Roodenburg Actueel 2015 - week 49

LV ROODENBURG

Pieter Bothstraat 27, 2317 AP LEIDEN.
071- 5232157 (bestuurskamer) 071-5216900 (kantine)

=========================================================

EEN KORT VERSLAG VAN DE ALGEMENE LEDENVERGADERING

Maandag 30 november vond de Algemene Ledenvergadering plaats, een vergadering waarbij het bestuur verantwoording aflegt aan de leden met betrekking tot het gevoerde beleid. Ruim 40 leden waren aanwezig.

De vergadering begon met 1 minuut stilte voor de 9 Roodenburgers, die ons in het afgelopen jaar zijn ontvallen.

Daarna werden de verslagen van de secretaris, de zaterdagafdeling, de zondagafdeling, de jeugdafdeling, de commissie Goed Gedrag, de klussenploeg, de kantinecommissie via een powerpoint presentatie aan de leden gepresenteerd en voorzien van commentaar.
De commissies gaven aan, wat er vorig jaar is gedaan. Een aantal commissies gaf aan dat versterking welkom is.

Daarna werd het financieel jaarverslag gepresenteerd. In de pers wordt Roodenburg vaak afgeschilderd als de vereniging, die de schulden niet kan betalen.
De leden hebben andere cijfers te zien gekregen. Het eigen vermogen van de club na aftrek van kortlopende schulden bedraagt € 530.000 en daarmee is Roodenburg vermoedelijk de club met het hoogste vermogen van alle Leidse clubs. Het boekjaar 2014/2015 is afgesloten met een klein verlies.
Toch kunnen we niet op onze lauweren rusten, want een aantal huurinkomsten zal de komende tijd lager uitkomen. Een reden om meer leden te werven en meer activiteiten te gaan organiseren.

Een groot aantal leden werd, wel of niet aanwezig, gehuldigd vanwege een langdurig lidmaatschap van Roodenburg.

Tjeerd den Os, Wesley Sluiter, Nourdin Essaoui, Rob van Zwol waren 25 jaar lid.

50 jaar lid waren oud voorzitter Ron van Poelgeest , oud penningmeester Hans de Graaf en Nico van Es, die pas op zijn 25ste jaar lid werd van de club. Nico heeft zich als barmedewerker o.a. verdienstelijk gemaakt voor de club.

Twee mensen gingen hem in de Roodenburg geschiedenis voor. Henk Uiterdijk en Isaac Arnoldus. Beiden zijn inmiddels overleden, maar afgelopen maandag werd er voor de derde maal een insigne uitgedeeld.
Deze onderscheiding was bedoeld voor Ger Holswilder, oud penningmeester van de club. Ger is namelijk 70 jaar lid van de club en is lid geworden in 1945.
Ger was opgehaald door zijn naamgenoot Ger van Gemert om toch dit heuglijk moment te mogen meemaken.

Langs deze weg , willen wij alle jubilarissen alsnog feliciteren met hun onderscheiding.

Na de pauze begon de vergadering met de bestuursverkiezing. Ger van Gemert en Henk Tegelaar treden toe aan het bestuur. Het bestuur gaf verder aan tot mei 2017 de club te zullen besturen. In dat jaar bestaat Roodenburg 90 jaar.

De kascommissie, bestaande uit Raymond Volwater en Eelke Hillebrandt , heeft de boeken gecontroleerd en deze werden in orde bevonden.

Daarna kwam het rapport Roodenburg 2027 ter sprake. Er werd o.a. gesproken over het aantal gewenste leden, vrijwilligers en het woord fusie kwam ter sprake. Het bestuur kon meedelen, dat er nog geen verkennende gesprekken zijn gevoerd met andere verenigingen.

Tot slot gaf het bestuur aan, dat men mensen zal zoeken om het 90 jarig bestaan te gaan organiseren.

In de rondvraag vroeg Yahya Dkhissi namens de zondag 1 wat de positie van de zondagtak was. De voorzitter heeft nogmaals uitleg gegeven en toegezegd dat er overleg zal komen met een afvaardiging van de spelers.  Het bestuur  betreurt  dat er geen ruimte is gevonden voor de zondag 1 bij de  Zijlcup.

De constructieve vergadering was omstreeks 23.00 uur afgelopen.

DEZE WEEK

Het is voor Leidse begrippen maandagavond druk op de algemene ledenvergadering. Veel Roodenburgers waren nog nooit op een dergelijke vergadering geweest en nu krijgen ze een goede indruk, hoe een voetbalclub in elkaar steekt en door vrijwilligers wordt gerund. Door het bezoek van een dergelijke vergadering krijgt men een goed inzicht in de Nederlandse samenleving. Een samenleving, waarbij men het soms niet eens kan zijn met genomen beslissingen, maar die wel verder moet. Deel uit maken van een voetbalclub is niet alleen een kwestie van voetballen, maar ook van meedoen met andere onderdelen van een club.

Dinsdagmiddag is er voor iedereen een cadeau gekocht. Vlak voor Sinterklaas is er veel "zoet "op de prijzentafel.
Na het klaverjassen/ sjoelen kiezen 45 deelnemers een prijs en gaat iedereen voldaan naar huis.
Een aantal deelnemers vult het bestelformulier voor de oliebollen in. De eerste 130  stuks zijn er inmiddels besteld. U kunt het bestelformulier downloaden en inleveren in de kantine.

Woensdagavond spelen de A1 en zondag 1 tegen elkaar. Het is deze avond druk in de corner en het lijkt dat iedereen elkaar wil overstemmen. Een zekere rivaliteit is op het veld eveneens waarneembaar. Een soort goede stress om te zien hoe men zich houdt als de spanning oploopt. Het is dan wel de kunst om het juiste oordeel te vellen. De uitslag wordt 4-4, nadat de A1 met 3-1 is voorgekomen.

Donderdagmorgen hebben we afscheid genomen in kleine kring van Koos van de Wetering. Koos is 74 jaar geworden en heeft nog gevoetbald voor Roodenburg in "het Leidse Hout ". Tot twee jaar geleden bezocht hij samen met zijn vrouw Truus nog regelmatig het klaverjassen en sjoelen. Truus heeft jarenlang als vrijwilligster achter de snoepbar gestaan.
Truus is sinds kort weer van de partij bij het sjoelen, want één ding is zeker : het leven gaat door.

Donderdagavond traint de zaterdagselectie op kunstgras. Tegenstander VVSB speelt zijn potjes op kunstgras en daarom willen de trainers Henk Buyn en Wesley Lancel zo goed mogelijk voorbereid zijn.

Zaterdag werd het Sinterklaasfeest gevierd. Een verslag treft men elders aan.

HET VOETBALGEBEUREN

Hoeveel zouden er zijn? Dan hebben we het over de E1, die om 7.30 uur moest vertrekken voor de uitwedstrijd tegen Woubrugge E1. Ze waren er niet allemaal, maar die er waren deden uitstekend hun best. Het werd uiteindelijk 4-3 voor Woubrugge.

De wedstrijd van Roodenburg D1 tegen FC Lisse D3 kende geen prettig karakter. In de eerste helft stond de FC met 2-1 voor. De tweede helft kwam Roodenburg gelijk en ging met de overwinning aan de haal. De spelers waren elkaar aan het uitdagen en wanneer ouders zich er ook mee gaan bemoeien, dan krijg je niet die sfeer, die nodig is voor een leuke wedstrijd.

De wedstrijd van de C1 ging gelijk op. De eindstand tegen koploper VVSB C2 was dit eveneens. Het werd 2-2.

In de loop van de week had SJZ bericht gestuurd , dat men op zaterdag geen A1-elftal op de been kon brengen. Roodenburg A1 kon de wedstrijd niet verplaatsen. Komende week hebben veel spelers hun proefwerkenweek.
De wedstrijd oogde rommelig. SJZ kreeg in de eerste helft de grootste kans. Een penalty werd echter naast geschoten. In het laatste gedeelte van de wedstrijd sloeg Roodenburg toe en werd het alsnog 2-0.

Zaterdag 5 moest de wei in tegen de jonge honden van Voorschoten 16. Op basis van ervaring werd er en 4-1 voorsprong opgebouwd. Het werd nog "billen knijpen", want Voorschoten kwam terug tot 4-3, maar verder liet het vijfde team het niet komen.
Roodenburg 3 speelde uit tegen Voorschoten 4. Hier wonnen de Voorschotenaren met 5-1.
Roodenburg 4 speelde eveneens uit. Tegen VVSB 3 werd gedecideerd gewonnen met 1-6. Roodenburg 6 deed daar nog een schepje bovenop. Uit tegen Rijnsburgse boys 8 werd het maar liefst 1-10.

Het werd vooraf al beschouwd als een lastige uitwedstrijd en dan heb ik het over de zaterdag 1 tegen VVSB za 1.
Roodenburg  verloor met 2-0 en verloor de koppositie.

Op zondag speelde de zondag 2 gelijk met 4-4. Terwijl de Roodenburg haan al kraaide en op stok ging, speelde de zondag 1 tegen het even sterke Escamp SV. De ruststand was 0-0, in de tweede helft kwam Roodenburg met 1-0 voor, daarna drong Escamp aan. Vijf minuten voor tijd viel in een sportieve wedstrijd de gelijkmaker.

PIETENTRAINING  OP HET VELD, SINTERKLAASFEEST IN HET JEUGDHONK

Trainer Leon, geholpen door de vaders van Casper en Joost, hielpen mee met de Pietentraining op een winderig kunstgrasveld. Vooraf hadden de F trainers pakjes opgehangen in het doel.
Zo'n 20 F pupillen en mini F spelers waren klaar voor de verschillende onderdelen, die Leon had uitgezet.

Er was een Pietenestafette, waarbij de kinderen met de bal in de hand door een ring moesten kruipen en aan het eind van de loopbaan moet de bal in de zak van Sinterklaas. Waren alle ballen binnen, dan moesten ze op dezelfde manier weer worden teruggebracht naar het startpunt.

Bij een ander onderdeel moesten de kinderen de pakjes door de schoorsteen duwen. Dit deden ze door de ballen door een van de twee gaten te trappen.In het grote doel ging het er om de cadeautje, die aan de lat hingen te raken.
Er was een onderdeel bij, waar de pieten trucjes moesten uitvoeren. Sinterklaas wilde alleen Pieten hebben, die beschikten over veel trucjes en het bleek dat alle Roodenburg pieten zeer behendig waren. De Pietentraining werd afgesloten met een grote partij.
P1010661

Intussen had de moeder van Ryan en een aantal C junioren het jeugdhonk ingericht. De tafel was gedekt.
Op tafel stond er snoepgoed en fruitdrank en lagen er kleurplaten.
P1010673

                      


Uit de radio klonken er Sinterklaasliedjes. Want het werd duidelijk, de echte Sint Nicolaas zou niet komen.
Die heeft het op 5 december heel erg druk.

Terwijl de kinderen bezig waren, werd er in de grote keuken gebakken. Patat en een frikandel stonden er op het menu en Meester kok Dirk kwam de lekkernij persoonlijk met zijn keukenwagen brengen.
Het sausje en de mayonaise mochten daarbij niet ontbreken.
P1010680

Nadat de maaltijd was genuttigd, had Leon een verrassing voor alle kinderen. Een zwarte Piet was door de schoorsteen van de Roodenburcht geklommen en had onder de air-hockeytafel voor alle aanwezig kinderen een cadeau neergelegd.
P1010682

Langs deze weg wil het jeugdbestuur allen, die hebben meegewerkt aan het slagen van dit kinderfeest bedanken voor hun geweldige inzet.

 

Aanstaande zaterdag ontvangt Roodenburg za 1 de koploper Blauw Zwart za 1. In het verleden kwamen beide verenigingen jarenlang tegen elkaar uit op zondag. Dit jaar voor het eerst op zaterdag.
Een overwinning is noodzakelijk om bij Blauw Zwart te kunnen blijven. Men trapt af om 14.30 uur.

HET PROGRAMMA DOORDEWEEKS.
dinsdag 8 december

                in het clubgebouw                                                       klaverjassen / sjoelen        aanvang 14.00 uur

                in de corner championsleague                                    PSV- CSKA Moskou          aanvang 20.45 uur
woensdag 9 december

                in de corner championsleague                                    Bayern - Barcelona            aanvang 20.45 uur

 


Gold Picasa Gallery

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.