Roodenburg Actueel 2015 - week 46

SPELREGELS VOOR DE CORNER De Corner wordt gebruikt om ouders en/of jeugdleden/senioren tijdens en na de training te kunnen voorzien van een drankje en een snackje. Tevens kan deze ruimte gebruikt worden voor korte besprekingen tussen trainers en spelers.
De Corner medewerkers zijn Jan Lovink, Ramon Paardenkooper en meehelpende ouders.
Naast trainingsavonden is de corner tevens open op de zaterdagochtend tot 10.30 uur. Een van de bovenstaande medewerkers heeft dienst.
Op de doordeweekse dagen kan de Corner in de avond gebruikt worden door de oudere jeugd van Roodenburg. De sluitingstijd kan variëren. Regulier zal de Corner worden gesloten, kort na beëindiging van op de TV getoonde wedstrijden.
Het kijken naar wedstrijden en het nadien sluiten van de Corner wordt begeleid door Ramon Paardenkooper.
Hij heeft in samenspraak met Jan Lovink een schema gemaakt tot welke tijd een bepaalde leeftijdsgroep kan blijven.
Het openstellen van de Corner is bedoeld voor leden van Roodenburg.

DEZE WEEK
Vorige week is John Huegenin overleden op 85 jarige leeftijd. John Huegenin, oud speler van ADO, is eind jaren 70 van de vorige eeuw één jaar trainer geweest van Roodenburg zondag 1. Zijn beste resultaten als trainer behaalde hij met RCL. In die tijd acteerde RCL op het hoogste amateurvoetbalniveau op de zaterdag en namen de Leiderdorpers het onder andere op tegen grootmachten als Quick Boys en Noordwijk.

Maandagmorgen is een vrijwilliger, de heer Oulgout, bezig om planten en zwerfvuil te verwijderen onder de zittribune. Het is eigenlijk uit de tijd, dat er ruimte is onder de stoelen en planken van een zittribune. Overal in Leiden verdwijnen dergelijke tribunes, die tientallen jaren hebben gefungeerd "als de beste plek voor de supporters ". De gemeente gaat onze tribune ook vervangen. Wat er voor terugkomt is nog een open vraag.

De RB actueel en de agenda op de website zullen voortaan mede door Ger van Gemert worden bijgehouden. Dit vergroot de actualiteit. De spelregels voor de corner is de eerste rubriek die op de website en in de RB actueel door hem is geplaatst.

Dinsdagmiddag wordt er voordat het klaverjassen en sjoelen begint 1 minuut stilte gehouden in verband met het overlijden van Jan van der Linden. Jan, voorheen woonachtig in de flat naast het Roodenburgveld heeft jarenlang op dinsdagmiddag een kaartje gelegd. Door ziekte verdween het gezin naar Leiden Zuid, een aantal maanden geleden belandde Jan in Overrijn. Dit seizoen was Jan regelmatig op dinsdag aanwezig, maar de laatste weken ontbrak hij vanwege gezondheidsproblemen.

Deze week is het fietspad over de Kooirotonde geopend. Wanneer het laatste obstakel is verwijderd, kan men weer met de fiets vanuit wijk de Kooi rechtstreeks naar de Pieter Bothstraat rijden.

Woensdagavond oefent de C1 tegen Lugdunum C1, dat een klasse hoger speelt. De uitslag wordt 1-4 voor Lugdunum. Een uitslag, die voor een groot deel op het conto komt van één Lugdunumspeler, die er fysiek boven uit steekt. Voor Roodenburg is dit een nuttige oefenwedstrijd, want men ziet dan in de wedstrijd dingen gebeuren, waarop men de komende tijd kan trainen.

Woensdagavond / Donderdagmiddag is door veel Leidenaren, waaronder veel Roodenburgers, maar ook de leden van andere voetbalclubs afscheid genomen van Tim Gressie, sponsor en broer van onze verzorger Dennis Gressie. Vergezeld door een bloemenzee werd Tim naar zijn laatste rustplaats begeleid.

Donderdag start Ziggo met het sportkanaal en dat betekent extra mogelijkheden om te kijken naar sport. Roodenburg heeft een Ziggo abonnement.

Vrijdagmiddag begint de aannemer op sportpark Noord. Bij de ingang van het veld gaat er het één en ander veranderen, Een andere toegang, ander hekwerk en nog veel meer staat er op stapel. Eén ding is zeker, sportpark Noord en de Tuin van Noord krijgen een boost. Een teken dat er altijd zal blijven worden gevoetbald in Noord?

Vrijdagavond wordt in de loop van de avond duidelijk dat er ernstige zaken gaande zijn in Parijs. Een dergelijke gebeurtenis heeft hetzelfde effect op de samenleving als destijds de vliegtuigen, die de Twintowers invlogen. Volgens terreurdeskundige van Wijk van Clingendael zal het effect zijn een verharding van de samenleving. Omdat vooral jonge kinderen geen notie hebben, van wat er plaats vindt in de Nederlandse samenleving, doen ouders er goed aan om met hun kind mee te gaan naar thuis- en uitwedstrijden.

HET VOETBALGEBEUREN
Twee teams, D1 en C1, gaan al vroeg op pad en de vraag is of er voldoende ouders/ vervoer is om te vertrekken. Dat blijkt het geval, met deze kanttekening dat meer ouders, oudere broers van de D gewenst zijn om te komen kijken en om de trainer te helpen.
De D1 verliest de uitbeurt bij Kagia met 5-0.
De C1 speelt een puike wedstrijd op het hoofdveld van Ter Leede. Roodenburg komt met 2-0 voor en Ter Leede is niet in staat om de "anschlusstreffer" te scoren. In de eerste helft gaat er een bal via de twee binnenkanten van het doel, het veld uit, in de tweede helft schiet men een penalty naast. Na de rust speelt Roodenburg met wind mee en bouwt men de voorsprong snel uit naar 4-0.
De F1 speelt leuk voetbal, maar ziet vlak voor het einde SJZ F2 met de volle winst huiswaarts keren.
De E2 speelt verdienstelijk gelijk tegen Oegstgeest E2. Hier wordt het 2 tegen 2.

Zaterdagmiddag zie ik de uitslagen voorbij komen op het scherm.
De zaterdag 5 wint op de Kikkerpolder van LSVV 3 met 1-4.
De zaterdag 3 levert een knappe prestatie door Kagia 2 gedecideerd te verslaan met 3-0.
De A1 speelt een uitwedstrijd tegen Hazerswoudse Boys A1. De A1 speelt voor de derde keer gelijk. Nu blijft de ploeg steken op 1-1. De voorbereiding op deze wedstrijd gebeurt niet vlekkeloos. De A1 wordt gestopt in de kleedkamer met de dames van Hazerswoudse Boys. De dames en de "jongens" vinden het prachtig, zeker als de sport Bh's te voorschijn komen. Wanneer de wedstrijd begint, scoren de Boys al binnen 3 minuten en heeft Roodenburg de gehele wedstrijd nodig om nog langszij te komen.
Roodenburg zat 1 wint de kraker in de uitwedstrijd tegen LSVV'70 en doet daarmee goede zaken. Een verslag van deze wedstrijd treft u aan op de website van www.leidenamateurvoetbal.nl.
De zaterdag 4 verliest thuis met 1-3 van Ter Leede 4, terwijl Roodenburg 6 een flinke overwinning boekt. Ze verslaan DWO 5 met 8-1.
De E1 doet niet onder voor het zesde. In de uitbeurt tegen Alphense Boys E 2 wordt het 2-6. In de eerste helft kon de centrale verdediger van de Boys nog makkelijk de spits bereiken. In de tweede helft kregen de Boys niet meer de kans om op die manier op te bouwen en werd de overwinning door onze E pupillen veilig gesteld.
Op zondag rolt de bal voor de zondag 2. Ze spelen thuis tegen Docos. Docos wint de partij met 2-6.
De zondag 1 en WIK zijn al op sportpark Noord en toch gaat de wedstrijd niet door, want Roodenburg heeft officieel aangegeven, dat men niet uitwijkt naar het kunstgras. Dit gebeurt pas als de KNVB dit aangeeft. Het gevolg was dat iedereen weer richting huis kon. Een groot aantal deed dit niet, want de kantine was open en de zondagmensen hadden gezorgd voor 4 personen, waaronder 2 dames achter de bar.
Komende zondag is het inhaalweekend. U kunt er op rekenen , dat de wedstrijd Roodenburg- WIK deze week alsnog op het programma komt te staan.

PROGRAMMA KOMENDE WEEK Vorige week mislukte het nog, deze week gaat het echt gebeuren. We starten met de online training, waarbij trainers een les krijgen op papier. Deze lessen zijn leeftijdsgebonden. Daarnaast wordt het voor alle trainers nogmaals verduidelijkt, omdat deze trainingen zijn opgenomen op video.
maandag 16 november online training D en C trainers ( stagiaires) huiskamer: 19.15 uur samenspelvormen met een tegenstander.
dinsdag 17 november klaverjassen/sjoelen 55+ clubgebouw, aanvang 14.00 uur. In de corner is er live voetbal. Duitsland - Nederland, aanvang 20.45 uur
donderdag 18 november online training E trainers huiskamer 19.15 uur: 1 tegen 1 vormen aan de vleugel.
zaterdag 21 november in de corner 18.15 uur Real Madrid - FC Barcelona voor de Roodenburgers

VOORAANKONDIGING VAN DE ALGEMENE LEDENVERGADERING Op maandag 30 november vindt de Algemene Ledenvergadering plaats. Dit is een vergadering, waarbij de leden kunnen luisteren en meedenken over het gevoerde beleid van het bestuur. Dit geldt ook voor de ouders van de jeugdleden. De vergadering start meestal om 20.00 uur. In de komende actueel treft u de agenda aan voor deze vergadering.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.