburg testpanel loopt in de keuken voortdurend in de weg. Hij keurt en zijn handje gaat op en neer. Wanneer Bram ze goedkeurt, dan zijn ze geschikt voor de verkoop.

Vanaf 13.00 uur worden de eerste bestellingen opgehaald.
Tijdens het kaarten/ sjoelen blijkt dat niet iedereen een bestellijst heeft ingevuld. Gelukkig heeft onze bakteam een aantal extra bollen gebakken, die gretig aftrek vinden.
Een verse oliebol gaat er immers altijd in.

De opbrengst van de oliebollen zal worden besteed voor verbeteringen in het clubgebouw.

Wij willen onze vrijwilligers danken voor hun inzet en gelet op de reacties zouden ze het volgend jaar wel een veel drukker kunnen krijgen.

Maandagavond wordt er gewoon doorgetraind door de A junioren. "ik hou op deze manier de groep bij elkaar "is het argument van de trainer.

Dinsdagmiddag is het Oudejaar klaverjassen en sjoelen. Er zijn 55 bezoekers deze middag op Noord. Zeer sfeervol wordt het jaar 2014 afgesloten.
Een verslag treft u op de website.

Roodenburg kent diverse vogelliefhebbers. Die zijn op oudejaar in rep en roer, want de Siberische Tjiftjaf is gespot in de Merenwijk.

 

JEUGDTRAININGEN

Let op, de jeugdtrainers geven aan, wanneer ze weer starten met de jeugdtrainingen.
Op zaterdag 17 januari staan er weer wedstrijden op het programma.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.