Roodenburg Actueel 2015 - week 50

Roodenburg actueel nr 50

(MEER) ACTIVITEITEN GEWENST

Tijdens de algemene ledenvergadering heeft het bestuur aangegeven dat er in de toekomst meer activiteiten gewenst zijn.
De doelstelling daarvan is dat mensen, die samen iets organiseren en doen, meer binding krijgen met elkaar en de club. Waar mensen samen bezig zijn, willen anderen zich aansluiten.

Waar iedere club naar op zoek is, zijn de zogenaamde animators. Zij, die het voortouw nemen om samen met anderen, bezig te zijn met een activiteit.
Dat begint uiteraard met het voetballen zelf. Wanneer het voetballen goed georganiseerd is, dan nodigt dit nieuwe leden uit om aan te sluiten.
Een goede voetbalorganisatie bestaat uit: goede trainingsomstandigheden, goede trainers, leuke groepen, het organisatie van zaken buiten het voetballen, kortom alles moet perfect in orde zijn en de deelnemers dienen respect te hebben voor elkaar en voor het handelen door elkaar.

Een voetbalclub is daarnaast een verzameling van mensen. Voetbal is hun drijfveer, maar via voetbal krijgen de leden ineens belangstelling voor andere activiteiten.
Als voorbeeld noem ik het darten bij Meerburg. Begonnen met darten tijdens de trainingsavond. Daarna volgde een dart toernooi, waarbij de deelname overweldigend was en het eindresultaat is dat er een dart vereniging is opgericht binnen Meerburg.

Bij Lugdunum was een enthousiasteling, die het zaalvoetbal een warm hart toedraagt. Begonnen met 3 teams is dankzij vooral zijn inzet het aantal zaalteams gegroeid naar 15.

Bij Roodenburg spelen ouderen en jongeren een voorname rol, als het gaat om activiteiten. Het klaverjassen / sjoelen is de laatste jaren enorm gegroeid. Afgelopen dinsdag bezochten 48 personen, veel wijkbewoners en oud Roodenburgers het klaverjassen / sjoelen.
Voor de prijzen en barbediening (hapjes) zijn er iedere week een paar man in de weer.
Op donderdagavond is het clubavond. Ook hier zijn er iedere donderdag hapjes en is het echt de avond, dat veel leden de club bezoeken.
In de corner verschijnen tegenwoordig veel jongeren, die terwijl ze die avond niet trainen toch de corner zien als hun jeugdhonk.
Twee man en soms een ouder runnen het geheel. De organisator denkt al aan extra activiteiten voor deze groep, want alleen rondhangen, dat wordt nooit de doelstelling.

Wat ik heb geschetst zijn een aantal activiteiten, die omdat ze steeds terugkeren, hebben geleid tot een verhoogde belangstelling van de deelnemers.

Maar activiteiten kunnen ook eenmalig worden uitgevoerd. Een feestavond, een dartavond, een filmvoorstelling, de organisatie van een toernooi of een kerstfeest, enz.
Het zijn allemaal eenmalige gebeurtenissen, waarbij wordt gerekend op de belangstelling van de deelnemers.

Roodenburg is op zoek naar initiatiefnemers, die iets willen organiseren voor de langere termijn en voor de eenmalige activiteiten.
Daarbij geldt, dat voor iedere activiteit slechts geslaagd is, wanneer er veel personen deelnemen.
Kleine groepen kunnen net zo goed met elkaar omgaan en iets organiseren.

Wat u nog wel moet weten, is dat Roodenburg beschikt voor vele ruimten in het clubgebouw. Ruimten voor 150 man, ruimten voor 40 man en ruimten van 5-15 personen.

Heeft u naar aanleiding van dit verhaal een suggestie of een plan om iets te organiseren, schroom dan niet en spreek een bestuurder, jeugdbestuurder aan.

Eén zaak wil ik nog wel kwijt. Met een folderactie kom je er niet meer.
Het zijn de clubleden, die anderen enthousiast dienen te maken.

DEZE WEEK

Het is dinsdagmiddag en het werd hiervoor al beschreven. 48 deelnemers bij het klaverjassen en sjoelen. In een kantine, die op maandag en dinsdag door onze vrijwilligers in de kerstsfeer is gebracht.
Het jeugdhonk wordt op dinsdagmiddag eveneens versierd.
Dinsdagavond staat latje trap op het programma. Een opname voor Leiden Amateurvoetbal van zowel de zaterdag 1 als de zondag 1. Iedereen is er klaar voor, maar dan ontbreekt een draad bij de nieuwe microfoon.
Overdoen, is het devies en daarmee wil ik aangeven, dat als je iets organiseert, dat het tegen kan zitten.
Juist op die momenten is het een kwestie van niet boos worden en de schouders er onder en de volgende keer beter.
Omgaan met teleurstellingen. Het hoort thuis in de bagage van iedere speler, trainer, activiteitenorganisator.

Geboorte

Op woensdag krijgen we bericht dat is geboren Zakaria Bourazma. Zakaria is de zoon van eerste elftal speler en oud jeugdtrainer Youssef Bourazma.
Youssef en zijn vrouw zijn hartstikke trots met de schenking van een prachtige zoon.
De zondagselectie doet een inzameling.
Wij feliciteren het echtpaar met  "hun eerste kindje ".

Op Leidenamateurvoetbal treft men een interview met Henk Buyn over de stand van zaken bij de zaterdagafdeling. Dit voorafgaande aan de wedstrijd tegen Blauw Zwart.

Donderdag worden er door onze klussenploeg 2 nieuwe reclameborden gehangen en worden oude borden verwijderd.

De gehele week wordt er hard gewerkt aan nieuwe toegangen tot het complex. Het tegelpad is bijna klaar.

Vrijdagavond testen we in de corner de verbinding tussen een laptop en de TV. Het is mogelijk om gegevens van internet of van een DVD te vertonen op de TV.
Het biedt vele nieuwe mogelijkheden, zoals spelregelinstructie, maar men kan ook denken aan het uitzenden van een film.

Voor vergaderingen en bijeenkomsten met groepen van 10 tot 16 personen is de corner een nieuwe optie als het gaat om gebruik van de ruimtes in het gebouw.

HET VOETBALGEBEUREN

Het was het weekend van het improviseren. Scheidsrechters zoeken, spelers zoeken, trainingsruimte zoeken.
Het ging bijna allemaal goed en dat kwam mede door de inzet van de vrijwilligers, die opstonden om de zaken toch voor elkaar te hebben.

De E2 speelde uit bij Oegstgeest. Ze behaalden een korfbaluitslag en vermaakten de meegereisde ouders met veel doelpunten. De eindstand was 7-6 voor Oegstgeest E2.
De F1 speelde iets later in Zoeterwoude Dorp tegen SJZ F2. Een paar mini F spelers moesten de F1 completeren. Het werd 5-1 voor SJZ.

De E1 had een pittige tegenstander in de vorm van Alphense Boys E2. Pas vlak voor tijd kon de overwinning veilig worden gesteld en werd het 3-2.
De D1 had in Kagia D1 een lastige tegenstander. Kagia ging met de overwinning richting Lisserbroek. Hier werd het 0-7.
De C1 kwam met 1-0 achter, maar wist daarna de score op te voeren en pakte weer eens 3 punten. Met 5-2 werd  Ter Leede C2 verslagen.

De A1 ging niet door omdat Hazerswoudse boys A1 door blessures geen team op de been kon brengen.
Het is dit jaar al de derde keer, dat verenigingen, die tegen onze A1 spelen problemen hebben om 11 spelers bij elkaar te sprokkelen.
Het gaat zo het laat aanzien niet goed met de A teams in de polder.

De zaterdag 6 speelde uit tegen Valken 5. De punten werden broederlijk gedeeld 2-2.

De zaterdag 1 moest van Blauw Zwart winnen om de 1ste periode binnen te halen. Vooraf werd door de selectie de lunch gebruikt bij één van onze sponsors, Koetshuys de Burcht van Tom Holswilder.

Op de wedstrijd was redelijk veel publiek afgekomen. Tussen de 200-300 bezoekers voor een wedstrijd, die in het rijke verleden op zondag in de 2de klasse werd uitgevochten.
Een overvolle tribune, aangevend dat 150-200 man graag droog zitten om naar voetbal te kijken.

De eindstand was 2-2. Alleen bij een overwinning had Roodenburg de eerste periodetitel gepakt. Die ging nu naar Blauw Zwart toe. Door dit resultaat staat Roodenburg nu op een derde plaats.

Na de wedstrijd verzamelden zich veel bezoekers en spelers zich in het clubgebouw. Hier was er live muziek, maar er werd ook over het wedstrijdverloop gesproken met spelers en oud trainers. De interactie was goed en werd door velen gevolgd.

Op zondag won de zondag 2 uit van Lugdunum 3 met  3-4. De zondag 1 speelde uit bij Oosterheem.. Er werd met 1-3 gewonnen en daardoor klimt de ploeg richting de middenmoot.

DE STAND VAN ZAKEN RONDOM HET COMPLEX.

De aannemer is druk bezig geweest met de aanleg van een nieuw wandelpad vanaf  het park langs het wetraveld en dan in de richting van het parkeerterrein.

Achter het doel van veld 3 (wetra) is er een nieuwe ballenvanger geplaatst en zijn er hekken van ongeveer 2 meter hoog.

Dit hogere hek is bedoeld, dat de wandelaars straks langs het veld wandelen, maar niet het veld op kunnen.
Er komt nog wel een deur voor het ophalen van ballen, die over het hekwerk geschoten worden.

Langs het pad zijn 2 banken geplaatst, waardoor men zittend de wedstrijden, die op het wetraveld gespeeld worden,, kan aanschouwen.

Bij het Praethuys plein is straks sprake van een echt pleintje tussen de velden 1 en 3 in.

Het hoge hek loopt door richting het hoofdveld en de wandelaars slaan af richting het parkeerterrein.

Achter het doel van het hoofdveld is laag en hoog hekwerk geplaatst. Aan de ballenvanger is er een steunhek geplaatst, waar toeschouwers op kunnen leunen.
Een groot gevaar kan zijn dat kinderen de buizen gaan zien als speelobject, waarbij de kans aanwezig is, dat ze met hun hoofd op de stenen belanden.
De 2e foto geeft deze situatie aan.

HekVeld1

 

HekMetSteun veld1

De ingang voor  wandelroute en bezoekers wetraveld wordt verplaatst naar het parkeerterrein.
Bij de huidige ingang komt een draaideur, waardoor er geen fietsen meer op het veld kunnen komen.

Er komen twee grotere hekken , die dienen als toegang voor materiaal van Stedelijk beheer en voor ziekenwagens.
NieuweIngang

De nieuwe ingang in aanbouw bij het parkeerterrein.

Velen, die het park dit weekend bezocht hebben, vinden wel dat het is opgeknapt.

Wordt vervolgd.

Zo. 20/12 14:00 Roodenburg 1 - WIK 1 co                                                                         

De wedstrijd van de zondag 1 is vervroegd in verband met de vroeg invallende duisternis.

 

PROGRAMMA DOORDEWEEKS DEZE WEEK

dinsdag 14 december

         in het clubgebouw   14.00 uur klaverjassen / sjoelen

         in de corner               20.30 uur  Duits bekervoetbal.

woensdag 15 december

         in de corner               20.30 uur Duits en Frans Bekervoetbal.

 


Gold Picasa Gallery

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.